Dorost podruhé v sezóně doma prohrál, všechny body sebral Nymburk!

Ve čtyřiadvacátém kole poznali písečtí dorostenci počtvrté v sezóně hořkost porážky. Utkání se pro ně přitom nevyvíjelo vůbec špatně a v sedmnácté minutě otevřel skóre Paukner. Druhá třetina dokonce přinesla zvýšení Marka a domácí vedli o dvě branky. Reakce Rylicha před druhou přestávkou byla pro hosty, jak se později ukázalo, velice důležitá. Přesto ještě na začátku čtyřiapadesáté minuty měli blíže k bodům Písečtí, poté ale přišla nečekaně studená sprcha v podobě dvou inkasovaných branek. Ani závěrečná hra bez brankáře nepomohla ke zkorigování a tak berou všechny body hosté z Nymburka. Další domácí utkání čeká dorost příští týden v neděli proti Táboru.
Liga dorostu , sk. B, 24. kolo, pá 11.1.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Nymburk
2:3
1:0, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 17. Paukner (Babka), 35. Marek (Durčák) - 39. Rylich (Kozák), 54. Kloz (Rylich), 58. Vostřel (Moucha, Kolek). Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52.
Písek: Lehečka - Kodad, Kučera, Bernad, Homola, Růžička M., Durčák, Mašek, Kolařík, Turek, Babka, Michálek, Volf, Korous, Vlček, Marek, Lejsek, Paukner.
Nymburk: Kolbaba - Kozák, Bašus, Krejčí, Kukla, Moucha, Vostřel, Borufka, Špalda, Rylich, Holas, Nový, Hloušek, Kloz, Svoboda, Kysela, Kolek, Slavík, Mikula.
Písečtí začali velmi aktivně a od první vteřiny zatápěli v pásmu soupeře a tak nezbylo hostům nic jiného než vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Nepřesnou rozehrávku píseckých beků dobře vystihl Kysela a vytvořil první šanci hostů před Lehečkou, po které stále čekal písecký gólman na svůj úvodní zákrok. Nepřesný pas píseckých hráčů směřující na útočnou modrou skončil icingem. Na začátku osmé minuty se zmocnil před Lehečkou kotouče Svoboda, gólman IHC však neponechal nic náhodě a uklidil touš do lapačky. Tlak Písku ze začátku utkání opadl a kotouč na holi se začal častěji objevovat hostům z Nymburka. Vzápětí muset Lehečka opět zasahovat, když nymburský Nový švihem vystřelil skrz píseckou obranu. Na druhé straně se zčista jasna objevil před Kolbabou Turek, odražený puk v branku přetavit nedokázal, když těsně minul prázdnou nymburskou svatyni. Nymburští měli potíže na útočné modré, kde skončili dvě jejich rodící se šance offsidem. Koncem čtrnácté minuty úvodní přišlo první vyloučení v utkání, když se držením provinil Kozák. Přesilovka, kterou Písečtí sehráli rozhodně nepatřila mezi povedenější a domácím hráčům je nedařilo výrazněji Kolbabu ohrozit. Nymburk se oslabení postavil čelem a se čtyřmi hráči v poli zavřel píseckou pětici před Lehečku. Když byli Nymburští v pěti, přišla do jejich sítě úvodní branka v utkání, když se v polovině sedmnácté minuty z dorážky prosadil Paukner – 1:0. Dvě minuty nato ukázal Korous svoji dravost a po střele, kterou Kolbaba vyrazil před sebe, nastřelil z druhého pokusu pravou tyčku hostující branky soupeře.

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali hosté s jednobrankovou ztrátou. Po devětačtyřiceti vteřinách šli Nymburští do čtyřech a Písečtí měli příležitost ke zvýšení. Přesilovka přinesla kanonádu Růžičky od modré, když písecký kapitán vystřelil opakovaně čtyřikrát na soupeřovu branku, ani jednou ale Kolbabu nepřekonal. Hosty dostala početní nevýhoda opět pod tlak, který pokračoval i po návratu pátého hráče na led a tak zakázané uvolnění vrátilo touš před Kolbabu. Písečtí zkoušeli dlouhé nahrávky na útočnou modrou, jednou z toho byla slibná šance Durčáka, podruhé icing. Jednu z největších příležitostí v utkání měl na holi Špalda, Lehečka nechtěl o nulu přijít předčasně a blýskl se efektivním zákrokem.Parádní příležitost předložil Markovi na hokejku Durčák, útočník se čtyřiadevadesátkou se ještě pokoušel vylepšit šanci pro Korouse, tomu ale Kolbaba nekompromisně sebral gólovku z hole. V čase 34:26 Durčák přihrál Markovi, který střelou bez přípravy vymetl horní růžek nymburské branky – 2:0. V sedmatřicáté minutě fauloval Homola a hosté měli před sebou první přesilovku v utkání. V oslabení se řítil sám na branku hostů Durčák, jeho blafák ale Kolbaba dobře vystihl a podržel své mužstvo před další změnou stavu. Síly na ledě se vyrovnali a po faulu Mouchy se pokračovalo ve čtyřech hráčích na obou stranách. Toho trochu překvapivě využili hosté a necelé dvě minuty před koncem druhé části upravil skóre Rylich – 2:1. Když se vrátil Homola na led, začala krátká přesilovka domácího celku, která se po nepovoleném zákroku Kolka změnila ve dvojnásobnou. Písečtí nedokázali početní výhody využít a překrojili zbývajících jednačtyřicet vteřin do poslední části.

Do třetí třetiny vstupovali Písečtí v nejtěsnějším vedení, které mohl hned v úvodu vylepšit Babka, opět ale dobře vynikl hostující gólman Kolbaba, který dokazoval, že je jednou z hlavních postav nymburského výběru. Bernad se zmocnil v obrané třetině kotouče a po přímočarém průniku chyběla jeho střele pouze přesnost, když minula nymburskou branku. V polovině sedmačtyřicáté minuty křížilo hostům plány k vyrovnání vyloučení Bašusy, naopak domácí šli opět do přesilovky. Nymburští využili drobné chyby při zakládaní píseckého přesilového vzorce a uklidili střelou přes všechny čáry alespoň na chvilku puk do bezpečí. Sotva byli hosté kompletní, zahráli si nepovoleně v šesti a rázem byli opět v oslabení. Také tentokrát pečlivě bránili nájezdy píseckých hráčů do třetiny a Kolbaba se neocitl ve výraznějším ohrožení. Když byli hosté kompletní, vycítil šanci Špalda, po jehož střele Michálek, před dotírajícími hráči soupeře, rozumně vyhodil na zakázané uvolnění. V čase 53:18 přišlo vyrovnání, kdy procedil kotouč za Lehečkovy záda Kloz - 2:2. V polovině čtyřiapadesáté munuty byl vyloučen, podruhé v utkání, Bašus a domácí mohli odvrátil remizový stav. Kodadova přesilovková střela byla tečována a skončila v síťce nad nymburskou brankou. Okupace v hostující třetině volala po vstřelení branky, značně ji zbrzdil signalizovaný offside. Bernad ujížděl v tandemu s Homolou v přečíslení ve dvou proti jednomu, nepřesná přihrávka nakonec zabránila jakémukoliv ohrožení Kolbaby. Ke konci osmapadesáté minuty přišla studená sprcha a hosté šli po gólu Vostřela překvapivě do vedení – 2:3. Sedmadvacet vteřin před závěrečnou sirénou využili písečtí trenéři oddechového času a zkoušeli vabank bez gólmana. Nymburští zvládli poslední vteřiny velmi dobře a stali se teprve druhým celkem, který dokázal v této sezóně v Písku vyhrát.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec, trenér Písku: „Chybí nám stále ještě pět hráčů, ale na to se vymlouvat nemůžeme, protože s velice podprůměrným výkonem v obraně a neproměňováním šancí nemůžeme vyhrát. Soupeř hrál nadšeně, bojovně a zodpovědně, což jsou hlavní důvody, proč jsme prohráli. Mrzí mě nevyužité přesilovky mužstva. Celou dobu nás doprovázel moment, kdy jsme soupeři nedokázali odskočit. Sice jsme vedli o dvě branky, ale chyběl nám alespoň ještě jeden gól, abychom mohli hrát v pohodě. Pokud neproměníme takové množství sólových nájezdů a vyložených příležitostí, tak je jasné, že za to budeme zákonitě pykat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy