Juniorka otočila zápas s Chrudimí ve vlastím oslabení

Písečtí extraligoví junioři za sebou mají šestibodový víkend. Po pátečním dramatu s Ústím doma mladí Králové v neděli zdolali nepříjemnou Chrudim 4:2. Vítěznou trefu zaznamenal ve druhé třetině Matěj Fríd, který skóroval v oslabení.
REDSTONE Extraliga juniorů, 23. kolo, ne 15.12.2019
Písek
Chrudim
4:2
1:2, 3:0, 0:0
Písek: Pícl – Cibuzar, Šafář, Kulvejt, Tampier, Kurfürst, Remta – Petřík, Novotný, Krýner, Hrakholski, Přibyl, Karbulka, Fríd, Egert, Andrle, Brož, Kovařík, Anderle Matoušek – Heligr, Pejzl, Hybeš, Obr, Votava, Prýl, Formánek, Nalli, Felcman, Langr, Cimburek, Hykl, Hrdlička, Kmoníček

Po první třetině měli více důvodu k radosti hosté z Chrudimi, kteří sice asi nebyli tak střelecky aktivní, zato ale byli produktivní. Do vedení šli v sedmé minutě Králové po přesilovkové brance Yahora Hrakholskiho, který přesně mířil z předbrankového prostoru. Ve 13. minutě vyrovnával pohotovou tečí Nicolas Langr a stejný hráč po tom, co hosté přežili sérii oslabení, úspěšně v 19. minutě dorážel u pravé tyčky – 1:2.

Druhé dějství přineslo písecký obrat, který se začal rodit až v polovině základní hrací doby. Důrazem v brankovišti se prosadil Jaroslav Krýner a vyrovnal na 2:2. Zatím rozdílovou branku dali domácí v oslabení po pohotové trefě Matěje Frída z levého kruhu. V závěru pak rozjásal domácí střídačku Jiří Egert v dvojnásobné početní výhodě.

Ve třetí třetině už branka nepadla, ale Písečtí k ní měli několikrát velmi blízko. Zdálo se, že hostům trochu docházel dech, protože k Otavě přijeli jen se 14 hráči do pole a kvůli trestu do konce zápasu nedohrávali v kompletním počtu.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy