Nymburk odjel s prázdnou!

Třiatřicáté kolo mezi píseckými a nymburskými dorostenci skončilo dle očekávání podle postavení v tabulce. Osmý Písek dokázel soupeři sebrat všechny body a ještě k tomu jej poslal domů s pořádným výpraskem. Nechybělo mnoho a nymburský dorost si z Písku odvezl "desítku." Velkou oporou mužstva byl bezesporu brankář Janson, v utkání se dařilo také druhé formaci, respektive Dominiku Hejnovi, který se v zápase blýskl čistým hattrickem.

Liga dorostu , 33. kolo, pá 23.2.2007, S.N.O.P. aréna Písek
Písek
Nymburk
9:4
6:0, 2:2, 1:2
Branky a nahrávky: 1.Jícha, 9. Hejna (Tajbl), 13.Kortán, 14. Kroupa (Bernad), 18.Hejna (Kodad), 20.Bernad (TS), 27.Kroupa (Bernad, Růžička), 59.Hejna (Bernad) - 34.Rylich (Pánek), 35.Svatý (Hladík), 51.Novák (Rys), 52.Rys (Novák)
Rozhodčí: Mandryz - Dejm, Urban.
Vyloučení: 10:12 + Jílek 10 min.
Využití: 4:1. V oslabení: 1:0.
Diváci: 46.
Písek: Jansons - Čáp, Tajbl, Mečíř, Miňha, Hejna, Kroupa, Bernad, Kortán, Kavlík, Lovčík, Jícha, Růžička, Kodad, Dvořák, Homola, Kučera, Zacios, Hach.
Nymburk: Beneš (14.Brázdil) - Šťastný, Chvalovský, Wágner, Rys, Buldra, Novák, Pánek, Svatý, Jílek, Novotný, Hloušek, Kozák, Hladík, Rylich, Petráš, Kuzďas, Bašus.
První část utkání přinesla velmi rychlou branku domácího celku. V šestnáctné vteřině se díky odraženému kotouči prosadil Jícha , který překvapil zcela dezorientovaného Beneše. Písečtí v prvních dvou minutách zcela zavřeli svého soupeře do třetiny, při čemž od modré čáry pálil Růžička – Beneš si však proti němu připsal první zákrok. Hosté si nenechali nic líbit a ve své hře přitvrdili – velmi důrazně zastavil v obranném pásmu Bernada hostující Jílek. První vážnější šance hostů se zrodila v šesté minutě, kdy duo Petráš – Hloušek překombinovalo domácí pětici, šestého muže v brankovišti nikoli. V čase 8:03 se skóre měnilo podruhé, Tajbl našel volného Hejnu , jenž si laxně prohodil Jílka a pohotově zakončil pod horní tyčku. Nymburský Hloušek měl možnost skóre brzo zkorigovat, Jasnons si s ním však dokázal v leže poradit. Naopak zvýšit skóre mohl Tajbl, který z kruhu pálil přímo do Benešovy lapačky... Hlouček před brankou propálil od modré Kortán a poslal svůj tým do tříbrankového náskoku. Ani na čtvrtou branku se nemuselo čekat dlouho – v oslabení využil Bernad chybu Wágnera na útočné modré a spolu s Kroupou v kombinaci 2 na 1 upravili skóre. Čtvtá branka způsobila střídání v hostujícím brankovišti, a tak Beneše nahradil Brázdil. Častá vyloučení nymburských hráčů přinesla častý tlak píseckého mužstva. V sedmnácté minutě pálil Kroupa ještě do Brázdila, o minutu později po střele Kodada dorážel Hejna takřka do prázdné branky – 5:0. V devatenácté minutě mohl zvýšit Mečíř, brankář Brázdil ho ale vychytal, a tak se Mečíř provinil dvouminutovým trestem za nedovolené branění, když byl příliš aktivní v brankovišti soupeře. Dvanáct vteřin před koncem první třetiny všem ujel Bernad, jenž byl atakován dobruslujícím Chvalovským. Hlavní rozhodčí Mandryz nařídil trestné střílení, které Bernad bez problému zakončil kličkou do backhandu. 6:0!

Druhá třetina byla od první minuty o mnohem vyrovnanější a písecký soupeř přestal hrát odevzdaným výkonem jako tomu bylo v první části. Nicméně písečtí opět zvyšovali – v čase 22:25 uplatnil svůj důraz před brankou hostů Lovčík a došťouchal touš až za brankáře hostů. Přihrávku si připsal Mečíř. Hra přitvrdila, velmi tvrdě zastavil ve svém pásmu Tajbl Novotného. Osmou branku domácím vstřelil opět Hejna - rozhodčí ji ale neuznal pro postavení hráče v brankovišti. Další přesilovou hru, po vyloučení hostujícího Rylicha, využil Kroupa , který po souhře s Růžičkou a Bernadem umístil backhandem kotouč mezi Brázdilovy betony. Písku se naskytla dvojnásobná přesilová hra pět na tři, hosté se však „zuby nehty“ před devátou brankou ubránili, a poté si dokonce zahráli přesilovku po nedovoleném počínání píseckého Tajbla. Písečtí se v poklidu ubránili, nebezpečně střílel pouze Kuzďas, kterého Jansons bez větších potíží zneškodnil. Po dalším vyloučení Kroupy se hosté konečně dočkali – v čase 33:55 nikým neohrožený Rylich tahem překonal píseckého brankáře. O minutu později přidal další branku Svatý a hosté začali doufat na lepší časy. Závěr druhé části byl velmi vyrovnaný a nepřinesl již žádnou branku.

Třetí fáze utkání začala trestem domácí Kučery. Hosté nezužitkovali přesilovou hru, naopak v oslabení ujel Čáp s Tajblem, druhý jmenovaný však branku přestřelil. Průnik si vytvořil též Jícha, kterého Brázdil zastavil pravým betonem, poté z protiútoku pálil na Jansonse Kozák. Po vyloučení Tajbla se hosté na dvě minuty usadili v píseckém pásmu – Hloušek s Pánkem dlouho kombinovali, až je o puk obral Tajbl a přesnou přihrávkou poslal Jíchu do brejku. Osamocený Jícha si na Brázdilovi vylámal zuby i napodruhé. Na straně druhé přinesla souhra Ryse a Nováka své ovoce – po velmi pěkné kombinaci zakončoval Novák takřka do prázdné branky. Hostující tlak pokračoval, již o minutu později zpoza branky vyjel Rys a překvapil Jansonse, respektive upravil skóre na 8:4. Další vyloučení Tajbla zahnalo písecké hráče do obranného pásma. Po hrubé chybě hostujícího Kozáka na modré útočné se do dalšího úniku pustil Kroupa s Bernadem, zvýšit skóre se jim však nepodařilo. Na druhé straně nebezpečně pálil Jílek, pátou branku v písecké síti jeho střela ale nepřinesla. Poklidné tempo hry s jasným vítězem narušil 99 vteřin před koncem Hejna , který Brázdilovi nedal šanci a zakončil přesně pod horní tyčku, čímž završil svůj hattrick v tomto zápase. Patnáct vteřin před koncem ještě nedovoleně zastavil Hacha nymburský Bašus, domácí však přesilovkový závěr již nevyužili, a tak se skóre dále neměnilo.

Kamil Tajbl, kapitán píseckého mužstva: „Na začátku utkání nám určitě pomohl šťastný gól Jíchy. Pak to tam prostě padalo samo. První třetina nám utekla strašně rychle, prostě jsme se hokejem bavili. Druhá třetina už byla z naší strany vlažnější, mysleli jsme, že máme vyhráno... Hlavně v koncovce někteří zbytečně chtěli dávat góly až do prázdné branky... Třetí třetina skončila naší prohrou 1:2, hlavně asi tím, že nedáváme vyložené šance a také díky našemu častému vylučování.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy