Střelci neměli den, Malý musel z branky ven

Jak vyzrát na brankáře Pinkase a Malého? To byla klíčová otázka sobotního duelu a nutno říci, že ani Písečtí ani Kolínští neznali zcela správnou odpověď. Z moře šancí padl na každé straně jen jeden gól a už v polovině zápasu bylo jasné, že každá další branka může rozhodnout. A protože chybu udělali hosté, konkrétně právě brankář Malý, jenž nejprve opustil branku a poté namazal Petru Kicovi, zůstávají body u Otavy. Písek se tak bodově odpoutal od jednoho ze svých hlavních rivalů o play-off, zatímco Kolín pokračuje ve své současné mizérii.
2.liga ČR sk. STŘED, 30. kolo, so 6.1.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
2:1
1:0, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 5. Holec (Filipi), 38. Kica (Filipi) - 30. Nedbal (Adamec).
Písek: Pinkas - Neckář, Burkoň, Veselý, Svoboda, Hauer, Procházka M. - Kořánek, Míka, Řehoř - Kica, Filipi, Holec - Růžička, Kašpar, Maroušek - Pošmourný.
Kolín: Malý T. – Florian, Vantura, Nedbal, Morkes, Pozník, Červa – Pelán, Adamec, Nekvasil – Malý, Kubišta, Pomichálek – Skokan, Kubát, Polák.
Vstup do utkání se povedl lépe domácímu týmu, jehož správně nastartovala úvodní přesilovka. Písečtí sice nijak kolínskému brankáři Malému nezatopili, ale přesně s hlášením o konci přesilovky vystřelil Filipi a Malým vyražený kotouč poslal z úhlu pod víko Holec. Kolínští se na druhé straně dlouho k většímu ohrožení Pinkase nedostávali, a tak si písecký brankář připsal jen několik lehčích zákroků. Domácím se také nevedlo o moc lépe, ani v přesilovce se jim nedařilo výrazněji prověřit Malého kvality, naopak je spíše mohl za jejich nedůslednost potrestat hostující Kubišta, ale přestřelil. Hra byla poznamenána častými nepřesnostmi na obou stranách, pěkných hokejových akcí bylo k vidění v prvních dvou třetinách pomálu.

Jedna z těch “koukatelných“ byla akce Filipiho z 13. minuty, kdy zkušený útočník od modré překvapil všechny skvělým pasem na najetého Kicu, vzájemný souboj však vyhrál brankář Malý. O minutu později předvedl první minelu právě kolínský gólman, kdy jeho snaha o rychlé vyhození skončila v rukavici Míky, písecký útočník však ve slibné pozici nemířil přesně. Vyrovnat mohl v další minutě Pelán, ale Pinkas si prostor u tyčky pohlídal stejně dobře jako střelu Nekvasila v další přesilovce domácích.

Druhá část začala hrou čtyř proti čtyřem. Velkou šanci při ní spálil Řehoř, který nepřelstil blafákem Malého. Kolínský brankář vyšel vítězně i ze souboje se střelou Hauera a Míky, na druhé straně zaměstnal Pinkase pěknou ranou od modré Nekvasil. Ve 29. minutě hráli hosté přes minutu dlouhou dvojnásobnou přesilovku, nevedli si při ní nijak špatně, ale paradoxně mohli inkasovat – Burkoň však nezvládl tíhu okamžiku a v situaci dvou na jednoho nepřihrál ani nevystřelil, přesto alespoň donutil hosty k zakázanému uvolnění. Gól nakonec přišel na druhé straně, kdy ještě bylo na ledě o dva Písecké méně a hosté toho přece jen využili – po zmatku před brankou procedil puk skrz Pinkase Nedbal. V 38. minutě přišel rozhodující okamžik utkání – nejprve ještě Malý včasným vyjetím obraně pomohl, o chvíli později už ale daleko z branky příliš zariskoval, jeho rozehrávku se podařilo Filipimu zastavit a Kica již měl snadnou úlohu.

Ani třetí třetině nechybělo vysoké nasazení a snaha o ohrožení protivníkovy branky, ale protože se oba týmy shodně potýkaly s nepřesným zakončením akcí, neměli oba gólmani svoji úlohu zase až tak těžkou. Oproti předchozím třetinám se ještě zvýšilo tempo hry a přibylo rychlých kombinací a přihrávek, ale elán a síly jako by ubývaly útočníkům přímo úměrně s blížícím se brankářem soupeře. Mdlost v koncovce předvedl po hezké akci jak navrátilec do sestavy Písku Maroušek, tak především nejlepší kanonýr Písku Řehoř, proti němuž se blýskly Malého betony. Poté to zkusil pěkně z dálky od modré Hauer, leč jeho tečovaný pokus zastavila tyčka. Míkovi zas zkazil radost jeden z obránců Kozlů, který před ním stačil uklidit puk po Veselého střele za již překonaným Malým.

Kolín mohl odjíždět alespoň s bodem, to by ale musel Řípa proměnit svůj nájezd ze strany na Pinkase pár minut před koncem. Nemyslel to špatně, ale po tradičním blafáku již nestihl usměrnit puk do branky, čímž definitivně propadly body domácímu Písku, protože to byla poslední příležitost Kolína na vyrovnání. Závěrečná minutová power-play hostů se totiž odehrávala spíše ve středním pásmu a puky více mířily na opuštěnou branku Kolína, než Pinkasovu píseckou. Skóre již však vydrželo beze změny.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček (trenér Písku):
Nebylo to lehké vítězství, jsme za něj strašně rádi, bylo to vydřený. Vážím si toho, že jsme to urvali. Chyby tam jsou, budeme na nich pracovat, ale máme hrozné problémy se sestavou, hrozně moc hráčů chybí, ale vážím si mužstva, že to zvládlo. Uvidíme, jak dáme sestavu dohromady v dalších zápasech. Mužstvu jsem věřil, že ten náskok udrží, kdybych klukům nevěřil, tak nemám na střídačce co dělat. Všechny musím pochválit, ale chyby děláme pořád, za ten boj ale musím pochválit celý tým. Taky nedáváme branky, máme obrovský šance a neproměňujeme ani ty největší, tak doufám, že to v příštích zápasech budeme trefovat.

Bohumil Prachař (trenér Kolína):
Bylo to naprosto vyrovnané utkání, rozhodly dvě chyby - dorážka a pak chyba našeho gólmana, která ovlivnila celý zápas. Byla to blbost, co udělal, a taky z toho bylo vítězství domácích.
Nám se nedaří střelecky, nedáváme branky a navíc děláme takovéhle chyby. V prvních dvou třetinách jsme byli ale lepším týmem, bohužel ty góly zkrátka nedáme.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy