Most dostal šest gólů a nakládačku

O branky se postarali Černý, Jungbauer, Kica, Gajovský a dvakrát Samek, o akční scénu po závěrečné siréně zase ranař Michal Procházka, který hostujícímu útočníkovi Růžkovi ručně pomohl vyřešit otázku “Co dělat, když jsem po pískání krosčekem zezadu sestřelil protihráče?“ Čistě objektivně – nebýt zasahujících rozhodčích, mostecká čtrnáctka by si asi kromě zimního stadionu prohlédla i píseckou nemocnici. Podobný zákrok předvedl ve třetí třetině i Severočech Neudoreský. Ten pro změnu zezadu po odpískání poslal k zemi z gólu se radujícího Samka. Okamžitě směřoval do kabiny a příští zápas si nezahraje. Co se hokejové stránky týče, byl Most více než vyrovnaným soupeřem a hlavně díky perfektním zákrokům brankáře Vojty vyválčil Písek výhru. Na druhou stranu – kdyby dal Miroslav Holec jen polovinu ze svých tutovek, byl by počet domácích gólů dvojciferný…
Liga juniorů, 37. kolo, pá 18.2.2005
Písek
Mostečtí Lvi
6:4
2:2, 1:1, 3:1
Branky: 5. Černý (Jungbauer), 13. Jungbauer (Jankovský, Mikl), 39. Samek (Holec), 54. Samek (Holec), 55. Kica, 58. Gajovský (Všetečka) – 6. Nosek (Vojčák), 16. Burda (Růžek), 33. Kýhos (Nosek), 49. Vojčák (Růžek)
V 56. minutě neproměnil trestné střílení mostecký Kýhos Rozhodčí: Němec – Vavruška, Poskočil Vyloučení: 3:8, navíc Procházka (PI) 5 minut + do konce utkání, Novák (MO) 10 minut OT, Jurczak (MO) 10 minut OT, Neudoreský (MO) trest ve hře, Růžek (MO) trest ve hře Využití: 3:1
Písek: Vojta – Mikl, Jankovský, Všetečka, Burkoň, Michal Procházka, Železný – Jungbauer, Černý, Kica – Samek, Nikola Gajovský, Holec – Stropnický, Ondrejec, Šimoník – Pangrác
Mostečtí Lvi: Jurczak – Novák, Stütz, Vošmik, Neudoreský, Doležal, Macháček – Burda, Urban, Vojčák, Martinka, Růžek, Nedrda, Nosek, Kýhos, Ranusa
Domácí vkročili do zápasu aktivněji, což nejprve ukázal svou gólovkou číslo jedna Holec střílející z mezikruží po Ondrejcově přihrávce. Pak vyhrál ve vlastní třetině Jungbauer vhazování na Černého, který se jako uragán prohnal po levém křídle, natlačil se před beka a chytře prostrčil puk mezi betony brankáře Jurczaka. Téměř okamžitě nato však Mostečtí dokázali dostat soupeře pod tlak, z čehož nakonec vytěžil na brankovišti sám osamocen stojící Nosek. V deváté minutě nejprve Stütz nedovoleně zastavil Pangráce a za dvacet vteřin stejného hráče přetáhl přes ruce Neudoreský. Písek sice dostal minutu a čtyřicet vteřin trvající přesilovku pět na tři, Martin Pangrác ale už nemohl nastoupit. V početní výhodě byl nejvíce vidět Tomáš Burkoň. Napoprvé hledal stříleným pasem před bránou Černého, poté si sám najel až mezi kruhy a přestřelil bránu. Luxusní nabídka tak zůstala nevyužita, ne tak ale hned další přesilová hra. Při ní nejdříve hledal Šimoník Stropnického, tečovaný kotouč ale skončil v Jurczakově náručí. Poté přišla první formace, Černý získal puk na buly pro Mikla, ten posunul Jankovskému, jehož golfák uklidil do sítě Jungbauer.

Holcova gólovka č. 2: Písecká raketa si položila gólmana, který jí ale pohodlné zakončení se štěstím znepříjemnil a v poslední chvíli vypíchl puk. Ten však doputoval na hůl Samka, který pro změnu neprostřelil hradbu těl před odkrytou klecí. Při prvním domácím oslabení po Burkoňově podražení nádherně řádili v domácím obraném pásmu Růžek, Burda, Neudoreský, Vošmik a Urban, načež prvně jmenovaný kapitán hostí našel Petra Burdu. Jeho úkolem bylo jen z půl metru neminout naprosto prázdnou bránu, což splnil. Že zůstalo jen u vyrovnání, za to můžou žlutomodří děkovat Tomášovi Vojtovi, jenž ihned nato zastavil pokus Vojčáka, stejně tak dalekonosnou bombu Vošmika, která mu skončila v bleskurychlé lapačce. Ještě než siréna oznámila konec první třetiny, stačil Nosek obrat Železného a vyslat do úniku Kýhose. Vojta a jeho tyčka zkazili mosteckému forvardovi potenciální radost.

Při svém prvním střídání v prostřední části uvolnil Gajovský do šance Všetečku, jeho pokus po ledě si však cestu za Jurczakova záda nenašel. To bylo na dobrých deset minut ze strany IHC vše a vypadalo to, že jediným žlutě oblečeným hokejistou, který se na ledě snaží, je Tomáš Vojta. Až Miroslav Holec prolomil domácí křeč, ovšem ve své gólovce s pořadovým číselm 3 opět neuspěl. Vypadalo to, že Jurczak spíše mává do hlediště na fanynky, než že se snaží zastavit Holcovu ránu švihem, tak jako tak ale našel puk v lapačce. Most i nadále pokračoval v obléhání, což nakonec přece jen přineslo ovoce. Kýhos si u levé tyčky počkal na přihrávku a prostřelil přesunuvšího se Vojtu. Písečtí se však rychle odhodlali k odvetě. Předzvěstí byl nevyužitý nájezd Kicy, po němž zanedlouho následovala akce druhého útoku. Gajovský nahodil před bránu, kde čekali jeho dva parťáci a i když Holec i ve čtvrté gólovce selhal, byl zde Václav Samek, jenž poslal vyražený puk pod horní tyčku. Čtyřicátá minuta pak přinesla zajímavý úkaz. Zčistajasna se sám na Vojtu vyřítil Doležal, domácí brankář však s klidem jeho pokus vytěsnil. Neuběhlo ale ani deset vteřin a už se k bráně hrnul Macháček. I tento samostatný únik ovšem zastavil výborný Vojta. Na samý závěr třetiny pak Holec z gólovky #5 přestřelil.

Krátce po přestávce stačil sražený Gajovský ještě přihrát do šesté gólovky Holcovi, ten ale, jak jen to říct… přestřelil. Turboútočník s devítkou na zádech si asi řekl, že bude asi lepší věnovat se přípravě šancí pro druhé, než pálením jedné tutovky za druhou. Ve 45. minutě svým nenapodobitelným stylem proletěl napříč celým kluzištěm až za mosteckou bránu, odkud naservíroval přesnou přihrávku Samkovi. On i okamžitě dorážející Gajovský však neuspěli. Takže přišel zákonitý trest. Po mele u Vojtovy branky protlačil puk za brankovou čáru Vojčák. Nedlouho poté protáhl brankovištěm domácího gólmana Neudoreský, finální střela však skončila ve všudypřítomné lapačce Tomáše Vojty. Po vhazování v útočném pásmu pak vyzval Gajovský Holce, ten ale ani posedmé nevyužil stoprocentní pozici. Chuť si Miroslav Holec spravil alespoň asistencí u druhého úspěchu svého spoluhráče Samka. Pravé křídlo s číslem devět vyslalo na Jurczaka propagační pokus, ten sice trefil brankáře do masky, avšak rozhodčí nevyhodnotil situaci jako nutnou k přerušení hry, čehož využil Samek k pohotové dorážce. Vyrovnání stavu hosté nesli těžce. Jurczak vyfasoval desetiminutový trest za protesty a ke střídačce spořádaně odjíždějícímu Samkovi namasíroval svou hokejkou ledviny Neudoreský. Svůj tým oslabil na pět minut a sám se šel sprchovat. Početní výhody, která nekončí ani po vstřelené brance, využili Písečtí plnými hrstmi. Nejprve špatnou rozehrávku vytočeného Jurczaka zachytil Kica, načež ji zelenobílému brankáři vrátil, avšak pod nohama do sítě. Poslední pokus hostujících hráčů uniknout osudu – nájezd Kýhose - zastavil díky svému nádhernému bruslení Procházka. Přece jen byl ale mostecký útočník před ním, takže bylo nařízeno trestné střílení. Při něm si Tomáš Vojta svého protivníka perfektně vycouval a donutil jej k zoufalému zakončení, které skončilo na zadním hrazení. Poslední slovo tak opět řekli domácí. Všetečkovi ve vyložené pozici utekl kotouč, přesto ale ještě stačil zadovkou najít Holce. Ten už asi ani sám nevěřil, že by mohl dnes uspět a spálil i osmou gólovku. Gajovského dorážka mířila nad a šinula si to po mantinelu ven z pásma. Tam ji však zachytil Martin Všetečka a okamžitě ji vrátil původnímu majiteli. Nikola Gajovský tak mohl přece jen skórovat. Povedlo se mu to bekhendem.

Po závěrečné siréně zcela bezdůvodně a zbaběle atakoval Růžek Všetečku. Vyhlášený boxer Procházka nenechal svého kamaráda na holičkách a než si Jindřich Růžek stačil uvědomit svou chybu, ocitl se pod palbou granátometu s výrobním číslem 54. Tuto, i řadu dalších šarvátek se rozhodčím podařilo brzy urovnat a nic už nezměnily na výsledku 6:4 pro Písek.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy