Junioři nevyzráli na lídra z Kralup

V poledních hodinách byl na zimním stadioně v Písku k vidění atraktivní duel REDSTONE Extraligy juniorů mezi třetím Pískem a prvními Kralupy. Do utkání vstoupil lépe celek z Kralup, který skóroval už po třech minutách hry. Papírový favorit pak udeřil hned dvakrát krátce po zahájení druhé části a v průběhu prostřední periody přidal další branku. Třetí třetina byla ve znamení vyloučení, ale na branky se také dostalo. Naději svému týmu dal Hrakholski, ale Kralupy vsítily další dvě branky a výhru si pojistili.
REDSTONE Extraliga juniorů, 32. kolo, ne 2.2.2020
Písek
Kralupy nad Vltavou
1:6
Branky a nahrávky: 47. Hrakholski (Brož) – 4. Kleveta (Litera), 22. Litera (Šíba), 23. Marek (Koči), 28. Hašlar (Pejchal, Bradáček), 51. Drozda (Litera, Šíba), 60. Litera (Hašlar). Rozhodčí: Matoušek – Polonyi, Zedníková. Vyloučení: 11:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75.
Písek: Pícl (Karbulka Jakub) – Najman, Kurfurst, Šafář, Tampier, Kocour, Kulvejt – Krýner, Petřík, Kovařík, Brož, Egert, Lamač, Karbulka Jan, Novotný "C", Hrakholski
Kralupy nad Vltavou: Krinwald (Halamka) – Šimůnek, Hes, Drozda, Zedek, Klapka, Kučera – Bradáček, Binko, Litera, Marek, Hájek, Šiška, Šíba, Januška "C", Kočí, Hašlar, Pejchal, Kleveta

Oba celky vstoupily do utkání aktivně, avšak pouze jeden dokázal v úvodních dvaceti minutách skórovat. Lídr tabulky předvedl rychlou akci, když Litera přihrál Klevetovi, který prostřelil píseckého muže v bráně. Píseckým se naskytla možnost přesilové hry, která vypadala slibně, neboť čtveřice bránících hráčů byla už velmi unavená a pouze stínovala útočníky domácích. Kralupy se ale ujaly kotouče a povedlo se jim oslabení přečkat bez úhony. Přesilová hra se odehrála i na opačné straně, ale i tam si kvarteto domácích obranářů poradilo na výbornou. Ke konci první dvacetiminutovky oba celky hru otevřely a útočníkům se naskytla možnost proniknout do pásma téměř bez potíží, ale tuto pro diváka pohlednou hru ukončila siréna značící konec třetiny.

Do druhé periody vstoupily Kralupy jako uragán. Nejprve se prosadil Litera, ke kterému se kotouč odrazil od betonu domácího brankáře a necelou minutu poté skóroval Marek. Písecký trenérský štáb si vzal oddechový čas, aby své svěřence uklidnil, ale zřejmě to nemělo žádný efekt, neboť po dalších pěti minutách přidal čtvrtou branku svého týmu Hašlar. Aby toho nebylo málo, tak se domácí nechali vyloučit, ale naštěstí pro ně soupeř tuto přesilovou hru nevyužil. Krátce na to měl i Písek přesilovku, ve které měl největší šanci Karbulka, ale jeho střela z pravého kruhu minula branku. Pár minut před koncem prostřední části přišla další přesilová hra Kralup, ale ta se jim vůbec nepovedla a domácí tak mohli zůstat v klidu.

Ve třetí třetině padlo deset trestů, z čehož vyplývá, že plynulý hokej rozhodně nebyl k vidění. Paradoxně první branka ve třetí třetině padla za vyrovnaného stavu na obou stranách. Hrakholski byl tím, který poprvé a naposledy rozjásal hráčskou lavici domácích. Deset minut před koncem duelu se do sebe pustili Tampier s Klapkou a došlo na pořádný pěstní souboj. Oba protagonisti pak dostali od rozhodčího trest 2+2. Krátce po tomto zpestření Drozda našel skulinku mezi betony brankáře Pícla, který tak popáté inkasoval. Mohli jsme být svědky branky v oslabení, ale Šíba na domácího brankáře nevyzrál. V samotném závěru přišla dvě vyloučení na domácí straně a přesilovou hru 5 na 3 Kralupy využili zásluhou Litery.

Píseckým juniorům se tedy utkání s lídrem tabulky vůbec nepovedlo. Toto zaváhání mohou junioři napravit v pátek proti Havl. Brodu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy