Další plichta

Šestkrát už junioři v dosavadním průběhu ligového ročníku odcházeli z ledu pouze s jedním bodem. To je jistě zajímavý údaj, vzhledem k tomu, že je odehraných teprve čtrnáct utkání. Nerozhodně skončil páteční duel v Sokolově (2:2) a shodně po jednom gólu na domácí i soupeřově straně přibylo k tomuto výsledku i v domácím zápase s Jabloncem. Hosté se už v 5. minutě ujali vedení, ovšem dvěma krásnými zásahy otočil vývoj Milan Černý. Spolehlivě chytající brankář soupeře Tomíček pak ještě dovolil skórovat Petru Kicovi, pak ale zaklel svou bránu a nikdo z Píseckých už nedokázal přidat další gól. Naopak kapitán hostí Preussler zanedlouho srovnal dvěma trefami na, nakonec finální, výsledek 3:3.
Liga juniorů, 14. kolo, ne 31.10.2004
Písek
Jablonec nad Nisou
3:3
2:1, 1:2, 0:0
Branky: 14. a 18. Černý (Všetečka, Peroutka), 22. Kica (Pangrác) – 29. a 32. Preussler (Holoska), 5. Holoska (Preussler, Urban) Vyloučení: 2:4 Využití: 0:0 V oslabení: 0:1
Písek: Dědič – Mikl, Klas, Oranský, Peroutka, Všetečka, Železný – Jungbauer, Černý, Kica – Stropnický, Blovský, Pangrác – Ondrejec, Nikola Gajovský, Hora – Šimoník, Růžička, Oulík
Jak již bylo řečeno, z první branky se radovali hosté. Rychlá akce dvou na jednoho v podání Preusslera a Holosky nemohla snad ani skončit jinak než gólově. Hodně nebezpečně vypadal také průnik Berky, který se ladně provezl celým útočným pásmem a jehož zakončení se otřelo o boční síť Dědičovy branky. Poté ale přišla odpověď. Martin Všetečka si perfektně všiml najetého Černého a vyslal jej do úniku. “Čerňas“ jabloneckého brankáře Tomíčka udolal sérií rychlých pohybů ze strany na stranu a bylo vyrovnáno. Nikola Gajovský se pak ocitl blízko druhé trefy. Objížděl bránu, položil si gólmana a tísněný obráncem se chystal poslat puk do prázdné klece. Tomíček ale perfektně jeho pokusu vložil do cesty hokejku a změna stavu se nekonala. Ne nadlouho. Na začátku 18. minuty prolétl po levém křídle Milan Černý a protlačil kotouč mezi betony svého maskovaného protivníka. Krátce před první sirénou se ještě mezi Všetečkou a Peroutkou zuby nehty protlačil Preussler, ale Dědič se roztáhl na brankové čáře a nedovolil mu uspět.

Prostřední třetina začala ve znamení zvýšení domácího náskoku. Postaral se o to Petr Kica, když doslova prostřelil Tomíčka po přímočarém přechodu do útoku. Přihrával mu Pangrác a tentýž hráč se při dalším střídání dostal do přečíslení společně s Gajovským, který ale Pangrácovu chytrou přihrávku poslal jen do chráničů jabloneckého brankáře. Poté se před obránce natlačil Černý, avšak s nedotaženým blafákem si Tomíček lehce poradil. Tím pádem se zákonitě něco muselo stát také na druhé straně kluziště. Dědičovi stál ve výhledu Peroutka, takže Preusslerova střela zápěstím prošla nerušeně až do sítě, což znamenalo snížení na 3:2. Jako by to nestačilo, ve vlastním oslabení přešel hráč hostí, byl to opět Preussler, přes Mikla jako kolem kuželu a s jeho dalekonosnou střelou měl Dědič takové potíže, že s ní nakonec prapodivným způsobem spadl k tyčce. Podle brankového rozhodčího puk přešel brankovou čáru. Počet vstřelených branek se tak u obou soupeřů vyrovnal.

V polovině hrací doby ideálně našel Gajovský zadovkou Růžičku, který ale minul a po chvíli se touhou po hattricku hnaný Milan Černý proháčkoval až k Tomíčkovi, ale nezakončil. V poslední minutě druhé části se ještě vyznamenal Dědič, když zblízka zastavil nebezpečný pokus Svobody a jeho spoluhráčům z útoku, Blovskému a Kicovi se povedla pohledná kombinace, která ale skončila opět mimo bránu. Ve 46. minutě Peroutkovu bombu od modré zastavila až tyč a zanedlouho si tentýž obránce v oslabení najel na přihrávku Kicy, ale tentokrát pro změnu trefil jen přemísťujícího se Tomíčka. Kica při dalším střídání vyzval ke skórování postupně oba své kolegy z útoku, ale jak Jungbauer, tak Černý ztroskotali na výborném brankáři Jablonce. Remízu zachránil dvě minuty před koncem Dědič, když v jeho lapačce skončily prudké pokusy Čejky a Preusslera.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy