Demolice Chrudimi a rázný krok juniorky do play-off

V bitvě o play-off juniorské REDSTONE extraligy se počítá každý bod. Za vedoucími Kralupy nad Vltavou se sešikovala čtveřice celků, která válčí o poslední tři volná místa ve vyřazovacích bojích. Usiluje o ně i Písek, který potřeboval doma splnit roli favorita proti předposlední Chrudimi. A o body si řekl velmi důrazně. Jednoznačně zápas opanoval a zvítězil málo vídaným výsledkem 15:3.
REDSTONE Extraliga juniorů, 35. kolo, pá 21.2.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Chrudim
15:3
3:0, 6:1, 6:2
Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Tampier, Kurfürst, Cibuzar, Šafář, Kulvejt, Najman, Kocour – Andrle, Petřík, Přibyl, Novotný, Egert, Kovařík, Brož, Karbulka Jan, Krýner
Chrudim: Dosoudil (Matoušek) – Votava, Hybeš, Langr, Kmoníček, Formánek, Felcman, Půlpán, Hykl, Matušek, Cimburek, Topolský, Hrdlička, Nalli

První třetina byla jednoznačně v režii domácího celku, který hýřil aktivitou od prvních minut. Hned ve třetí minutě rozjásal Písek Jaroslav Krýner, když zblízka v oslabení vymíchal dosoudila. O čtyři minuty později se prosadil Jiří Egert, jehož pohotová teč doskákala za brankovou čáru. V závěru prvního dějství pak domácí udeřili v přesilové hře. Krásná akce po ose Krýner - Jan Karbulka skončila pohodovou brankou píseckého střelce.

Pěkně ostrá kanonáda Písku pokračovala i ve druhé třetině. Hned z kraje se prosadil z dorážky Matěj Novotný, a i když chvíli po něm snížil na 4:1 hostující Langer, reakce Jihočechů na sebe nenechala dlouho čekat. Milan Petřík a Matěj Novotný v krátkém sledu zvýšili na 6:1, Jaroslav Krýner z trestného střílení přidal další trefu a v závěru navyšovali na 9:1 z dorážky Matěj Novotný a střelou do šibenice Jaroslav Krýner.

Demolice nešťastných chrudimských mladíků pokračovala i ve třetím dějství, které načal pohlednou trefou z hrany brankoviště Jan Karbulka. Po klidnější pasáži hry přišla bláznivá poslední pětiminutovka, ve které padlo sedm branek. Nejprve napadaly do Dosoudilovy branky čtyři slepené trefy Kryštofa Kovaříka, Matěje Přibyla, Matěje Novotného a Václava Brože. Dva čestné zásahy v závěru přidal chrudimský Milan Hykl, ale mezi jeho úspěchy se vklínil ještě rychlonohý Jan Karbula, který stejně jako Krýner a Novotný zkompletoval hattrick.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy