Juniory zastavil až Tábor

Poslední zápas pod vedením Jana Rybáčka se juniorce příliš nevyvedl. Ne však z pohledu předvedené hry, ovšem co do výsledku. Seriál bez ztráty bodu tak skončil na devíti dílech, přičemž první vítězství z této šňůry se zrodilo právě na ledě pátečního soupeře. Bez českobudějovického Klestila v bráně - jehož v první třetině zastoupil Jakub Myslivec a po dvaceti minutách pak viditelně lépe naladěný Lukeš - jako by tým zpočátku hledal jistotu a dovolil protihráčům třikrát celkem lacině skórovat po vlastních chybách. Absolutorium si zaslouží táborský brankář Pipek za to, jak trápil domácí střelce, kteří si v průběhu utkání vytvořili snad deset obrovských příležitostí. Prosadit se dokázal pouze Petr Kica, spolu s Holcem zapůjčený z A týmu. Juniory už sledoval i Miroslav Šperl, který převezme koučování mladíků IHC.
Liga juniorů , 20. kolo, pá 15.12.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
1:4
0:3, 0:0, 1:1
Branky: 52. Kica (Holec) – 9. Hák (Hraňo), 11. Žižka (Heršálek), 20. Kratochvíl (T. Pechánek), 60. Heršálek Rozhodčí: Fraňo – Vízner, Obrien Vyloučení: 5:10 Využití: 1:1
Písek: Myslivec (21. Lukeš) – Jankovský, Petele, Švácha, Cirulis, Koloušek – Kouba, Bíza, Bican – Fořt, Pešta, Gába – Šimoník, Kica, Holec – Ingriš
Tábor: Pipek – Kratochvíl, R. Pechánek, Lidral, Pecl, Karpíšek, T. Pechánek, Hák, Žižka, Toula, Maryška, Holánek, Hraňo, Růžička, Heršálek
Od úvodních okamžiků byla na píseckých hráčích patrná snaha rozloučit se vítězně s trenérem, který jim dokázal vštípit souvislý herní systém a dosáhl s nimi i řady dílčích úspěchů. Před táborskou brankou byly k vidění pěkné, místy až nádherné momenty, jimž však vždy něco scházelo. Možná nepřesná finální fáze pramenila až z příliš velké přemíry snahy. Moc optimismu pak žlutomodrým do žil nevlil ani moment z 9. minuty, kdy pokus o dlouhou rozehrávku z vlastního pásma až na útočnou modrou čáru zachytil Hraňo, prohnal se po levém křídle a posunul puk mezi kruhy kapitánovi hostí Hákovi, na jehož přesný švih k levé tyčce byl Myslivec krátký.

Než se domácí stačili oklepat z této rány, následoval další direkt. Skrz obránce se probil Žižka a překvapil píseckého gólmana nepříliš prudkou ranou na lapačku. A aby se Táborským odcházelo do šatny ještě příjemněji, dokázal půl minuty před koncem v přesilovce Kratochvíl z chumlu protlačit kotouč za brankovou čáru.

Po přestávce se mezi tyče postavil Matěj Lukeš, který vinou dlouhé nemoci letos zatím neodchytal jediné soutěžní utkání, a vedl si znamenitě. Táborští střelci jej nedokázali překonat ani jednou, ačkoliv k tomu měli několik slibných možností.

Povzbuzeni změnou za zády, nastoupili domácí do prostřední části mnohem odhodlaněji a Pipek musel častokrát dokazovat, že je tentokrát ve formě. Táborští se převážně díky němu ubránili dvojnásobné přesilové hře i šancím Peteleho, Jankovského nebo Kici.

Až v poslední třetině se povedlo rozsvítit červené světlo za Pipkovou bránou. Zasloužil se o to bekhendovou střelou Kica, který se v početní výhodě natlačil z kruhu do úspěšného zakončení. Když pak obránce Jankovského, který si sjel z modré čáry a po přihrávce Bicana měl před sebou odkrytou polovinu klece, zázračně vychytal táborský gólman, bylo jasné, že s výsledkem už asi nepůjde hnout. Nic na tom nezměnil fakt, že Jankovský po svém prvním neúspěšném pokusu puk za čáru nadvakrát dorazil. Rozhodčí ale tento gól neuznali. V samém závěru zkusili Písečtí hru bez brankáře, brzy navíc podpořenou vyloučením Karpíška, ovšem nesupěli v zuřivém dobývání. Navrch se pokusem z otočky téměř od vlastní brány trefil přes celé hřiště Heršálek a definitivně tak rozhodl.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Byl to dost smolný zápas. Dostali jsme laciné góly, hlavně druhý a třetí, a ty nás trochu položily. Navíc musím říct, že brankář soupeře chytal velmi dobře. My jsme si vytvořili šancí stejně jako Tábor, ale prostě jsme je neproměnili. Soupeř nebyl lepší, nicméně my jsme naše příležitosti nevyužili, udělali jsme chyby a potom už jsme hráli vabank. Je třeba říct, že kluci opět bojovali, v tomhle ohledu jim nelze nic vytknout. I proto taková prohra mrzí.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy