Písek si s Koťátkem napoprvé neporadil

Jablonec bude těžký soupeř. Vždyť Písku nestačilo ani 70 minut, aby alespoň jednou překonal výborného Koťátka v brance domácích a tím převážil misku vah na svou stranu. Skóre zůstalo po celou dobu vyrovnané, přestože šancí bylo mnoho a hrál se rychlý a zajímavý zápas. Kralovali brankáři Jan Koťátko a Michal Pinkas. Jablonec nakonec rozhodl v dramatických nájezdech, když na trefu Herdy dokázal v poslední chvíli zareagovat Kubeš. V sedmé sérii se ale prosadil domácí Hruška a Kica musel dát. Trefil však pouze tyčku a Jablonec se ujal v sérii vedení.
2.liga ČR sk. STŘED, SemiF, st 1.3.2006
Jablonec nad Nisou
Písek
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: nájezdy promělili Herda, Hruška - Kubeš.
Vyloučení: 7:9, navíc Divíšek, Koťátko, Nýč 10min OT (všichni JAB)
Jablonec nad Nisou: Koťátko – Chládek, Přemek Jaroš, Špak, Duda, Petr Jaroš, Petrmichl - Hruška, Nýč, Měrtl – Divíšek, Herda, Čejka – Burkoň, Pešek, Špaček
Písek: Pinkas - Procházka P., Oranský, Svoboda, Veselý, Procházka F., Peroutka - Květoň, Kubeš, Mikeska - Kořánek, Řehoř, Míka - Kašpar, Kica, Holec
K finálovému souboji play off přivítali Vlci na vlastním ledě celek Písku, který ještě v minulé sezoně hrál I.ligu. V historicky prvním vzájemném utkání hosté ukázali, že jsou silným mužstvem, v němž se kloubí zkušenost s dravým mládím. Od začátku zápasu výborně bruslili, nedávali domácím hráčům mnoho času na rozehrávku a přestože obě mužstva vycházela spíše ze zajištěné obrany, k vidění byl velmi dobrý hokej „nahoru – dolu„ s příležitostmi na obou stranách. Vlci v něm nasadili své nejúčinnější zbraně - bojovnost a odhodlání jít za dobrým výsledkem. Největší šanci první třetiny ale měli na svých hokejkách hosté - v 18.minutě již mířil kotouč za záda překonaného Koťátka, ale Petr Jaroš skluzem kotouč srazil zpět k rukavicím jabloneckého brankáře.

Úvod druhého dějství patřil aktivnějším hostím, v cestě za úspěchem jim stál výborný Koťátko v domácí svatyni. Postupem času ale Jablonečtí hru vyrovnali a i Pinkas na druhé straně dokazoval, že je kvalitním brankářem. Zřejmě rozhodujícím okamžikem celého zápasu byla 36. minuta. V ní poslal rozhodčí na trestnou lavici domácího golmana Koťátka (trest odseděl Hrabal) a po něm ještě Přemka Jaroše. Minutu a půl trvající přesilovku 5 na 3 však hosté, hlavně zásluhou golmana Vlků, nedokázali zužitkovat a domácím borcům tak stouplo sebevědomí.

Třetí třetina byla stále ve znamení vyrovnané bitvy, v níž ale od 50 minuty přebíral otěže stále více celek hostí. Jablonecká obrana se však vyvarovala hrubých chyb a hlaně měla za sebou jistotu v brance. V normální hrací době se žádnému z mužstev nepodařilo skórovat a na řadu přišlo prodloužení.

I v něm byli aktivnější hosté a k získání převahy jim pomohlo i vyloučení Nýče na 2 + 10 minut, což znamenalo pro Vlky citelné oslabení. Bojovným výkonem a nasazením však svému soupeři nedovolili vstřelit branku, ale ani sami se nedokázali prosadit proti Pinkasovi v brance hostí. Na řadu tedy přišlo vyvrcholení dramatu - samostatné nájezdy.

Průběh nájezdů:
1. Divíšek - nedal.
2. Kica - nedal.
3. Herda - položil si gólmana a ležicího Pinkase přehodil.
4. Míka - nedal, trefil lapačku.
5. Hruška - málem dal, Pinkas zachránil levým betonem.
6. Řehoř - nedal.
7. Pešek - nedal.
8. Květoň - nedal.
9. Burkoň - nedal.
10. Kubeš - musel dát. Udělal pěkný blafák, nechal si přejet Koťátka k jedné tyčce a kolem druhé zavěsil.

Pak začali na obou stranách nejprve střelci branek.
11. Herda - utekl mu kotouč.
12. Kubeš - střelu zneškodnil Koťátko hokejkou.
13. Hruška - rozhodl se vysřelit mezi betony, pod levým betonem puk dojel do branky.
14. Kica - jeho střela trefila pouze tyčku.

převzato z hcvlci.wz.cz

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér IHC Písek):
Přestože zápas byl bez branek, hrál se velmi zajímavý zápas. To že mají v Jablonci dost úzké kluziště způsobilo, že se hrálo pořád před brankami. Jenže Koťátko je vynikající brankář na střely zblízka, dát mu gól z blízkosti je hrozně obtížné, nedokázali jsme si s tím poradit, v domácím utkání na to budeme muset jít úplně jinak. Potvrdila se nám tak slova Milevských, že hra Jablonce skutečně stojí na brankáři. Jablonec má navíc zkušené hráče a ta zkušenost na nás dost platila, nejvíce ji ale uplatnili při nájezdech.
My jsme v prvních dvou třetinách byli osmkrát vyloučeni, vždy ale po právu, většinou za zbytečné fauly hokejkou. To nás hodně oslabovalo. Od 50. minuty jsme ale začali domácí pomalu přehrávat a od té doby až do konce jsme byli lepším týmem. Jenomže v prodloužení jsme šance nedávali a že jsme několik gólových měli! Nevyužili jsme během něj ani přesilovku. V prodloužení jsme vyhráli na střely 8:2. Velmi dobře zachytal i brankář Pinkas, předně ale musíme dávat góly, doufám, že v pátečním zápase na domácím ledě nějaké naše branky přijdou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy