Junioři si vyšlápli na vedoucí Hradec!

Písecké juniorce se povedl vskutku výtečný kousek. Podobně jako minulý týden zaskočili dorostenci neohrožené Třinecké Oceláře, dokázali tentokrát junioři porazit vedoucí tým tabulky, Hradec Králové. Hosté, kteří jako by přijeli s vidinou jasného a jednoduchého vítězství, se ani nestačili vzpamatovat a v 9. minutě už prohrávali 2:0 po trefách do sestavy se navrátivších Margety a Holce. Po přestávce se přece jen herně zvedli a dokázali snížit, ovšem pouze aby Teodor Margeta přidal svůj druhý zásah. Po polovině hrací doby se rozdíl branek opět snížil na jedinou a ve 46. minutě dokonce Hradečtí vyrovnali. Junioři však tentokrát prokázali, že jsou také týmem, co se dokáže vzedmout k odporu. Překrásnou kombinaci s Jungbauerem zakončil Nikola Gajovský a uklidňující gól zaznamenal dvě minuty před koncem Oulík, který nastoupil na pravém křídle první formace namísto distancovaného Kicy.
Liga juniorů, 22. kolo, pá 3.12.2004
Písek
Hradec Králové
5:3
2:0, 1:2, 2:1
Branky: 6. a 29. Margeta (2x Černý), 9. Holec (Peroutka, Hora), 55. Nikola Gajovský (Jungbauer), 58. Oulík (Nikola Gajovský) – 34. a 46. Kosina (2x Pišta), 25. Luštinič (Šejnoha) Vyloučení: 6:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:1
Písek: Vojta – Mikl, Burkoň, Filip Procházka, Michal Procházka, Peroutka, Jankovský – Jungbauer, Nikola Gajovský, Oulík – Stropnický, Černý, Margeta – Pangrác, Holec, Hora – Ondrejec
Těžko říct, jestli hosté zápas podcenili, či zda písečtí junioři konečně nabrali ten správný směr. Jedno je však jisté. Než si Hradečtí stačili uvědomit, že to tentokrát zřejmě nebude jen jednostranná záležitost, vyhrál v útočném pásmu vhazování Milan Černý, zbavil se třech dotírajících soupeřů a poslal puk k druhé tyči neobsazenému Margetovi. Vzápětí svůj tým podržel brankář Vojta, který vychytal Fialu. Aby domácí ukázali, že se nejedná o náhodu, přidali další branku. Hora od zadního mantinelu přihrál na Peroutku, který švihl zápěstím směrem ke gólmanovi Svobodovi. Ten střelu vyrazil před sebe, ale pouze do míst, kde čekal připravený Holec, jenž se v takovýchto situacích často nemýlí. Další šanci měl kapitán Mikl. Zatáhl puk podél pravého hrazení a posunul za sebe na Oulíka. Zatímco se “Oulas“ napřahoval ke golfáku, natlačil se Mikl před bránu, kde jeho následnou dorážku Svoboda jen tak tak vytěsnil. Krátce před první sirénou ještě přešli přes první obrannou dvojici Písku Lučan s Nádvorníkem, ale na Vojtu nevyzráli, stejně tak jako krátce po přestávce hradečtí Procházka s Luštiničem.

Jakub Luštinič se ale nakonec přece jen prosadil. Z nenápadné akce vytěžil branku na 2:1, když nachytal Vojtu střelou k protější tyči. Hostům snížení pomohlo k větší aktivitě, kterou ale Jihočeši rázně utnuli za čtyři minuty. Černý se prokličkoval do prostoru před brankovištěm, kam na sebe natáhl téměř všechno červené, co se v tu dobu pohybovalo po ledě. Tím usnadnil pozici dojíždějícímu Margetovi, který mu téměř ukradl puk z hole a přesně zamířil do horní části klece. Hradečtí ale opět snížili. Tentokrát asi nebude mít zrovna nejčistší svědomí Tomáš Vojta, poněvadž střela z jízdy Ondřeje Kosiny mu lacině proplula mezi roztáhlými betony. O odpověď se pokusili Gajovský s Jungbauerem, jehož finální střela šla těsně mimo. Nikola Gajovský pak ještě na začátku poslední třetiny vyzval ke skórování Peroutku. Zvonivý zvuk však okamžitě ohlásil, že “Péro“ trefil pouze boční konstrukci.

Kde se stala chyba? To těžko říct, ovšem často se nestává, aby tým ve vlastním oslabení přečíslil soupeře, jako se to povedlo Hradeckým ve 46. minutě. Čtyři hráči VČE rozebrali žlutomodrou obranu a Kosina pouze sklepával za záda bezmocného Vojty. Takovýto scénář už byl na programu často. Písek předvede povedený nástup a pak postupně upadá. Vše se pokusil změnit Gajovský, který využil Peroutky navracejícího se z trestné lavice jako návnady a dostal se sám před Svobodu. Předvedl jedno ze svých kouzel s hokejkou, ale v rozhodující fázi, kdy mu brankář hostí jen zoufale ležel u nohou, usměrnil kotouč mimo tyče. Tomáš Vojta posléze odčinil své zaváhání u druhé branky krásným zákrokem betonem proti střele Procházky a vzkázal tak na střídačku, že by si asi docela přál i vyhrát…

Přání mu splnili hráči prvního útoku. Nájezd dvou na jednoho odehrávající se v režii Jungbauera a Gajovského bezesporu patřil k tomu nejkrásnějšímu, co může hokej nabídnout. Gajovský – Jungbauer – Gajovský – gól. Bezchybné!
Třetí z hráčů elitního útoku se také dočkal. V čase 57:57. Se David Oulík natlačil do střelecké pozice, kterou nadvakrát zužitkoval. Tím dal i konečnou podobu výsledku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy