Junioři odstartovali bodem

Kdo se přišel v pátek podívat na první mistrovské utkání juniorů, viděl pěkný hokej s řadou šancí, pohledných akcí, ale i vyloučení. Ty také rozhodovaly zápas. Nejprve otevřel skóre při hře čtyř proti čtyřem písecký Kica, aby následně potrestal vyloučení dvou domácích hráčů Carna. Ve druhé třetině Kobra přidala další dva zásahy, z nichž jeden byl opět přesilovkový, ale do přestávky stačil snížit, jak jinak než v početní výhodě, Jungbauer. Jako poslední se v oslabení trefil Nikola Gajovský.
Liga juniorů, 1. kolo, pá 17.9.2004
Písek
Kobra Praha
3:3
1:1, 1:2, 1:0
Branky: 11. Kica (Jungbauer), 29. Jungbauer (Mikl), 55. Gajovský (Blovský) – 15. Carna (Brejník), 22. Brejník (Jána), 27. Steinfeld (Wurm) Vyloučení: 8:9 Využití: 1:2 V oslabení: 1:0
Písek: Dědič – Mikl, Peroutka, Procházka, Oranský, Železný, Jankovský – Jungbauer, Růžička, Kica – Pangrác, Blovský, Samek – Ondrejec, Gajovský, Holec – Čadek, Šimoník, Hora
Všechno začal Jan Mikl povedeným pasem na Růžičku, jehož následnou přihrávku si málem srazil do vlastní klece bránící hráč. Odpovědět mohli hosté po zaváhání Železného, kterému nadělal hodně starostí Alexa, ale stejně jako za malou chvíli písecký Samek, i útočník Kobry mířil jen nad bránu. Následoval úsek, kdy se na ledě objevilo všech deset hráčů jen sporadicky. Při vyrovnaném poměru sil, konkrétně čtyři na čtyři, byl na útočné modré čáře zastaven Jankovský, stačil ale předat Jungbauerovi. Ten už od mantinelu viděl rozjetého Petra Kicu, který perfektní přihrávku zužitkoval střelou pod víko. V 15. minutě si ale k Ondrejcovi na trestnou lavici přisedl Daniel Jungbauer a bylo zle. Pět Pražanů se usadilo v obranném pásmu domácích a přihrávka Brejníka bekhendem z otočky na obránce Carnu dala základ vyrovnávací brance. Zanedlouho se snažil vyhazovaný puk zkrotit Procházka, výsledným efektem ale bylo jen to, že jej ztlumil pro najetého soupeře. S nájezdem Jány si však písecký gólman Dědič poradil. Krátce před první přestávkou se ještě zastavili na kus řeči před brankářem Jindrákem osamocení Pangrác s Blovským, ale překombinovali.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky fauloval Hora a ani si za “katrem“ moc dlouho nepobyl, protože jeho prohřešek potrestal Martin Brejník. Na hrotu útočného pásma napřáhl a jeho pokus prolétl jak chumlem před bránou, tak i mezi Dědičovými chrániči a skončil za brankovou čárou. O odpověď se pokoušeli Blovský a Pangrác, jehož střelu po křížném pasu Jindrák vyrazil jen se štěstím. S tím samým štěstím, které chybělo bránícím píseckým hráčům při následné akci. Jána vystřelil, kotouč se odrazil k Wurmovi, který z leva okamžitě dorážel, ale jen do Dědičových betonů. Šťastný odraz zapříčinil, že se ta malá černá guma dostala na hůl Ondřeje Steinfelda, jemuž stačilo jen doklepnout do prázdné brány, protože Dědič neměl šanci se přemístit.
O rychlou odpověď se postaral Daniel Jungbauer, když v další početní výhodě přesně trefil z pravého kruhu k protější tyči. Následně neuspěli Pangrác s Růžičkou, stejně jako na druhé straně Steinfeld a Uldrich. O vyrovnání před koncem třetiny se ještě pokoušel i Petr Kica. Dojížděl kotouč směřující na bránu a proti němu vystartoval gólman Jindrák. Při pokusu o rychlé rozehrání trefil jen “Píďu“, na kterého tak sice zívala prázdná brána, ale písecký útočník z ostrého úhlu minul.

Do závěrečné části tak domácí nastupovali s jednogólovým mankem. Nepříznivý vývoj zvrátil pět minut před koncem Nikola Gajovský. Blovský zblízka střílel a “Káně“ jeho pokus dotlačil na původní místo určení, tj. za Jindrákova záda. Vyrovnávací branka padla opět při hráčském nepoměru, tentokrát to bylo v oslabení. Hned vzápětí si Petr Kica udělal kužel z jednoho z pražských obránců a následující střelecký pokus Jindrák musel krýt betonem. Po něm využil špatné rozehrávky hostí Gajovský a protlačil se k zakončení, které ale gólovou tečku nedostalo. V poslední minutě ještě spolu tito hráči zakombinovali, nic to však už nezměnilo na konečném výsledku, který zůstal nerozhodný 3:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy