Juniorka si zajistila umístění v osmičce

Rokycany, které se v době zápasu pohybovaly v tabulce kolem dvanáctého místa, vůbec nevypadaly jako bezbranný soupeř. Ba naopak. Navíc zavítaly na písecký led v dresech po plzeňském Áčku , takže se po hrací ploše proháněli i Duda s Krátoškou nebo Andrašovským (samozřejmě pouze podle jmenovek). Ani těchto válečných barev se ale domácí nezalekli a celkem jednoznačně si dokráčeli pro vítězství. Gólový účet neotevřel nikdo jiný než Petr Kica, na jehož zásah ještě stačil soupeř odpovědět. Pak se poprvé v utkání trefil mladý útočník Samek, ovšem opět byl zanedlouho stav nerozhodný. Až následná branka Jungbauera byla vítězná. Uklidňující čtvrtý gól zaznamenal ve třetí části již zmiňovaný Václav Samek. Brankoviště znovu perfektním výkonem opanoval Roman Kousal a také díky jeho zásahům budou nakonec junioři hrát zbytek soutěže mezi soupeři z horní poloviny tabulky, protože skončili mezi pátým a sedmým místem (záleží na zbývajících utkáních ostatních družstev).
Liga juniorů, 30. kolo, pá 14.1.2005
Písek
Rokycany
4:2
1:1, 2:1, 1:0
Branky: 13. Kica (Jungbauer), 22. Samek (Hora, Šimoník), 35. Jungbauer (Černý), 48. Samek (Nikola Gajovský) – 15. Novák (Vlček), 26. Holub (Görher) Rozhodčí: Haškovec – Český, Kostka Vyloučení: 5:7, navíc Strnádek (ROK) 10 minut OT Využití: 1:1 V oslabení: 1:0
Písek: Kousal – Mikl, Michal Procházka, Peroutka, Železný, Oranský, Všetečka, Klas – Jungbauer, Černý, Kica – Samek, Nikola Gajovský, Holec – Stropnický, Hora, Ondrejec – od 21. navíc Šimoník
Rokycany: Mitáček – Mareš P., Tytl, Vlček, Vrba, Görher, Gederko – Michalideš, Strnádek, Pouška, Kovář, Mareš M., Novák, Valenta, Houdek, Holub, Kubík
Jako první, kdo uvítal na jihu Čech brankáře Rokycan Jiřího Mitáčka, byl Michal Procházka. Jeho střela nebyla ale zas až tak nebezpečná, a navíc domácí obránce zanedlouho chyboval a Kousal musel závěr útočné akce hostí řešit hlavou (…doslova!). To když díky obětavému skoku postavil svou masku do cesty ráně Strnádka. Za okamžik vyvážel puk Mikl, ta malá černá pryž ho ale ve středním pásmu neposlechla a nedovolila mu rozehrát. Tak se kapitán IHC alespoň rozhodl vypálit a vůbec to nebylo špatné řešení. Po jeho golfáku z prostoru modré čáry zazvonila tyč. Po chvíli obral Hora Görhera, ale ani nadvakrát nepropasíroval kotouč mezi Mitáčkovýma nohama. Až když na trestné lavici zpytoval svědomí Mikl, ocitl se najednou sám proti jedinému bekovi Petr Kica. Dobrou obrannou práci svých spoluhráčů zužitkoval jednoduše vypadajícím, avšak se smrtelně přesným způsobem. Jeho příklep přes obránce ladně rozvlnil brankovou síť.

Už za dvě minuty ale předvedla druhá domácí formace až příliš mnoho nepřesností a z protiútoku se bez problémů prosadil taktéž milimetrově umístěnou ranou Novák. Před první sirénou pak ještě stačil Procházka podruhé označkovat tyčku. Do prostřední třetiny poté vlétli lépe Písečtí. Hora vrátil zadovkou na Samka, který se střelou zbytečně neotálel a ihned krásně zavěsil. Znovu se však žlutomodří neradovali dlouho. Holub využil přesilovku povedenou dorážkou Görherova pokusu. Rokycany se potom dostaly i do slibné pozice na otočení vývoje, rychle je ale zchladil efektním i efektivním zákrokem Kousal. Strnádek křížně přihrával Michalidešovi, který z první zamířil mezi tyče - domácí gólman předvedl ukázkový rozštěp v pohybu a puk vyrazil.

Písek mohl využít také přesilovou hru z 29. minuty. Peroutkovo nahození před bránu usměrnil za Mitáčka zřejmě Kica, sudí Haškovec ale viděl tečující hůl příliš vysoko. Tak se první útočné trio muselo prosadit až další střídání. Černý našel pasem skrz brankoviště Jungbauera, který za přesnou přihrávku pěkně poděkoval a nechytatelným švihem provětral protilehlý horní růžek.

Veselá situace nastala ve 44. minutě. Strnádek měl být vyloučen za nebezpečnou hru vysokou holí, Rokycanské střídačce se však výrok nelíbil a až příliš dlouho otálela s vysláním hráčů na led. Čárový rozhodčí tedy po menších průtazích vhodil puk na vhazování již připraveným Píseckým. Za udiveného úprku modrobílých od střídačky si nerušeně do střelecké pozice nabruslil Kica a propálil Mitáčka. Hlavní arbitr ale přece jen branku neuznal, načež Strnádkovi udělil navrch desetiminutový trest. Toto oslabení hosté přečkali, hned při dalším však vyslal jednu ze svých pumelenic Oranský. Jeho bomba se odrazila od zadního hrazení ke Kicovi, a ten spolu s Gajovským a Samkem tak dlouho zlobili, až poslení jmenovaný přece jen uspěl. Do konce utkání se pak už jen k zakončení zuřivě probojoval Holec, Gajovský potřetí v utkání rozezvonil brankovou konstrukci a nikdo z domácích netrefil odkrytou klec. I přesto ale poslední zápas základní části skončil výhrou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy