Junioři smeteni Vajgarem

První třetina byla bezbranková a oba strážci brankovišť, jak domácí Dědič, tak jindřichohradecký Horal drželi své týmy jistými zákroky. Poté ovšem Písek dovolil soupeři odskočit na tříbrankový rozdíl, což už se horko těžko dohání. Přesto po brankách Hory a Burkoně útočil na vyrovnání, ale neúspěšně, což hosté ztrestali kanonádou v závěrečných čtyřech minutách, kdy Dědiče překonali opět třikrát za sebou. Dát za stavu 2:3 gól, domácí mohli klidně vyhrát.
Liga juniorů, 4. kolo, ne 26.9.2004
Písek
Jindřichův Hradec
2:6
0:0, 0:3, 2:3
Branky: 47. Hora (Samek), 52. Burkoň (Pangrác) – 26. a 59. Šulčík (2x Mazanec), 26. a 60. Čáp (Beránek, Lapka), 35. Koláček (Čáp, Fertal), 57. Král Vyloučení: 5:5 Využití: 1:1
Písek: Dědič – Mikl, Procházka, Burkoň, Peroutka, Jankovský, Železný – Jungbauer, Růžička, Kica – Samek, Blovský, Pangrác – Ondrejec, Gajovský, Holec – Hora, Šimoník, Stropnický
Otázku, kdo asi bude nejvíce zlobit domácí obranu, zodpověděli hned ve druhé minutě Mazanec se Šulčíkem. Nechybělo mnoho a mohli se radovat z rychlé branky. Napodobili je zanedlouho i Cmunt s Fertalem, ovšem taktéž neúspěšně. Do třetice ohrozil Dědiče Šulčík a po něm musel domácí brankář při přesilové hře hostí čelit ještě několika velmi nebezpečným střelám. Prozatím byl však neprůstřelný. Zato jindřichohradecký Horal se zapotil až ve 13. minutě, kdy Ondrejec našel před bránou Jungbauera. O chvíli později se na něj přijel podívat i Blovský, ale přestřelil. Do rychlého protiútoku se pak dostal Fertal, Dědič však jeho snažení jistým zákrokem ukončil.

Černá minuta? 26.!! V čase 25:00 skóruje Šulčík a po vhazování si Čáp dělá z domácích hráčů slalomovou dráhu, na jejímž konci se může radovat z přesně trefené šibenice. Na světelné tabuli svítí 25:16. Už za minutu za sebou zapomněl Procházka Mazance, svou chybu ale rychlým návratem napravil a nedovolil modrožluté dvaadevadesátce uspět. To ale bylo poslední vystoupení důrazného beka na ledové ploše. Opět se ozval bolavý kotník, tedy zranění, které si přivodil v pátečním utkání, a “Cháska“ namáhavě odkulhal do kabiny.

Šanci na snížení si vypracovali Růžička s Kicou, a byť podle autorova subjektivního názoru kotouč za brankovou čáru přece jen dotlačili, sudí na základě rozhodnutí brankového rozhodčího gól neuznal. Krátce po polovině utkání dostali hosté početní výhodu, při které ale opět zazářil Dědič, avšak nedlouho poté, co se díky faulu vajgarského Slezáčka počet hráčů vyrovnal, si s Miklem a Jankovským pohrál za bránou Čáp a najetému obránci Koláčkovi předložil gólovou přihrávku.

Po druhé přestávce stáhli trenéři hru na tři útočné formace, za nimiž se točilo pět beků a Písečtí se přece jen odhodlali něco s nelichotivým výsledkem udělat. Tažení započal Pangrác, když se proháčkoval středem hřiště, ale nedotáhl blafák do úspěšného konce. Poté přišla chvíle pro Jana Horu. Při napadání nejprve srovnal jednoho z hostujících obránců nádherným bodyčekem a po vhazování správně umístil Samkův pas za Horalova záda (Tudíž Hora překonal Horala). Písecké šance následně držel nad vodou několika pěknými zákroky brankář a za to se mu spoluhráči v poli odměnili druhou brankou. V přesilovce se od levého mantinelu dobře podíval Pangrác a před bránou stojícímu Burkoňovi stačilo jen nastavit hokejku. Snížení na rozdíl jediného gólu rozpoutalo útočnou smršť. Postupně si ale na Horalových chráničích vylámali zuby Růžička, Šimoník (V jeho případě málem i doslova), Kica a v největší tutovce i Peroutka. Tlak zastavilo přísné vyloučení Jungbauera za sekání. A právě v tomto oslabení to začalo… Tři a půl minuty do konce nemá jindřichohradecký bek Král komu přihrát, tak ještě před modrou zbůhdarma napálí puk do pásma. Nekoncentrovaný Dědič loví kotouč ze sítě.
Dvě minuty nato vyhrává Mazanec vhazování na Šulčíka a ten propaluje vše v cestě, včetně “Dědka“. Poslední hřebík do domácí rakve zatlouká za okamžik svou druhou brankou Čáp a je dobojováno.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy