Hradec potvrdil roli favorita i proti juniorům

Spíše souboj dvou čarodějů střežících své svatyně. Tak vypadalo utkání mezi druhým Hradcem Králové a čtvrtým Pískem. Jako první, a vlastně i poslední, kapituloval domácí muž mezi tyčemi, dorostenec Jakub Kovář. Stalo se tak už ve třetí minutě z hole Čermáka. Pak oba brankáři zamkli svá brankoviště a předháněli se v efektních zásazích. Nejednou pořádně naštvali své soupeře z útoku. Hradecký Tomíček nejvíce pil krev žlutomodrým Holcovi, Gajovskému a Samkovi, Kováře asi nebudou mít zrovna v lásce Petružálek s Šejnohou. Nicméně hosté celý zbytek zápasu dobývali branku IHC s vědomím jednoho vstřeleného gólu na svém kontě, zatímco Písek neměl ani to. Jiří Tomíček nakonec zlikvidoval vše, co na něho směřovalo, a druhý zásah Čermáka do prázdné klece při power-play domácích definitivně rozhodl o tom, že dva body putují na východ Čech.
Liga juniorů, 35. kolo, pá 11.2.2005
Písek
Hradec Králové
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky: 3. Čermák (Šejnoha, Nádvorník), 60. Čermák Rozhodčí: Dvořák - Český, Kostka Vyloučení: 7:6, bez využití
Písek: Kovář – Mikl, Michal Procházka, Filip Procházka, Klas, Peroutka, Jankovský, od 31. navíc Železný – Jungbauer, Černý, Kica – Samek, Nikola Gajovský, Holec – Ondrejec, Hora, Stropnický – Šimoník, Margeta, Pangrác
Hradec Králové: Tomíček – Plíhal, Pilný, Ježík, Dostál, Burdych, Pour – Lučan, Pišta, Kosina, Procházka, Heřman, Potůček, Nádvorník, Šejnoha, Čermák, Petružálek, Petr, Janoušek
Po celý zápas se sobě oba soupeři vyrovnali ve všech aspektech. Chvíli útočil Hradec, za okamžik už zase musel čelit útočným výpadům domácích. A utkání bylo na vysoké úrovni. První aktivitu projevil Písek. Holec se po hlavě vrhnul do napadání a vydřel kotouč pro Stropnického. Jeho přízemní střela minula cíl. V odpověď vlétli Šejnoha s Čermákem do neuspořádané obrany, a než se domácí beci stačili zorientovat, dostal Miloslav Čermák zadovku, kterou rychlým přízemním švihem proměnil.

Nepříznivý stav se jako první pokusil zvrátit písecký útok vedený Nikolou Gajovským. Právě on z otočky našel před bránou postaveného Samka, Tomíčkův beton byl ale proti jakýmkoliv myšlenkám na vyrovnání stavu. Centr druhé formace zanedlouho vyřešil rychlé přečíslení přihrávkou na Margetu, jehož pokus se otřel o boční tyčku. Do třetice pálil z mezikruží Samek a tentokrát sám vrchní zásobovatel svých křídel Gajovský pokoušel štěstí při dorážce. Puk ho ale ideálně neposlechl a na svůj další povedený zákrok už čekal připravený Tomíček. Na druhé straně zachytil rozehrávku soupeře Nádvorník a uvolnil do šance Čermáka. Jakub Kovář zasáhl svou vyrážečkou.

Do druhé části pak už vlétli naplno hráči Písku a téměř deset minut červenobílé k ničemu nepustili. Gajovský s Holcem předvedli jeden ze svých “ťukesů“, tedy přihrávek na jeden dotek, na finální pas už ale Holec nedosáhl a nedoklepl jej do sítě. Až ve 30. minutě se musel zase pořádně koncentrovat Kovář, to když likvidoval Petrovu dobrou ránu. Ihned nato stříleně přihrával Jungbauer před brankoviště Stropnickému, ten tečoval těsně nad. Neuspěl ani Petružálek a v 51. minutě vychytal písecký gólman z bezprostřední blízkosti Pištu. Naděje alespoň na srovnání stavu udržel mladý brankář i znovu proti aktivnímu Petružálkovi, manévrování Holce v útočném pásmu však poté skončilo zakončením nad horní tyčku.

V 8. minutě trefil Martin Petružálek nevybíravě Jankovského a od té doby zejména hostující hráči vynikali v zákeřnosti a nepřiměřené hrubosti. Surové osekávání Hory či sestřelení Kici, patřily k těm nejviditelnějším. Rozhodčí Dvořák však vždy buďto nechal hru plynout, nebo vyloučil pachatele jen na dvě minuty. Obě mužstva dostala během hry jednou výhodu přesilovky pět na tři, ovšem stejně jako všechny ostatní, i tyto zůstaly nevyužity. Nestandardní počet hráčů, který byl zužitkován, byla až závěrečná hra Písku bez brankáře. Při ní sice domácí ostřelovali Tomíčka, ten ale v dobré pohodě vytrval až do konce, kdy dvě vteřiny před závěrečnou sirénou poslal od červené přesně mířený lob Čermák, čímž stanovil konečné skóre.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy