Juniory srazila vlastní přesilová hra

Dnešní duel Extraligy juniorů měl být dle úvodních predikcí vyrovnaný, ale v průběhu druhé části se roztrhl pytel branek na straně Ústí nad Labem. Ústí skórovalo dvakrát během úvodních dvaceti minut. Ve druhé periodě se podařilo Králům snížit, ale poté přišel dvojí úder Janouška v oslabení, na kterého navázal Harkabus – 5:1 pro Ústí. Písek vzápětí dokázal na branku zareagovat a snížit stav utkání, ale pár okamžiků před koncem prostředního dějství se prosadil Šindelář. Zkraje třetí třetiny vstřelil gól naděje Schwartz, ale žádná další branka nepadla a Ústí si došlo pro poměrně vysoké vítězství.
REDSTONE Extraliga juniorů, 34. kolo, ne 16.2.2020
Písek
Ústí nad Labem
3:6
0:2, 2:4, 1:0
Branky a nahrávky: 26. Cibuzar (Kovařík, Hrakholski), 36. Petřík (Tampier, Brož), 42. Schwartz – 5. Janoušek, 15. Šindelář (Harkabus, Čermák), 31. Janoušek, 31. Janoušek (Gottfried), 36. Harkabus, 39. Šindelář (Harkabus, Gottfried). Rozhodčí: Hucl – Štofa, Sýkora. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. V oslabení: 1:3. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Karbulka Jakub (41. Buchta) – Šafář "A", Kulvejt, Tampier, Cibuzar, Kurfurst, Remta – Karbulka Jan, Egert, Brož, Novotný "A", Kovařík, Přibyl "C", Schwartz, Petřík "A", Andrle, Krýner, Hrakholski
Ústí nad Labem: Svoboda (Kmoch) – Stuchlý, Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Brandner, Janoušek, Čermák, Harkabus "C", Hampl, Tot, Průša, Šindelář, Koval

Po úvodních šancích obou celků se kotouče ujal Adam Janoušek, kterému se povedlo ujet všem obráncům a přesně zakončit do levého horního růžků brány. Písečtí mohli o pár momentů později vyrovnat, ale Karbulka zamířil pouze do tyče. Necelých pět minut před koncem rozjásal hráčskou lavici Ústí Vít Šindelář, kterému naservíroval přesnou přihrávku Harkabus.

Píseckým se naskytla ze začátku prostřední třetiny možnost přesilové hry, kterou dokázal patřičně využít Josef Cibura, který se vší silou snažil doklepnout puk do sítě. Po této kontaktní brance si o slovo řekl Janoušek, který se při vlastním oslabení rozjel sám proti Karbulkovi, ale tentokrát na něj nevyzrál. Povedlo se mu to ale vzápětí a to rovnou dvakrát. Nejprve obral o kotouč píseckého obránce na modré, ujel a poslal puk přesně mezi betony brankáře Karbulky a o dvacet pět vteřin později se prosadil znovu. Zdecimovaná sestava Písku se těžce oklepávala a nepomohla tomu ani další inkasovaná branka při vlastní přesilovce. Matěj Harkabus vyhrál souboj o kotouč s Karbulkou a zakončoval do úplně odkryté brány. Písečtí ale o minutu později přesilovou hru využili zásluhou Milana Petříka. Hokejisté Ústí však dokázali do konce druhé periody skórovat ještě jednou, když dvojnásobnou přesilovou hru dokázal využít Šindelář.

Písecký trenér potřeboval dát svému týmu impuls a vystřídal tak brankáře Karbulku, kterého nahradil Petr Vojtěch Buchta. Tento impuls zřejmě zabral, neboť po dvou minutách hry se prosadil František Schwartz, který se prodral přes obranné duo soupeře a i s trochou štěstí přesně zavěsil. To bylo ale bohužel pro domácí hokejisty vše, neboť další oficiální branku nepřidali. Deset minut před koncem totiž vstřelil Písek gól, ale branka nebyla uznána z důvodu posunuté brány. S přibývajícím časem se obrana Ústí zvedala a domácí hokejisté měli problém dostat se do zakončení.

Písecké juniory tedy srazila na kolena vlastní přesilová hra. Celkem domácí inkasovali hned třikrát při vlastní přesilové hře, což je nevídané. Písečtí se snažili sebevíc utkání zvrátit, ale to se jim bohužel nepovedlo a Ústí si odváží zasloužené tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy