Nakonec ještě zachraňovali remízu

Písek už vedl ve 42. minutě 6:3 a přesto o vedení přišel. Nedůrazná obranná hra domácích a nespolehlivý brankář Dědič připravili svůj tým o cenné vítězství. Přitom ofenzivně Písku utkání vyšlo na výbornou. Vůdčí postavou byl tentokrát Martin Pangrác, který byl u čtyř branek, z toho tři sám dal. Ve střílení gólů ho podpořili Kica, Holec a Gajovský. Velice dobrý výkon, podpořený navíc i bodově podali i dva beci A-týmu Filip Procházka (0+2) a ofenzivní ďábel Tomáš Burkoň (0+2).


Liga juniorů, 8. kolo, ne 10.10.2004
Písek
PZ Kladno
6:6
2:1, 3:2, 1:3
Branky: 6., 16. a 32. Pangrác (2x Kica, 2x Filip Procházka, Burkoň), 26. Holec (Blovský), 30. Kica (Burkoň, Pangrác), 42. Nikola Gajovský (Železný) – 28. a 32. Putoka (Kieler, 2x Dlouhý), 19. Schmoranz (Kuna), 52. Omrai, 54. Kieler (Špaldavý, Kohout), 58. Podracký (Kohout) Vyloučení: 10:12, navíc Kica 10 minut OT Využití: 2:2
Písek: Dědič – Mikl, Burkoň, Filip Procházka, Železný, Vachuta – Jungbauer, Ondrejec, Kica – Samek, Nikola Gajovský, Holec – Pangrác, Blovský, (Kica) – Stropnický, Šimoník, Hora
6. minuta První vážná akce utkání. Holec, Gajovský a Samek se řítí na jediného obránce, který však křížnou přihrávku zachycuje na brankovišti.
5:45, 1:0 Procházka zatahuje po pravém křídle kotouč do pásma, zadovkou přenechává Kicovi a ten sklepává na Blovského, který zkouší pozornost brankáře Řídila. Kotouč se odráží k dojíždějícímu Procházkovi, který jej netrefí, ale za ním stojící Pangrác vše napravuje a střelou pod horní tyčku posílá Písek do vedení.
7. Jungbauer uvolňuje Kicu, který okamžitě zavěšuje. V ten okamžik ale rozhodčí píská a vylučuje Kladenského hráče. Gól neplatí.
11. Ondrejec ve středním pásmu tlumí prudkou Burkoňovu přihrávku přesně na hůl Jungbauera. Ten pálí ostře z levé strany, ale míjí bránu.
12. Burkoň si pohrává se třemi bránícími hráči a předkládá volnému Samkovi mezi kruhy. Řídil reflexivně přitiskává pravou ruku k tělu a se štěstím jeho střelu chytá.
13. Při přesilové hře kombinuje Burkoň s Blovským, který následně nadvakrát neúspěšně doráží střelu svého kolegy.
14. Aktivní Písek opět hrozí. Kica nachází u levé tyče Jungbauera jemuž stačí pouze puk usměrnit do odkryté klece. Malá černá pryž ale píseckému útočníkovi v rozhodující moment přeskakuje hůl.
15:03, 2:0 Přesilová hra domácích. Několikrát nebezpečně pálí Burkoň a jednu z jeho střel sráží bránící hráči na Procházku. Ten se neukvapuje a nachází dobře postaveného Pangráce, jenž následně přesně míří mezi betony Kladenského gólmana.
18:32, 2:1 Písek má na trestné lavici Samka a Burkoňe. Kladenský Švammer nejprve rozhýbe Dědiče střelou z voleje a následně Kunův pokus doklepává do sítě Schmoranz.
21. Dědič zblízka neutralizuje Dlouhého.
25. Domácí dostávají výhodu dvojnásobné přesilové hry po luxusní minutu a 54 vteřin…
25:39, 3:1 … a také jí využívají. Burkoň si několikrát vyměňuje puk s Procházkou a Blovským. Ten vidí u protější tyče připraveného Holce, který pohodlně zvyšuje vedení.
27:44, 3:2 Za katrem pyká Šimoník, když tečované nahození Putoky končí za Dědičovými zády.
29:47, 4:2 IHC odskakuje opět na rozdíl dvou branek. Rychlá bezchybná akce po ose Blovský – Burkoň - Pangrác a zakončující Kica přináší zaslouženou odměnu.
31:15, 4:3 Dědič si sám lapačkou lehkomyslně sráží Putokovu žabičku za vlastní záda.
31:55, 5:3 Svůj hattrick dokončuje Pangrác. Kica jej vyšle za hostující obranu a “Čejen“ s ledovým klidem proškoluje Řídila kličkou do bekhendu.
39. Gajovský se ocitá sám před soupeřovou bránou, pokládá si gólmana, který ale jeho zakončení směřující do klece ještě stačí tečovat nad.
41:30, 6:3 Tentokrát se Gajovský nemýlí. Zkušeně si u tyčky počká na odraz Železného střely o zadní hrazení a nerušeně zvyšuje vedení.
44. Železný pálí od modré a trefuje tyč.
45. Dvakrát na sebe výrazně upozorňuje Samek, ale ani jedna z jeho ofenzivních rošád nedostává gólovou tečku.
51:54, 6:4 Z rohu vyjíždí Omrai, zesměšní Mikla a obstřeluje Dědiče kolem nohy.
53:26, 6:5 Dědič dramatizuje. Pouští lehoučkou střelu obránce Kielera.
56. Boxerská vložka. Sedláček hrubě atakuje Procházku a ten se hájí ručně. Kladenský hráč dostává 2+2 minuty, Procházka pouze dvě.
56. Kica vražedně sestřeluje u mantinelu Kielera, který se pokouší vyprovokovat další rvačku. Písecká šestka ale odmítá, putuje však pod sprchy , protože za napadení si odnáší trest 2 + 10 minut.
57:34, 6:6 Dědič si koleduje o přezdívku Stephen King, protože stejně jako on dává vzniknout serióznímu hororu. Rozhodčí sice přehlíží vysokou hůl na Pangráce, to však nic nemění na tom, že písecký brankář ani nereaguje na slabou střelu Podrackého a Kladno se může radovat z vyrovnání.
58. Pangrác se snaží o rychlou odpověď. Sám se řítí na soupeřovu bránu, ale ve vyložené pozici je zahákován. Sudí nenařizuje trestné střílení ale pouze posílá Kielera na trestnou lavici.
60. Písek si vytváří drtivý tlak, ale nabuzení protihráči odolávají náporu a závěrečná siréna ukončuje snažení žlutomodrých.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy