Dorost sbíral další body, postup zase o krok blíže!

Písečtí dorostenci mají za sebou další vydařený týden. V pátek loupili v Pardubicích, kde porazili místní „B“ tým 4:2. V nedělním utkání proti Kobře se domácí rychle dostali do dvoubrankového vedení. Pak ale přišlo zatmění a během osmašedesáti vteřin hráči Kobry třikrát udeřili. Sérii gólů dorovnal v desáté minutě Přibyl a začalo se od začátku. Druhou třetinu vyhráli Jihočeši těsně 2:1, brankový náskok dramatizoval hru až do devětapadesáté minuty, kdy o osudu utkání rozhodl Marcel Dvořák. Ve velmi náročném závěru podržel výrazně svůj tým Pavel Kantor. Další domácí zápas čeká dorostence 17. února, kdy se v Písku představí poslední celek tabulky – Strakonice.
Liga dorostu , sk. B, 30. kolo, ne 3.2.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
6:4
3:3, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Vlček, 5. Křišťan (Homola), 10. Přibyl (Durčák), 35. Durčák (Dvořák M.), 36. Dvořák J., 59. Dvořák M. (Durčák) - 8. Havel (Slanina), 8. Reichl (Fialka), 9. Slanina (Srkal), 30. Janů (Slanina).
Rozhodčí: Mertl - Šperl, Jílek.
Vyloučení: 12:12, navíc Janů (KOB) - 10. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 132.
Písek: Kantor - Kodad, Kučera, Bernad, Homola, Tobolič, Dvořák M., Durčák, Mašek, Přibyl, Andrlík, Křišťan, Dvořák J., Jindra, Volf, Korous, Marek, Vlček, Lejsek, Paukner
Kobra Praha: Šťovíček - Havel, Svoboda, Košťál, Veselý, Janecký, Slanina, Janů, Peroutka, Reichl, Fialka, Rubáš, Prescheva, Kruch, Srkal, Pavel
Hned v prvních vteřinách si Písečtí vyvinuli tlak, v útočném pásmu ale zbytečně fauloval Křišťan a hostě měli přesilovku. K té se Jihočeši dobře postavili a několikrát vyhodili touš přes všechny čáry. Když se Křišťan vrátil na led a Písečtí byli kompletní, překonal Vlček Sťovíčka a otevřel skóre – 1:0. V čase 4:18 se stav utkání měnil podruhé, když se přesně trefil Křišťan. Tlak lídra tabulky pokračoval i nadále a Dvořákovi chybělo k další vstřelené brance snad jen trochu štěstí. Kobra začátek zaspala a dlouhou dobu se nemohla dostat do tempa, napomohla ji tomu až přesilovka po faulu Volfa. Tu Pražané dokázali využít a Havla střelou od modré snížili na 1:2. Osmá minuta byla pro písecké prokletá a Kobra zásluhou Reichla vyrovnala – 2:2. A branková smršť pokračovala – sám před Kantorem se ocitl Slanina a připravil domácímu gólmanovi pěkně hořké chvilky – 2:3. Jihočeši nepřestali hrát a svoji přesilovku uplatnili ve vyrovnávací branku, když se po Durčákově přihrávce připsal mezi střelce Přibyl. Divokých deset minut úvodní třetiny přineslo šest gólů v rychlém sletu. Poté přišel těžký moment pro domácí mužstvo, které muselo čelit dvouminutovému a zároveň dvojnásobnému oslabení. Písečtí zvládli početní nevýhodu bez obdržené branky a také jim se nabídla možnost přesilovky. Bernadova formace dlouho šachovala ve třetině hostů, drobná chyba v přihrávce však napomohla hostům k vyhození. V poslední minutě nebezpečně pálil Košťál, jeho střela mířila nad Kantorovu branku. V závěrečných vteřinách se ještě vyučovalo a na trestnou lavičku hostů zavítal Slanina. Pět vteřin před prvním odchodem do kabin se po držení Kučery počet hráčů na ledě vyrovnal.

Druhá třetina odstartovala ve sníženém počtu – ve čtyřech na obou stranách. Pěkně se před Šťovíčka tlačil Marek, poté hráči Kobry raději vyhodili na zakázané uvolnění. Úvod prostřední části byl velice natahovaný a hru zbržďovala častá přerušení. Kobra hrála ve druhé třetině velmi aktivně a vynutila si slibné šance před domácí brankou, do výraznějšího zakončení se ale nedostala. Z dálky vyzkoušel razantní střelou Šťovíčka obránce Andrlík, tvrdý projektil nakonec podržel gólman pražského výběru v lapačce. V polovině devětadvacáté minuty byl dvěma minutami potrestán Mašek a Písečtí se museli zahnat do obrany. Deset vteřin před polovinou utkání hráči Kobry počtvrté udeřili a vrátili po trefě Janů vedení na svoji stranu – 3:4. Hosté byli po vstřelené brance jako na koni a u střely Havla od modré nechybělo příliš, aby se skóre zase měnilo. Naopak vyrovnání mohl přinést Dvořákův průnik, místo gólu přinesl přesilovku. Bravůrně sehraná početní výhoda zavřela na dlouho Kobru do obrany, když tlak přerostl, Durčák z nulového úhlu vyrovnal 4:4. Poté domácí ukázali, jak moc chtějí jít opět do vedení a po skvělé práci Jakuba Dvořáka překlopili divokou přestřelku na svoji stranu – 5:4. V šestatřicáté minutě byl faulovaný Křišťan a Kobra šla těsně po obdržené brance do čtyřech. Třiadvacet sekund před druhou sirénou vyvolal závar před Kantorem Slaninův útok, hbitý zákrok Kantora zabránil vyrovnání.

Na začátku poslední fáze utkání pustili Písečtí do střely Reichela, jeho pokus s nápřahem Kantor vyrážečkou vytěsnil mimo klec. Domácí Jindra zahrál nedovoleně u hrazení a obdržel menší dvouminutový trest. Nepříliš přesné přihrávky Pražanů zapříčinily po třiceti vteřinách početní výhody zakázané uvolnění. Po Durčákově kontaktu u mantinelu se Písečtí na pětadvacet sekund ocitli ve třech. Když byli domácí ve čtyřech, počet sil se na ledě srovnal a Peroutka mířil za katr. Korous vyvážel puk za Kantorovu branku a dlouhým pasem připravil nájezd pro Marka, ten ale tváří v tvář Štovíčkovi neuspěl. V další akci najížděl Durčák v tandemu s Přibylem, první jmenovaný nakonec zvolil střelu, kterou podržel gólman Šťovíček až do přerušení. Před Kantorem se blýskalo na vyrovnání, skvělý domácí brankář vleže vypíchl lapačkou Preschevovi kotouč a výborně tak v důležité situaci podržel svůj tým. Hlavní rozhodčí byl s vylučováním při chuti a tak poslal v krátkém časovém rozmezí dva hostující a jednoho domácího hráče k menšímu trestu. V pětapadesáté minutě se opět vylučovalo a Písečtí měli před sebou půlminutovou přesilovku ve čtyřech proti třem. Z dálky vyzkoušel pozornost Šťovíčka písecký Jindra, hostující brankář na střelu dobře vidět a neponechal nic náhodě. Necelé čtyři minuty před koncem byla po delší době Kobra kompletní. O minutu později Tobolič poslal puk na zakázané uvolnění a hra se přesunula před Kantora. Domácí brankář se dostal pod pernamentní palbu střel, byl ale úspěšnější než střelci Kobry. Devadesát vteřin před koncem se dostal do nájezdu Marcel Dvořák, svůj průnik zakončil perfektním bekhendem a definitivně přeťal hostující iluze na body. Jihočeši si připisují další výhru a postup se jim opět o krůček přiblížil.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec, trenér Písku: „My jsme ze začátku hráli velice dobře ale po nepochopitelných chybách jsme o vedení brzy přišli. Poté manšaft ukázal svoji sílu a dokázal zápas otočit ve svůj prospěch. Bylo to rozhárané utkání, ve kterém se hodně vylučovalo. My se dlouho nemohli dostat do tempa, mrzí mě, že jsem nemohl zapojit do hry celou střídačku. Některé starší hráče potkal pokles formy a tak jsme to opět řešili tak, že jsme na jejich posty dosadili mladíky, kteří odvedeným výkonem ukázali, že do mužstva patří.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy