Pátek třináctého pro juniory tragédií neskončil

V pozdních hodinách se odehrálo další kolo REDSTONE Extraligy juniorů. Písečtí junioři na svém ledě přivítali dosavadního lídra skupiny – Ústí nad Labem. Utkání se hned od samotného úvodu vyvíjelo lépe pro Písek, který v krátkém sledu dvakrát skóroval. Písecký sok, ale dokázal stav vyrovnat a po první siréně se šlo do kabin za nerozhodného stavu 3:3. Po zbytek utkání už takové brankové hody nebyly. Ve druhé části přidaly oba celky po jedné brance. Vyrovnaný duel rozhodla až branka Jana Karbulky zhruba pět minut před koncem základní hrací doby. Písek tedy dokázal z velmi vyrovnaného a ofenzivního klání vyválčit všechny tři body.
REDSTONE Extraliga juniorů, 22. kolo, pá 13.12.2019
Písek
Ústí nad Labem
5:4
3:3, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Krýner (Karbulka), 6. Hrakholski (Šafář), 14. Krýner (Karbulka), 35. Karbulka (Krýner), 55. Karbulka (Novotný, Krýner) – 9. Janoušek (Harkabus), 13. Polata (Gottfried, Harkabus), 20. Šindelář (Harkabus), 26. Štepánek (Šindelář, Mareš). Rozhodčí: Matoušek – Bělohlav, Kotounová. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 5:4.
Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Cibuzar, Šafář, Kulvejt, Tampier, Kurfurst, Remta – Hrakholski, Karbulka Jan, Egert, Brož, Novotný 'A', Fríd 'C', Přibyl 'A', Andrle, Petřík, Kovařík, Krýner
Ústí nad Labem: Kmoch (Tuček), Šešina, Mareš, Jeřábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Hampl, Matlouch, Harkabus 'C', Šindelář, Janoušek 'A', Tot, Kušej

Čtyřicet devět vteřin! Přesně tolik stačilo píseckým mladíkům ke skórování. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu okamžitě pálil Jaroslav Krýner, jehož střela doputovala až za záda brankáře Kmocha. O chvíli později to zkoušel i Karbulka, ale jeho střela pouze jemně olízla tyč. Po pěti odehraných minutách to už bylo 2:0, neboť se prosadil domácí Yahor Hrakholski. Ústí ale dokázalo náskok stáhnout, protože Adam Janoušek dokázal využít přesilovou hru. Hostům se povedlo vyrovnat zásluhou Ondřeje Polaty, kterému poslal přesnou přihrávku Gottfried. Po necelých dvou minutách už byl ale opět Písek ve vedení. Karbulka vyhrál vhazování v útočném pásmu, popojel si k čáře brankové a poslal přesnou přihrávku na nikým nehlídaného Krýnera, který tak přidal svoji druhou branku v utkání. Už to vypadalo, že domácí půjdou do kabin jakožto vedoucí tým, ale proti byl šikovný Vít Šindelář, který si pohrál s domácími obránci a následovně i s brankářem Buchtou.

Druhá třetina už nebyla tak ofenzivně naladěná jako ta první. K vidění bylo hodně osobních soubojů, hitů a bohužel také i faulů. Ústí právě dokázalo využít další přesilovou hru a šlo tak do vedení, prosadil se Martin Štěpánek. Od této branky se deset minut na ledě těžce válčilo, padaly osobní tresty a nikdo nikomu nedaroval ani centimetr ledové plochy. I Písek dokázal využít početní výhodu a to poměrně rychle, neboť po třech vteřinách vypálil od modré čáry dělovku Jan Karbulka. Do konce druhé periody měl více ze hry domácí celek, ale žádná branka nepřišla a do kabin se šlo za stavu 4:4.

Posledních dvacet minut měly oba týmy na to, aby urvaly všechny tři body a oba to vzaly svědomitě. Krátce po zahájení dostal přihrávku Šešina, který byl schovaný za obránci a ocitl se tak sám před Buchtou. Buchta ale zachoval klidnou hlavu a svého soupeře skórovat nenechal. Pak na druhé straně předvedlo domácí trio nádhernou kombinaci, na jejímž konci byl střelec druhé domácí branky Hrakholski, ale Kmoch se vyznamenal parádním zákrokem. Ve třetí třetině skvěle chytali oba brankáři a deptali tak tím své soupeře. Pět minut před koncem utkání se ale před brankářem Kmochem strhla mela a Karbulka byl tím, který se nejlépe zorientoval a poslal svůj celek do jednobrankového vedení. V závěru to ještě Ústí zkoušelo v šesti, dokonce to chvilku bylo 6 na 4, ale písecká obrana skvěle pracovala a nedovolila svému soupeří vstřelit další branku.

Ve velmi napjatém utkáni tedy vítězí Písek, který si připisuje tři body do tabulky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy