Nájezdové drama juniorka nezvládla

Drama se smolným koncem! Juniorka doma padla v extraligové bitvě proti Havlíčkovu Brodu 3:4 v nájezdech. Těch se jelo neuvěřitelných 12 sérií, než padl první gól. I přes těsnou prohru se Písek drží na čele našlapané tabulky.
REDSTONE Extraliga juniorů, 15. kolo, pá 15.11.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
3:4sn
1:1, 1:1, 1:1 - 0:0
Písek: Buchta – Tampier, Kulvejt, Houdek, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Kocour – Egert, Brož, Karbulka Jan, Novotný, Kovařík, Přibyl, Fríd, Petřík, Andrle, Krýner
Havl. Brod: Nedvěd – Kerber, Sapík, Kratochvíl, Trupl, Škareda, Havel, Musil, Pártl, Pokorný, Pejchal, Machovský, Vacík, Klofáč.

V první třetině viděli diváci po jedné brance na obou stranách. Do vedení šli zaslouženě domácí, kteří se radovali po trefě Matěje Novotného. V přečíslené mu přesně naservíroval kotouč parťák Krýner. Havlíčkův Brod se v prvním dějství držel velmi dobře, i když přivedl na jih Čech skromnou sestavu 13 hráčů do pole. Po samostatné akci srovnával aktivní Jaroslav Musil. Asistenci u této branky si připsal brankář Martin Nedvěd, který hosty několikrát velmi dobře podržel.

I druhé dějství nabídlo dvě gólové situace. Do vedení se poprvé v zápase dostali Bruslaři, které potěšil pěknou střelou z levého kruhu Patrik Vacík. Dlouho mu však radost nevydržela, protože za pár desítek vteřin úřadoval domácí Matěj Fríd. Obral hostující beky v útočném pásmu a pohotovu střelou k pravé tyči srovnal na 2:2.

Ve třetím dějství padl stejný počet branek, jako ve dvou předešlých. Hosté se znovu ujali vedení díky šťastnému zásahu Lukáše Pokorného z dorážky u pravé tyčky. Písek to měl pak hodně těžké hlavně kvůli častým oslabením. Nakonec zvládl v závěru vyrovnat při hře čtyři na čtyři, když se po buly parádně prosadil Jaroslav Krýner.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž měly šance oba celky. Největší zapsal na konci domácí Fríd, když napálil břevno. Písek nicméně viděl neuvěřitelné nájezdové drama. Diváci viděli 12 sérií nájezdů a jediný gól, který dal paradoxně obránce. Dominik Sapík si na rozdíl od kolegů poradil parádně, zamíchal pukem a z forhendu zamířil přesně k levé tyči.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy