Písek přišel ve třetí třetině o vedení a prohrál

Na písecké hokejisty čekala tvrdá prověrka v podobě Klatov. Písečtí bojovníci ale sehráli se svým soupeřem poměrně vyrovnaný duel. Po bezbrankové první třetině přišla třetina druhá, která nabídla dvě branky. Obě branky vstřelil domácí Písek, i když hostující celek byl aktivnějším. Třetí třetina ale domácím vůbec nevyšla. Písek ztratil dvoubrankové vedení a nakonec se musel poklonit Klatovům, které zvítězily těsně 3:2 Na listinu střelců domácích se zapsal Matěj Přibyl a Jan Karbulka.
2. liga mužů - sk. Střed, 10. kolo, so 19.10.2019
Písek
Klatovy
2:3
0:0, 2:0, 0:3
Branky a nahrávky: 31. Přibyl (Rod, Strnad), 40. Karbulka (Bednařík, Hanus) – 49. Hasman (Hanzlík, Sysel), 50. Roubal (Uhlík, Houfek), 57. Hasman (Roubal). Rozhodčí: Hucl – Zimmermann, Sedláček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Písek: Hamalčík (Štrobl) – Turek, Šafář, Košař, Šaršok "A", Růžek, Hanus "C" – Karbulka, Krýner, Tintěra, Rod, Přibyl, Arnošt, Volf, Strnad, Paule, Bednařík "A", Novák
Klatovy: Čech (Brtník) – Walter, Šiller, Slavík "C", Lokajíček, Houfek, Sysel – Vávra, Hajšman, Reitspies, Hanzlík, Rohla, Mužík. Tulačka, Roubal J., Uhlík, Hasman, Roubal D. "A", Procházka

Úvodní třetina žádnou branku nepřinesla, ale k vidění bylo několik dobrých akcích a hlavně hromada parádních zákroků jak od Hamalčíka tak od Čecha. Za zmínku stojí kombinace domácích, na jejímž konci byl novic v píseckém dresu – Arnošt, ale s jeho prudkou střelou si dokázal poradit Karel Čech. O pár okamžiků později měl větší šanci i náš soupeř. Hasman stál připravený před modrou čárou, dostal přihrávku a osamocen mířil na Hamalčíka, vystřelil, ale Hamalčík jeho nebezpečný střelecký pokus zlikvidoval.

Do druhé periody vstoupil lépe tým z Klatov, avšak produktivní byl Písek. V polovině zápasu našel Tomáš Rod volného Matěje Přibyla, jenž pláchnul všem a v tváří tvář gólmanovi nezaváhal. O pět minut později ale mohlo být vyrovnáno, neboť Hamalčík chyboval za brankou a kotouč se putoval na hůl hráče hostů, který měl před sebou volnou branku. Kotouč však nedokázal patřičně zpracovat a stav byl tedy stále 1:0 pro domácí. Písečtí hokejisté se po většinu druhé třetiny bránili, ale v závěru přišla přesilová hra, kterou dokázali patřičně využít! Jan Karbulka se ocitnul před Čechem a na druhý pokus ho dokázal překonat.

Klatovy se rozhodně nechtěly vzdát a do třetí části vstoupily jako uragán. Po čtyřech minutách měl velkou možnost ke snížení Jakub Procházka, ale Hamalčík svůj tým podržel. Tlak hostujících hokejistů se s přibývajícím časem stupňoval a nakonec to přineslo i branku. Nejprve trefil Josef Roubal tyčku, ale vzápětí vyslal Josef Hasman dělovou ránu od modré, která doputovala až za záda brankáře Hamalčíka. Tato vstřelená branka vlila hráčům Klatov novou krev do žil a o chvíli později byl stav vyrovnaný 2:2, protože Josef Roubal vyslal střelu z levého kruhu, která skončila v brance. Klatovští dál pokračovali v nastaveném trendu a dokonce se jim povedl snový obrat z 0:2 na 3:2. Vítěznou branku zaznamenal Josef Hasman, který zakončoval nádhernou kombinaci. Králové to zkoušeli v závěru v šesti mužích, ale vyrovnávací branku nevstřelili.

Dobře rozehraný duel tedy skončil výhrou Klatov 3:2 v základní hrací době. Písečtí hokejisté si nedokázali pohlídat dvoubrankové vedení a do tabulky si nakonec nepřipíší ani bod.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Klatovy jsou dost kvalitní tým, ale vedli jsme po dvou třetinách 2:0. Nebylo to úplně zasloužené vedení. Klatovy byly všude dřív, my zase všude druzí. Už od začátku. Ve třetí třetině jsme si to nechali vzít. Není možné, abychom dostali tři góly. I když jsme byli horší tým, tak si to musíme pohlídat a dotáhnout minimálně do remízy."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy