Junioři přejeli Příbram

Hned tři loňští dorostenci se ve třetím utkání ligy juniorů poprvé zapsali mezi střelce. Nejprve za stavu 1:1 strhával vedení na stranu domácích Petr Ondrejec, po něm se ve druhé třetině radoval Miroslav Holec a své první dva body za gól a přihrávku zaznamenal i obránce Pavel Jankovský. Jinak se zápas vydařil i zkušenějším borcům. Petr Kica vstřelil úvodní branku a na další dvě přihrál, hračička Ondřej Blovský potěšil příbramského brankáře dvěma dalšími kousky ze svého nevyčerpatelného repertoáru hokejových kouzel a Daniel Jungbauer zařídil vítěznou branku.
Liga juniorů, 3. kolo, pá 24.9.2004
Písek
Příbram
7:2
4:2, 2:0, 1:0
Branky: 17. a 43. Blovský (Jankovský, Pangrác), 7. Kica (Oranský), 10. Ondrejec (Kica), 15. Jungbauer (Kica), 21. Holec (Gajovský), 36. Jankovský – 9. Bauer (Mráz), 20. Kozelka (Valášek) Vyloučení: 7:6, navíc Oranský 10 minut OT Využití: 1:0 V oslabení: 1:0
Písek: Dědič – Mikl, Procházka M., Peroutka, Jankovský, Oranský, Železný, Všetečka – Pangrác, Blovský, Kica – Samek, Gajovský, Holec – Jungbauer, Růžička, Kica – Ondrejec, Šimoník, Hora
Už od začátku nasadil turbotempo Petr Kica, který se střídal ve dvou řadách. Značně motal protihráčům hlavy a v 5. minutě trefil po bleskovém uvolnění se v útočném pásmu tyč. O chvíli později elegantně zpracoval Oranského křížný pas, načež střelou přes obránce poprvé rozjásal písecké barvy. V zelenobílém dresu nejvíce zlobil Martin Valášek. Dědič se proti němu musel vytáhnout nedlouho po úvodním vhazování a ještě než přišel vyrovnávací gól, proškolil příbramák s patnáctkou domácí obranu a přes ležícího “Dědka“ naštěstí jen přestřelil klec. Jak ale bylo řečeno, Příbram vyrovnala. Bauer prolétl kolem Železného a uspěl střelou bekhendem mezi Dědičovy betony. Nerozhodný stav se však nelíbil Petru Ondrejcovi. Nejprve byl v útočném pásmu zastaven bodyčekem a než se zvedl z ledu, byla hra na opačném konci kluziště. Písecká obrana ale opět získala puk a na útočné modré schovaný “Ondra“ tak mohl v klidu převzít přihrávku od Kicy. Nechal za sebou beka a nerušen propálil gólmana Halmošiho. Ten už nyní putoval na střídačku a své místo mezi tyčemi přepustil Vavrovi. Na něj se jako první přijeli podívat Jungbauer s Kicou. Ve vlastním oslabení se dostali do situace dvou na jednoho, hostující obránce ale perfektně vystihl přihrávku a alespoň pro tentokrát byla hrozba zažehnána. Daniel Jungbauer si proto musel na svůj gól počkat ještě dvě minuty, kdy využil přiťuknutí zpoza brány střelou kolem nohy nerozchytaného Vavry. Asistenci si nepřipsal nikdo jiný, než bojovník Kica.

Poté se nemyslitelným způsobem prosadil Ondřej Blovský. Jankovský od modré nahazoval na bránu, ale kotouč byl tečován, takže letěl vzduchem a klepal se. Před brankovištěm čekal nepokrytý “Boule“ a s touto zdánlivě ztracenou situací si věděl rady. Neuvěřitelně sklepl puk mezi vlastníma nohama na milimetr přesně pod padajícího brankáře. Závěr třetiny ale patřil hostům. Nejdříve nadělalo Dědičovi hodně starostí trio Flieger, Bauer a Mráz a čtvrt minuty před přestávkou se před píseckého strážce brankoviště protáhl Kozelka a kolem jeho betonu zasunul.

Ze druhé části ještě neuběhla ani minuta a Holec poslal Vavrovi přesně mířený projektil po ledě k levé tyči. Krátce poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny se po závaru v obranném pásmu hostí odhalila Blovskému prázdnotou zející klec, vyhlášený technik ale tentokrát z ostrého úhlu minul. Zanedlouho vystartoval Kica od pravého mantinelu, zesměšnil obránce a jen tak tak, že nezamířil přesněji mezi betony. V čase 35:00 využil přesilovku Pavel Jankovský. Nejprve vystřelil nad ledem, ale chumel před bránou se mu propálit nepodařilo. Kotouč se k němu však odrazil a napodruhé se ujal přízemní pokus, který naopak prosvištěl jak hromadou těl, tak i za brankovou čáru. Gólman hostí se posléze dvakrát vyznamenal. Nejprve vytěsnil Horovu střelu vyrážečkou a nedlouho poté Jungbauerovo doklepnutí betonem.

Že jsou na ledě jen čtyři hráči ve žlutém, to vůbec nevadilo Pangrácovi s Blovským a dostali se do přečíslení. I na trestné lavici sedící Peroutka se mohl radovat, když druhý z dvojice převzal přihrávku před bránu a vykoupal Vavru zesměšňujícím způsobem. Oba hráči se vydali na zteč i v 56. minutě, Pangrácovo přenesení na Blovského ale obránce vyrazil, ovšem pouze na dalšího nepokrytého písečáka, z druhé vlny najíždějícího Kicu. Ten ale trefil jen náruč příbramského brankáře. Když domácí bez úhony přečkali i dvojnásobné oslabení, bylo už definitivně rozhodnuto. Oba týmy pak měli ještě několik šancí na změnu stavu, jak Dědič, tak Vavra ale už nic podstatného nepřipustili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy