Junioři deklasovali bezzubý Tábor

I přes absenci kapitána Mikla a jeho asistenta, vedoucího muže kanadského bodování týmu, Petra Kicy, kteří byli v době utkání zrovna povyšováni do stavu maturantského, se mužstvu pod vedením Daniela Jungbauera a Teodora Margety navýsost dařilo. Táborským, kteří Písek na svém ledě dokázali porazit, nadělili sedm branek, přičemž Tomáš Vojta nekapituloval ani jedinkrát. Vpředu se tentokrát prosadili i sváteční střelci. Skóre otevřel po necelé minutě hry Stropnický svým třetím gólem. Dva zásahy, své vůbec první body v letošním ročníku, přidal Jakub Šimoník. Následován Horou (2. gól letos) a Jankovským (2.) se trefil i Margeta, pro něhož to sice byla teprve třetí branka, zato však nastoupil pouze ve čtyřech zápasech. Zbývající gól, svůj desátý, zaznamenal po krásné spolupráci s Jungbauerem kanonýr Holec. Jediným šrámem na jednoznačném vítězství je zranění ramene Martina Pangráce.
Liga juniorů, 24. kolo, pá 10.12.2004
Písek
Tábor
7:0
1:0, 2:0, 4:0
Branky: 25. a 56. Šimoník (Burkoň, Peroutka – Holec, Ondrejec), 1. Stropnický (Hora), 32. Margeta (Růžička), 46. Holec (Jungbauer), 47. Hora (Margeta), 59. Jankovský (Stropnický) Vyloučení: 3:7, navíc Růžička (PI), Hák a Kříž (oba TA), všichni 10 minut OT Využití: 2:0
Písek: Vojta – Peroutka, Jankovský, Filip Procházka, Michal Procházka, Burkoň, Železný – Jungbauer, Pangrác (Růžička), Margeta – Stropnický, Hora, Oulík – Ondrejec, Šimoník, Holec
Ještě nestačila uběhnout ani minuta z derby a David Oulík vybojoval kotouč pro Horu, který jej přeposlal na volného Stropnického a už byli domácí ve vedení. Čistě teoreticky se pak vlastně už ani nemuselo hrát, protože se jednalo i o branku vítěznou. Zápas ale samozřejmě pokračoval, což bylo prospěšné pro statistiky každého žlutomodrého hráče…

Táborští hráli špatně, v obranném pásmu Písku byl téměř neporušený led, poněvadž se sem soupeři přijeli vždy tak maximálně projet a hned zase honem bránit. Navíc byli často vylučovaní, což nakonec stálo i u zrodu druhé branky. Přesilovku z modré dirigovali Burkoň s Peroutkou, načež první jmenovaný vypálil do chumlu před bránou a odrazem od hole, nebo jiné části výstroje Jakuba Šimoníka, nabrala střela směr do sítě. Za okamžik vyslal Jankovský Ondrejce s Holcem, po jejichž kombinaci zívla na Petra Ondrejce prázdná klec, ale dříve než písecké levé křídlo stačilo zasunout, skončilo za bránou. Oba útočníci si spolupráci zanedlouho zopakovali, tentokrát však zakončoval Holec, ovšem pouze do lapačky brankáře Maška.

Krátce poté, co herní čas začal odpočítávat druhou polovinu, předjel vše, co mělo brusle a hokejku Tomáš Růžička a směrem k táborské bráně vyslal prudký pokus zápěstím. Maškovi kotouč propadl, což umožnilo Margetovi propasírovat jej z téměř nulového úhlu mezi betony a rozsvítit tak potřetí brankové světlo. Mašek pustil mezi tyče Šelepu, na něhož jako první zahrozil Holec a do konce druhé třetiny se ještě jednou předvedl i Růžička. Táborští hráči na ledě připomínali spíše mírové pozorovatele a během prostřední dvacetiminutovky si Tomáš Vojta možná mohl s klidným svědomím dojít i na klobásu.

Až ve 45. minutě přišla snad jediná vážná akce Kohoutů. Veteránsky působící bek Kolář stříleně přihrával před bránou tečujícímu Vobořilovi, čímž ale na Vojtu stejně nevyzráli. Zato na druhé straně, jako by Miroslav Holec řekl všem modrobílým: „Tady se mi postavte, taaak, a já si vás pěkně jednoho po druhým projedu…“, protože mezi totálně nepohyblivými Táborskými ladně proplul, našel na levé straně Jungbauera, načež jeho přesné sklepnutí pohodlně dopravil za naprosto nehlídanou brankovou čáru. Neuběhla ani minuta a Margeta od zadního mantinelu poslal lahůdkovou nabídku rozjetému Horovi, kterému stačilo pouze vybrat si, kam chce gól dát. Vybral si prostor pod horní tyčkou. Zanedlouho vyslala obrana do rychlého protiútoku Ondrejce, jenž však samostatný nájezd zakončil tím, že málem zastřelil nebohého Šelepu, poněvadž jím vyslaná rána skončila na brankářově masce.

A ještě si projděme zbylé dva góly. Tak nejprve se podruhé trefil Šimoník. Holec s Ondrejcem zamotali Táborským hlavu , načež se puk dostal mezi kruhy k nehlídanému “Šíšovi“, který bez meškání přesnou střelou rozvlnil brankovou síť. No a nakonec v čase 18:35 dostal od Stropnického přihrávku na osu pásma Jankovský, a i přesto, že jeho golfák nebyl zrovna z nejprudších, prolétl Šelepovi mezi nohama. Konec. 7:0!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy