Hokejové derby s fotbalovým výsledkem!

K pátečnímu utkání zajížděli dorostenci na led tradičního soupeře Jindřichova Hradce, kde si dokázali vypracoval slušný tříbrankový náskok, který si nesli až do třetí třetiny. V poslední fázi utkání byli úspěšnější Hradečtí a po dvou brankách vrátili pět minut před koncem své naděje. Přesto zvládli Písečtí závěr utkání bez obdržené branky a připsali si další vyhraný zápas. Nedělní utkání se Strakonicemi bylo brankově podstatně slabší a první branka jihočeského derby přišla až v pětačtyřicáté minutě zásluhou Jakuba Babky. Další branku již nikdo nepřidal a domácím hráčům tedy stačila jedna branka k vítězství. Další utkání čeká písecké dorostence v pátek v Kolíně, doma pak přivítají v neděli Kozly z Kolína.
Liga dorostu , sk. B, 14. kolo, ne 18.11.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Strakonice
1:0
0:0, 0:0, 1:0
45. Babka.
Rozhodčí: Brček - Vavruška, Rovašová.
Vyloučení: 5:1.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 105.
Písek: Kantor - Kodad, Kučera, Bernad, Homola, Tobolič, Přibyl, Andrlík, Kolařík, Křišťan, Turek, Babka, Kastner, Michálek, Volf, Vlček.
Strakonice: Kuncl - Major, Pitel, Kuncipál, Hrubý, Jandík, Dvořák, Šindlér, Bostl, Jindra, Vajshar, Tetour, Vranný, Šrámek, Hřebíček, Žemlička, Kurečka, Kubů, Diviš, Kotalík.
V první minutě utkání zavřeli Písečtí svého soupeře do obraného pásma, tlak před Kunclem však první branku nepřinesl. Přesto první střela utkání vycházela z hole strakonického Dvořáka, Kantor ale zasahovat nemusel, jelikož mířila mimo jeho tyče. Nepřesná kombinace domácích hráčů skončila zakázaným uvolněním, kdy se poprvé vhazovalo před Kantorem. Pár sekund poté to byli také hosté, jejichž nevydařená souhra skončila icingem. Strakonický brankář musel zasahovat až po střele Kastnera od modré, úvodní zákrok zvládl pomocí vyrážečky úspěšně. Tlak domácích hráčů stoupal a v osmé minutě vyhazovali hosté na své páté zakázané uvolnění v zápase. Homola dostal přesný pas od Kolaříka, využít příležitost ale nedokázal a pozorný Kuncl podržel kotouč v lapačce. Kapitán hostujícího mužstva Pitel se ocitl sám před Kantorem, domácí gólman však dobrou prací hokejkou dokázal připravil soupeře o příležitost. Turek zachytil rozehrávku hostů, bohužel pro něho, ne v příliš dobré pozici, z které by mohl vážněji ohrozit strakonickou branku. Bernadovi se postavil na hůl odražený kotouč, ležící Kuncl rychlé zareagoval a chytil touš do lapačky. Přibyl v tandemu s Vlčkem přečistil hostující obranu, také tentokrát Kuncl bez větším potíží zastavil hru. Ve dvacáté minutě utkání zastavil pronikajícího Dvořáka písecký Kučera, čímž znemožnil jednu z největších zakládajících šancí první třetiny.

Do druhé části utkání vstoupili mnohem lépe hosté a Kantor musel ukázat své kvality jednak proti střele Dvořáka ale také nájezdu Bostla. A nápor pokračoval, z jízdy nebezpečně pálil Major. Také Kuncipál zkoušel štěstí z velkého úhlu, proti němu taktéž Kantor bezchybný. Dobrá šance se naskytla Homolovi, který z metru na Kuncla nedokázal vyzrát. V čase 26:46 přišlo první vyloučení, za hákování byl dvěma minutami potrestán písecký obránce Michálek. Oslabení Písečtí sehráli velice slušně, do nájezdu se dokonce dostal Bernad, backhandem ale skóre neotevřel. Babka objel kruh a švihem vystřeli a Kuncl si připsal další úspěšný zákrok. V dvaatřicáté minutě hráli domácí opět oslabení, poté co si rozhodčí všiml šesti hráčů na ledě. Strakonický Šrámek zkoušel od modré čáry golfovým úderem ohrozil Kantora, prudká střela ale mířila vedle Kantorovy branky. Ke konci oslabení se Písečtí dočkali také vyloučení na druhé straně. Po skvělé přihrávce Hřebíčka musel Kantor opět zasahovat, tentokrát vykryl nájezd Dořáka. Šancí na obou stranách přibývalo, branka ale nebyla k vidění žádná. Oba brankaři si důstojně plnili své úkoly a nepřipustili sebemenší zaváhání. V jedné ze šancí volající po brance se objevil v závěru druhé dvacetiminutovky Tobolič, také jemu se nakonec nepodařilo pohnout s bezbrankovým stavem, který nedokázal prolomit ani strakonický Dvořák svojí střelou od modré čáry. Po čtyřiceti minutách byl stav utkání bezbrankový.

V úvodu třetí třetiny nevyužil písecký Homola stoprocentní šanci, když si vylámal zuby na již překonaném Kunclovi. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Kantora Bostl, jehož nahození Kantor podržel v lapačce. Kodad si proti Tetourovi pomohl faulem, a tak se hosté dostali do dvouminutové přesilovk y. V oslabení se vydal na výlet do obrané třetiny hostů Babka, který po krásném sólovém průniku ještě lépe zakončil a poslal domácí mužstvo do vedení – 1:0. Turek měl na holi velmi dobrou příležitost ke skórování, v těsné blízkosti se snažil trefil skulinku mezi Kunclovými betony, strakonický brankář však sklapl betony včas. Hostující hráči se po obdržené snažili rychle oklepat. Šrámek tvrdě vystřelil z jízdy, Kantor betonem zneškodnil. Michálek dostal druhý trest v utkání, nic na plat nebyl ani Bernadův nesouhlasný protest u rozhodčího. Strakoničtí se hodně důrazně tlačili před Kantora, domácí brankář opět výborně zasáhl a držel své mužstvo v brankovém vedení. Nevyužitím přesilovky ztratili hosté ze Strakonic zřejmě největší šanci závěru na vyrovnání. Písečtí byli v pěti hráčích lepším mužstvem na ledě a hosté měli těžké něco vymyslet, proti dobře bránícím hráčům lídra tabulky. Nakonec Strakoničtí brankové manko nedokázali smazat a po výsledku 1:0 zvítězili domácí hráči.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy