Vítězství ve všech směrech

Jako úplně jiné mužstvo, než to z poslední doby, se tentokrát prezentovala písecká juniorka. Díky vyrovnanému týmovému výkonu dokráčeli jihočeští mladíci k potřebné výhře nad Velkými Popovicemi. Předvedené hře nelze nic vytknout. V bráně si suverénně počínal Tomáš Vojta, obrannou hru dirigovali hlavně “znovuzrozený“ kapitán Mikl a vždy ofenzivně naladěný bek A-týmu Tomáš Burkoň. Soupeřovým obráncům už tradičně motali hlavy Kica, Jungbauer a spol. Nechyběla ani zápasnická mezihra v podání hostujícího Chaloupky, jakožto vyzyvatele, a vehementně se bránícího Ondřeje Blovského.
Před utkáním trenéři Malý s Houdkem zamíchali se složením útočných trojic. Nejpodstatnějším faktem však bylo to, že junioři zase šli po dlouhé době do zápasu naplno a hlavně, neztratili dobře rozehrané utkání ani v závěru. Pro zajímavost, minulé měření sil mezi oběma soupeři skončilo nerozhodně po mírně divočejším průběhu, a sice 6:6.
Liga juniorů, 20. kolo, pá 26.11.2004
Písek
Velké Popovice
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Branky: 40. a 55. Jungbauer (Filip Procházka, Burkoň, Kica), 18. Samek (Mikl), 42. Blovský (Černý) – 35. Samec (Vach), 48. Petrželka (Fedoročko) Rozhodčí: Ondřej - Flégl, Pech Vyloučení: 5:7, navíc Mikala (VPO) 10 minut OT, Chaloupka (VPO) 5 + do konce utkání a Blovský (PI) 5 + do konce utkání Využití: 1:0
Písek: Vojta – Mikl, Burkoň, Filip Procházka, Michal Procházka, Klas, Železný – Jungbauer, Nikola Gajovský, Kica – Stropnický, Blovský, Černý – Samek, Růžička, Oulík – Ondrejec, Šimoník, Hora
Písek hned od počátku začal ukazovat, že nebere nic jiného než výhru. Na brankáře Popovic Bezunka se valil jeden nebezpečný útok za druhým a jedinou odpovědí byl únik Vacha, který však bezchybně zlikvidoval jistý Vojta. Nápor korunoval v 18. minutě svým prvním gólem v sezóně Samek tečující Mikovu střelu. Po přestávce zahrozil Oulík snažící se protlačit puk mezi betonem a tyčí. Neuspěl a stejně tak krátce po něm Gajovský, který se svým typickým způsobem proháčkoval až do zakončení, které bohužel skončilo kousek nad břevnem. Dalším, kdo se přijel podívat na bránu hostí zblízka, byl Milan Černý, který z půlmetrové vzdálenosti minul její odkrytou část, jenž na se něho náhle usmála. Zahazování šancí v podání domácího týmu si vyžádalo trest. Vojta sice nejprve bez problému nastavil své chrániče prudké ráně obránce Zemana, další pokus Popovic ale už znamenal vyrovnání. Kica se obětavě vrhl zaskočit za jednoho ze svých kolegů v obranné činnosti a stíhal rozjetého Vacha. Spolu se dostali až k zadnímu hrazení, odkud vysoký útočník Slavoje našel před bránou Železným ledabyle bráněného Samce a na střídačce hostí se slavilo. Ne nadlouho. Ke konci třetiny dostali domácí výhodu dvojnásobné přesilovky. Nejprve ještě Burkoň a Kica ztroskotali na Bezunkovi, ihned po vhazování se už ale mezi střelce zapsal Daniel Jungbauer, když za záda velkopopovického gólmana usměrnil pokus Filipa Procházky. Ještě v téže minutě pak Burkoň střelou od modré trefil pouze Blovského do zadních partií těla, hbitý forvard si však dovedl rychle nalézt cestu ke kotouči a zahrozil. Bezunk byl tentokrát na správném místě.

Ondřej Blovský si náladu spravil hned při svém úvodním představení v poslední dvacetiminutovce. Náhle se zjevil na hrotu kruhu pro vhazování a s milimetrovou přesností vymetl pravý horní roh branky. Krátce nato ho vyslal na výlet parádním pasem Filip Procházka, “Paldovi“ však tentokrát utekl puk z hole. Zanedlouho poslal Oulík z bezprostřední blízkosti svou dělovku mimo.

Hosté se posléze vzchopili ke snížení. Fedoročko viděl před brankovištěm nepokrytého Petrželku a poslal mu prudkou nahrávku skrze chumel těl. Ta sice popovické devatenáctce nejprve přeskočila čepel hokejky, na druhý pokus už se ale za Vojtou rozvlnila síť. Fedoročko se po chvíli sám vydal na zteč, ovšem písecký brankář jeho dvě povedené dělovky s přehledem neutralizoval. No a pak už se boxovalo…

Chaloupkovi se zřejmě nelíbilo, že se kolem něho žene do útočného pásma Blovský, tak jej lehce nešetrně zastavil nasazením rázné kravaty. Písecký tahoun si nenechal líbit takovéto zacházení se svojí osobou a okamžitě se vrhl ručně to svému sokovi vysvětlit. Chaloupka, nemít celoobličejový kryt, asi by plival zuby ještě hodně dlouho po sérii "Blovíčkových" direktů. Ten se tak jednoznačně stal, ač se značným hendikepem v podobě půleného plexiskla, vítězem této zajímavé podívané - 1:0 na mezihry.

Tresty byly rozděleny mírně zmateně a tak se stalo, že Blovský putoval pod sprchy a Chaloupka, který taktéž obdržel pětadvacet trestných minut do svých statistik, chybou rozhodčích seděl na trestné lavici a Písek hrál v početní výhodě. Když jeho trest skončil, nemohl být vpuštěn na hrací plochu a krátce nato domácí tým vstřelil čtvrtou branku. Hlavní sudí přerušil hru a odebral se (zřejmě) studovat pravidla. Po delší době se opět objevil na hrací ploše a gól, který vstřelil Jungbauer po bezchybné přihrávce Kicy, uznal.

Zatímco černobíle pruhovaní muži rokovali nad zákony hokeje a hráči po hloučkách kroužili po ledové ploše jako na veřejném bruslení, oba brankáři si “volný“ čas krátili vzájemným přihráváním puku od jedné brány ke druhé. Po sérii výměn nechal nakonec hostující Bezunk projít kotouč za brankovou čáru – 2:0 na mezihry.

Do závěrečné sirény už akorát stačil Tomáš Vojta zkazit téměř jistou radost Fedoročkovi, jehož VYCHYTAL fantasticky provedeným skluzem s betony vymrštěnými směrem vzhůru. Od nich se také pokus velkopopovického útočníka odrazil směrem ven. Vteřinu před koncem pak ještě mladý brankář korunoval svůj vynikající výkon efektním semaforem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy