Dorostenci sfoukli Tábor!

Tento týden zajížděli písečtí dorostenci na led „B“ týmu plzeňského Lasselsbergeru, kde utrpěli první prohru v sezóně – 1:3. Na domácím ledě jsou ale stále stoprocentní a v neděli odpoledne doslova sfoukli stejně staré táborské Kohouty. Nejproduktivnějším střelcem byl v neděli Durčák, jenž si připsal dvě branky, stejný počet bodů měl také obránce Kodad za dvě asistence. Velkou oporou v brankovišti byl bezesporu Pavel Kantor, který pochytal všechny pokusy Kohoutů a připsal si čisté konto. Výběr trenéra Čeřenského odjel z Písku jednak bez bodu a jednak bez vstřelené branky. Další utkání čeká písecké dorostence následující neděli, kdy od 16ti hodin přivítají na svém ledě Benátky nad Jizerou.
Liga dorostu , sk. B, 9. kolo, ne 21.10.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
5:0
1:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 13. Durčák, 24. Durčák (Turek), 41. Tobolič (Kodad), 53. Dvořák (Kučera), 57. Turek (Kodad).
Rozhodčí: Mertl - Mertl, Kror.
Vyloučení: 0:3.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 85.
Písek: Kantor - Kodad, Kučera, Bernad, Homola, Tobolič, Dvořák, Durčák, Mašek, Andrlík, Kolařík, Křišťan, Turek, Babka, Kastner, Michálek, Erhart, Volf, Šimánko, Růžička J..
Tábor: Turanský (48. Vácha) - Petržilka, Němec, Valík, Kojetín, Kotrba, Srdínko, Kakos, Pavlík, Vondrášek, Němec, Nekovář, Tůma, Drda, Hrůša, Sládek, Hybner, Kropík, Nevolný, Kučera, Fiala.
Utkání mezi píseckými a táborskými dorostenci odstartovala střela Homoly, kterou hostující brankář Turanský podržel pod svou výstrojí. Následně vyšachoval táborský Vondráček Michálka, na Kantora, který mu stál v cestě jako jediný ale nevyzrál. Po vhazování před Turanským dobře našel Srdínko na modré najetého Sládka, jemuž se nepodařilo zpracovat kotouč a po zakázaném uvolnění se hra opět přesouvala před branku hostů. Táborský Kučera zkoušel sólovým průnikem ohrozit banku domácích, důrazným leč čistým zákrokem jej ale zastavil písecký Kučera. Mužstva hrála ze začátku velice nervózně a nedařilo se jim založení lepších kombinací. V jedné se ale přece jenom ukázal táborský Petržilka, kterého z pěkné pozice vyhnal až čárový rozhodčí signalizující offside. Také Písečtí si vytvořili slušnou akci, v kombinaci 2 na 1 ujížděli na Turanského Dvořák a Kučera, hostující gólman byl však úspěšný. Táborští se nemohli nervozity z hokejek zbavit – tři zakázaná uvolnění v řadě jsou toho potvrzením. V čase 13:00 přišel první trest pro táborské – Durčák střelou přes hostujícího obránce měnil skóre poprvé – 1:0. Hosté chtěli vyrovnat, první vážnější šanci si vytvořili Tůma s Drdou, dobře naladěný Kantor sebral této dvojici iluzi na branku. Hra se začala vyrovnávat, pak ale zbytečným faulem poslal písecké do početní výhody Kropík. Písečtí nedokázali početní výhody využít a hosté se v poklidu vrátili do plného počtu.

Druhá fáze utkání začala attackem hostů a Kantor musel již v osmnácté vteřině zasahovat. Protější strana ukázala akci Křišťana a Dvořáka, Turanský však podržel svůj tým. O chvilku později ovšem kapituloval podruhé. V čase 23:36 přišel další zkrat táborské obrany po střele Turka od mantinelu ještě Turanský úspěšně zasahoval, na Durčákovu dorážku byl však krátký – 2:0. Hosté se snažili a chtěli rychle odpovědět ale nepřesné nahrávky hráli do karet výběru od Otavy. Po přihrávce Bernada těsně minul branku Tábora Kodad. Z čista jasna se před Kantorem objevil osamocený Pavlík ale ani jemu nedal brankář Písku příležitost ke skórovaní. Po vhazovaní před domácí brankou musel Kantor na třikrát krýt Pavlíka, opět však úspěšně. Hosté si vytvořili pár slibných šancí, Turanský zasahoval až po „žabičce“ Michálka přes půl kluziště, jenž podržel pod lapačkou. Kojetín opět přinutil Kantora zasahovat po tvrdé střele od modré čáry. Na ledě se objevil ležící Drda, rozhodčí ponechal hru bez vyloučení. V závěru druhé třetiny muset Kantor opět zasahovat – Hybner proti němu tváří v tvář nedokázal uspět a zazdil tak brankovou šanci před odchodem do šaten. Od poloviny utkání do konce druhé části si jednoznačně zachytal více Kantor, díky jemuž měli Písečtí prozatímní dvoubrankový náskok.

Třetí a poslední část utkání začala rychlým startem na domácí straně završeným brankou. V čase 40:38 zvyšoval náskok Tobolič, asistenci si připsal Kodad – 3:0. V následující akci se velmi přiblížil hattricku Durčák, který nebezpečně dorážel před Turanským, tentokrát však skóre neměnil. Táborský Pavlík ujížděl sám na Kantora, neměl ale dostatečnou rychlost a tak jej domácí obrana dokázala zneškodnit. Táborští se dostali pod tlak a okupace kolem brankoviště hostů volala po zvýšení ale jen do té doby než se kotouče ujal Srdínko a golfovým úderem jej poslal na zakázané uvolnění. V další šanci píseckého IHC se opět objevil Durčák ale i tentokrát byl na dovršení svého hattricku krátký. Srážka dvou píseckých obránců pustila do šance táborského Hybnera, kterého zastavila až signalizace rozhodčího znamenající offside hostů. Třetí třetina respektive její průběh příliš nezapotil Kantora, který se v brankovišti udržoval v tempu častým rozcvičováním mezi tyčemi. V čase 52:57 přece jenom přišlo zvýšení na domácí straně. Po přihrávce Kučery se do kolonky střelců připsal také Dvořák - 4:0. Ostující Hybner mohl z průniku snížit, jeho střela ale nemířila mezi Kantorovy tyče. Písecký Bernad projel podél mantinelu takřka celé kluziště a poté co zamotal hostující obraně hlavu, vynutil si držení táborského Vondráška. Také přesilová hra byla dovršena brankou – v čase 56:32 využil početní výhody Turek, jemuž k brance přihrával Kodad – 5:0. Táborští začali hrát velmi podrážděně a další jejich hráč nastupoval trest. Přesilovková střela Kodada od modré mohla vést ke zvýšení, kotouč poskakující v brankovišti hostů nedokázal nikdo z píseckých přetavil v půltucet. Závěr utkání již branku nepřinesl a Písečtí dorostenci zaslouženě vyhráli 5:0!

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec, trenér píseckého mužstva: „Měli jsme ze soupeře obavy, co nám ukáže, ale disciplínou a hrou bez chyb jsme zápas vyhráli a brankář Kantor má první čisté konto v sezóně, které si dneska zasloužil. Podali jsme zodpovědný výkon, který by nám mohl v budoucnu přinést úspěch. V Plzni to byl vyrovnaný zápas a naše při chyby soupeř potrestal. My jsme nastřelili tři tyčky a jedno břevno a to kdybychom proměnili, tak jsme mohli pomýšlet na body.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy