Pardubice neoslnily, Písečtí byli ve všech směrech lepší!

Dorostenci mají za sebou další vyhrané utkání, které se tentokrát rodilo poměrně hladce. V osmnácté minutě otevřel skóre utkání Homola, který se stal také autorem druhé branky domácího výběru. O následující dvě trefy se postarali Kolařík s Babkou. Skvělý výkon podal Pavel Kantor, který předvedl řadu zázračných zákroků a po zásluze si připisuje další čisté konto. „Mužstvo potřebovalo vyhrát a to se nám podařilo, takže spokojení určitě jsme,“ hodnotí výkon svého kádru, které v tuto chvíli postrádá osm hráčů, Milan Mazanec. Ligové boje pokračují již v neděli, když zajíždějí Písečtí na Kobru, následující pátek pak přivítají od 16ti hodin Jindřichův Hradec.
Liga dorostu , sk. B, 20. kolo, pá 14.12.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Pardubice B
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 19. Homola (Bernad), 24. Kolařík (Babka), 32. Homola (Bernad), 46. Babka (Andrlík).
Rozhodčí: Mandrysz - Jílek, Rovaš.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 58.
Písek: Kantor - Kodad, Kučera, Bernad, Homola, Mašek, Andrlík, Kolařík, Křišťan, Turek, Babka, Kastner, Michálek, Korous, Volf, Vlček, Paukner.
Pardubice B: Horáček - Kršák, Chaloupka, Škvor, Urban, Barek, Tesner, Král, Moučka, Chlupáč, Březina, Procházka, Zrůst, Chmelař, Křečan, Slavík, Vlček.
V prvních vteřinách utkání sebral Křišťan kotouč za domácí brankou a poté co projel celé kluziště, vyzkoušel střelou švihem Horáčkovu pozornost. Březina se objevil v podobné akci avšak na druhé straně, jeho střelu Kantor vykopnul levým betonem do bezpečí. Ke konci druhé minuty uzamkli Písečtí soupeře do jeho třetiny, Homola objel kruh, Horáček si však s jeho koncovkou dokázal poradit. Do píseckého pásma se vydal osamocený Procházka, Kodad jej ale zneškodnil dříve, než dovedl hráč Moelleru něco vymyslet. Pardubice začaly hrát aktivněji než domácí a tlačily se před Kantora. Ten musel krýt nájezd Moučky a poté ještě dorážejícího Chaloupky z mezikruží. Také Písečtí si uměli vytvořit příležitost, po Volfově přihrávce se do dobré šance dostal Korous, jeho backhandová střela ale nemířila mezi Horáčkovy tyče. Na začátku deváté minuty přišlo první vyloučení v utkání, po kterém si domácí hráči zahráli v početní výhodě. Ne však příliš dlouho, po jedenácti vteřinách byl potrestán Mašek a síly na ledě se vyrovnaly. Hra ve čtyřech patřila střednímu pásmu, ve kterém se odehrála značná část. Když byla obě mužstva kompletní, Pardubičtí si vytvořili slibné šance z přečíslení domácí obrany, v koncovce ale nebyli příliš razantní. V čase 18:03 vyhráli domácí hráči buly a po Bernadově přihrávce Homola backhandem pod horní tyčku otevřel skóre – 1:0. Hosté mohli rychle vyrovnat – Chlupáč ale v posledních vteřinkách nepřekonal píseckou jistotu s jedničkou na zádech.

Druhá dvacetiminutovka odstartovala zakázaným uvolněním Písku, kdy se hra přestěhovala před Kantorovu branku. V zápětí po dravé akci vybojoval vhazování před Horáčkem Korous. Stoprocentní píseckou šanci překazil až podražením Král, jenž byl potrestán dvěma minutami. V čase 23:52 přišlo přesilovkové zvýšení. Před Horáčkem se nejlépe zorientoval obránce Kolařík a přinutil brankáře Pardubic ke druhé kapitulaci. Po vstřelené brance si domácí vytvořili další tlak a Horáček se ve svém brankovišti hodně potil aby opět neinkasoval. Nepřesný pas na vyzdviženého píseckého útočníka příliš nevyšel a hosté měli, po signalizaci zakázaného uvolnění, vhazovaní před Kantorem. Toho uměli dobře využit a proti Urbanově střele musel Kantor zasáhnout velmi efektivním zákrokem. Babka fauloval a odešel si sednout k menšímu trestu. Pardubice neměly v přesilovce předpokládanou převahu a domácí hráči se po celé dvě minuty v poklidu bránili. Když byli Písečtí v plném počtu, začali se opět tlačit před Horáčka. Vlčkovu střelu ještě hostující brankář vychytal. V čase 31:35 našel Bernad dobře najetého Homolu, který vykoupal gólmana hostů a svým druhým gólem v utkání vykřesal tříbrankový náskok – 3:0. Tlak pokračoval i nadále, Korous ujel v přečíslení ve dvou proti jednomu s Volfem, ke konečnému zakončení použil střelu, která se zastavila o masku pardubického brankáře. Hosté hráli v této fázi zápasu trochu odevzdaným dojmem, dvakrát po sobě vyhodili na zakázané uvolnění. V šestatřicáté minutě byl blízko hattricku Homola, když jeho zakončení těsně minulo konstrukci. V závěru druhé třetiny musel zasahovat také Kantor, po nahození Slavíka od modré čáry. Těsně poté ještě fauloval Kršák a Písečtí si zahráli poslední chvilky před přestávkou v přesilovce.

Poslední část odstartovala zbytečným vyloučením Křišťana. Šest vteřin po začátku hostující přesilovky vstřelil Kršák a Kantor musel zasahovat. Hostující přesilovka nebyla ani tentokrát příliš nebezpečná a hrála se ve větší části na domácích hokejkách. Přesilovku si zahráli také Písečtí, když hákoval Vlčka pardubický Barek. Moučka osvobodil na pár vteřin hosty vyhozením přes celé hřiště na Kantora. V čase 45:08 využili domácí hokejisté druhou přesilovou hru v utkání a po zásluze Babky vedli již o čtyři branky. Vlček, jakoby se stal magnetem na fauly, tentokrát jej držel jeho jmenovec Vlček a Pardubičtí byli opět ve čtyřech. Horáček byl zasypán hromadou střel volajících po další změně stavu. Hosté byli ve vytváření příležitostí dost bezzubí a nahazování z poloviny hřiště jim nemohlo přinést úspěch. Homola měl další šanci k završení hattricku, tentokrát ale skončila střela nad brankou Horáčka. Z protiútoku si zaútočil Procházka a Kantor svoji hbitou lapačkou perfektně pojistil puk. Andrlík se prohřešil faulem a čekalo na něho dvouminutové vyloučení. Pardubičtí v přesilovce přitlačili na pilu, k brankovému úspěchu jim to však nestačilo. Po skončení oslabení si zaútočili čerstvě kompletní domácí hráči, Křišťan v těsné blízkosti Horáčka nedokázal uspět. Dvě minuty před závěrečným hvizdem se dostávali do přečíslení Babka s Turkem, od ohrožení pardubické branky je zastavil offside. Písečtí dorostenci si připsali další důležitou výhru, Pardubický „B“ tým přesvědčivě porazili o čtyři branky.

Ohlasy trenérů

přineseme v samostatném článku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy