Jablonec poražen, Písek opět v baráži o první ligu!

Písečtí hokejisté dokázali to, v co před sezonou doufal asi málokterý fanoušek píseckého hokeje. Po loňském sestupu z první ligy a následném sestavení zbrusu nového týmu vyhráli jedno ze tří finále letošní druhé ligy a postoupili do bojů o návrat do první ligy! Jablonečtí Vlci ve třetím kole play-off vzdorovali, jako jediní uštědřili v jeho průběhu Písku porážku, přesto potřetí ve čtyřech zápasech odešli poraženi, čímž jen zopakovali svůj loňský výsledek.
Tahounem Písku za třetí výhrou byl autor dvou branek kapitán Milan Kořánek, jednou se k němu přidali i Oranský, Kica a Holec.
Svěřenci trenérů Miroslava Šperla a Karla Slabého zahájí baráž 13. března, jejich soupeři o dvě postupová místa budou týmy Prostějova, Havlíčkova Brodu, J. Hradce a Techniky Brno.
2.liga ČR sk. STŘED, SemiF, út 7.3.2006
Písek
Jablonec nad Nisou
5:1
1:0, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: 13. Oranský (Kubeš), 23. Kica (F. Procházka, Kašpar), 52. Kořánek (Řehoř), 57. Kořánek (Kubeš, Veselý), 60. Holec (Kica, F. Procházka) - 53. Herda (Nýč).

Rozhodčí: Zubzanda - Fiala, Havelec.

Vyloučení: 11:11 Využití: 1:1 V oslabení: 2:0

Diváci: 850

Písek: Pinkas - Procházka P., Oranský, Svoboda, Veselý, Procházka F., Peroutka - Květoň, Kubeš, Mikeska - Kořánek, Řehoř, Míka - Kašpar, Kica, Holec - Pošmourný
Jablonec nad Nisou: Stejskal (51. Koťátko) – Chládek, Přemek Jaroš, Špak, Petr Jaroš, Petrmichl, Kolmann - Hruška, Nýč, Měrtl – Divíšek, Herda, Čejka – Burkoň, Pešek, Špaček
Ještě neuběhla ani první minuta a před brankou Stejskala dotíral nadvakrát Míka. Písek dostal hned vzápětí výhodu přesilové hry, ale jediný kdo ohrozil hostující branku byl Kubeš, ostatní rozehrávky si jablonecká obrana pohlídala. Ve čtvrté minutě dostali domácí výhodu další přesilové hry a bylo evidentní, že druhá „blue lajna“ Píseckých je si toho vědoma, především Květoň byl velmi blízko ke vstřelení gólu. Také Kořánek a Mikeska se zjevili před brankářem hostů. Zatímco domácí měli v útočné hře navrch, Jablonečtí se uzamkli v obranné třetině a tak se museli bránit stále více, často ovšem bránili na hranici regulí a to vyústilo postupně až v oslabení 5:3. Sotva se stačil vrátit do hry jeden z hostujících hráčů, tak si ukázkově Oranský obešel obránce hostů a skóroval – 1:0! Jablonečtí vážněji prověřili poprvé Pinkase až v patnácté minutě, neúspěšným střelcem byl Nýč. Svou první aktivitou si hostující celek vynutil početní výhodu dvou hráčů a podařilo se mu vstřelit branku, ta však byla naprosto evidentně záměrně vsítěna tělem, a tak nebyla uznána. Na ukazateli se tedy skóre neměnilo, ale poměr sil na ledě ano. Jestliže se předtím mohlo hostům o útočném pásmu pouze zdát, tak nyní bylo všemu jinak. Šance Jablonce gradovaly, když jeden z jabloneckých hráčů přerazil svou střelou Pinkasovi hokejku a ten musel chytat přibližně minutu v oslabení bez hole. Hostující mužstvo i přes tuto situaci ani nadvakrát vynikajícího Pinkase nepokořilo!!

Druhou třetinu zahájil Kořánek, který před branku skvěle „namazal“ Veselému. Mohutné písecké klubko hráčů se vytvořilo po nádherném gólu ve 23. minutě – Kica po přihrávce Filipa Procházky zavěsil nekompromisně pod víko – 2:0! Nedlouho poté následovalo vyloučení Píseckých, ale místo utvoření gólových příležitostí museli hokejisté Jablonce myslet na zadní vrátka – Řehoř totiž poslal učebnicovou přihrávkou do samostatného nájezdu Pavla Procházku. Ani další samostatné průniky Řehoře, Kubeše či Kořánka nebyly něčím výjimečným. Řehoř jedné z těchto příležitostí dokázal takřka využít, ale břevno vstřelení gólu zabránilo. Také na druhé straně zapomněla obrana na Peška, který se zjevil sám před brankou domácích, v cestě mu sice stál Pinkas, ale hosté si aspoň vynutili faul. Písečtí je i přesto do žádné další gólové příležitosti nepustili.

Do třetího dějství rovněž vkročili lépe domácí, nejprve sám ujel Míka a v následující přesilovce to svými bombami na Stejskala zkoušeli také Mikeska a z mezikruží Pavel Procházka. Z otočky kolem branky se hnal na hostujícího gólmana i Květoň, jinak se hrálo poklidně ve středním pásmu a žádné z mužstev se "nikam nehnalo". V 51. minutě trefila střela Stejskala do masky, z té odlétlo několik úlomků a hosté museli vystřídat gólmana. Do branky přišel Koťátko a okamžitě inkasoval, Řehoř správně našel kapitána Kořánka, který se postaral o nepříliš přívětivé uvítání gólmana hostů – 3:0. Živo bylo nedlouho poté také v domácím brankovišti, nejprve výborně střílel Herda a potom si Nýč v přesilovce položil Pinkase, ale oba jmenovaní se trefili až v další příležitosti. Nýč přihrál Herdovi a ten se nemýlil – 3:1. V 57. minutě už byl domácí kapitán před brankou Jablonce opět, tentokrát to bylo po přihrávce Kubeše a Veselého a znovu se trefil správně – 4:1! O krásnou tečku za utkáním a de facto i celým play-off se postaral Holec, s naprostým přehledem ukázkově zvýšil na konečných 5:1 a bylo rozhodnuto. V pohodě hrající domácí si potom už jen užívali skandování vděčného publika, jemuž byla na oplátku věnována závěrečná děkovačka.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy