Písek Boleslavi v postupu do extraligy nezabránil

Junioři IHC Písek přijeli na poslední utkání kvalifikace do Mladé Boleslavi jen s třinácti hráči do pole a zápas podle toho také vypadal. Ačkoliv se v 11. minutě dostali do vedení, více gólů nevstřelili a nakonec z města škodovek odjeli s osmigólovým přídělem. Domácí po vyskokém vítězství slaví postup do juniorské extraligy.
Liga juniorů , baráž, ne 25.3.2007, Zlatopramen Aréna
Mladá Boleslav
Písek
8:1
2:1, 1:0, 5:0
Branky a nahrávky: 16. M.Tondr (Jaroměřský), 18. Loskot (Mizera), 27. Gajovský (Kadeřábek), 48. Chamrád (Mizera, Loskot), 52. Gajovský (Chochola), 53. Chamrád (Loskot, Mizera) 57. Hertl (M. Tondr), 60. Mizera (Mizera) - 11. Kurz (Bican). Rozhodčí: Hribík - Padevět, Čížek. Vyloučení: 14:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 2:1, 1:0, 5:0.
Mladá Boleslav: Hrubý - M. Tondr, Kumstát, Všetečka, Bílek, Maršík, Jaroměřský, Sem - Chamrád, Mizera, Loskot - Gajovský, Kadeřábek, L. Tondr - Hertl, Dulovec, Chochola
Písek: Myslivec (od 30. minuty Lukeš) – Ondrejec, Jankovský, Petele, Cirulis – Šimoník, Kouba, Bican - Fořt, Pešta, Gába – Silbernágl, Ingriš, Kurz
Zápas pro domácí vůbec nezačal dobře. V 11. minutě se puk odrazil k volnému Martinu Kurzovi, který překonal boleslavského brankáře Hrubého a poslal Písek do nečekaného vedení. Boleslavští po inkasovaném gólu zvýšili rychlostní stupeň a za pět minut vyrovnali. Martin Tondr totiž při přesilovce 5 na 3 napřáhl od modré a propálil i překvapeného Myslivce. Do vedení 2:1 šli domácí ještě před přestávkou, v 18. minutě se trefil Loskot.

Ve druhé části hry se trefil odchovanec píseckého hokeje ve službách Mladé Boleslavi Nikola Gajovský, z gólu proti "svým" se radoval ve 27. minutě. Přesně v polovině zápasu pak hosté vystřídali gólmany. Myslivce nahradil Lukeš. Ačkoliv byli Boleslavští lepší, 150 diváků ve Zlatopramen Aréně se dalšího gólu nedočkalo.

Píseckým ve třetí třetině rychle ubývaly síly, není se co divit. Vždyť do města škodovek přijeli jen s třinácti hráči do pole! Gólové hody poslední třetiny načal ve 48. minutě Chamrád, když zakončoval do odkryté brány. Na 5:1 zvyšoval svou druhou trefou v zápase Gajovský po přečíslení dva na jednoho. Za dalších 22 vteřin opět kapituloval Lukeš. To se před ním nejlépe zorientoval Chamrád a zasunul za něj puk. Hattrick mohl završit v 54. minutě Gajovský, když ujel písecké obraně, jenže Lukeš ho vychytal. Sedmý gól byl k vidění v 57. minutě. Střelu Martina Tondra Lukeš jen vyrazil a Hertl doklepl puk za bezmocného brankáře Písku. Na konečných 8:1 upravil 27 vteřin před koncem nepokrytý Kadeřábek.

Ohlasy trenérů

Luděk Bukač mladší, trenér Mladé Boleslavi: Zápas jsme trochu podcenili, vždyť jsme dokonce prohrávali. Hráči si mysleli, že vyhrát bude snadné, ale opak byl pravdou. Na konci úvodní třetiny jsme šli do vedení, ve druhé jsme zvýšili na 3:1. V poslední třetině jsme kontrolovali utkání pěti góly.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy