Dvě trefy Míky nedaly Buldokům šanci!

Písečtí si bezpečně připisují další tři body a přeskakují padesátibodovou hranici. V utkání s celkem Řišut poslal Písecké ve druhé třetině do vedení Míka. Euforie ale netrvala příliš dlouho a přesně po minutě hosté z Řisut vyrovnali, když Kubiše prostřelil Ullrych. Ve třiatřicáté minutě vrátil píseckému mužstvu vedení Novák a v poslední fázi upevnil vítězství druhou brankou v utkání David Míka. Další druholigové boje pokračují pro písecké mužstvo sedmadvacátého ledna, kdy zamíří do Děčína.
2.liga ČR sk. STŘED, 26. kolo, so 19.1.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Řisuty
3:1
0:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 28. Míka (Řehoř), 33. Novák (Mikeska, Řehoř), 53. Míka (Slavík, Vondřich) - 30. Ullrych (Klaus).

Rozhodčí: Dvořák - Jindra, Flégl.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 620.

Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Vokatý, Kalečík, Kříž, Procházka F., Hauer - Kica, Míka, Kořánek - Novák, Mikeska, Řehoř - Nikodém, Filipi, Slavík - Kašpar, Vondřich.
Řisuty: Schwamberger - Janega, Aschenbrenner, Sedláček, Fiala, Babický, Mádl, Kašák, Hegenbart, Bezouška, Suchý, Wolf, Kraus, Scherzl, Landa, Šelicha, Ullrych
Písek v minulém kole loupil v Jablonci, Řisuty zase dosáhly na cenné vítězství v Pelhřimově. O podobný výsledek se přijeli pokusit Středočeši na led rozjetého Písku. Ten mohl dosáhnout úctyhodné šňůry sedmi vyhraných zápasů v řadě. Po vcelku vyrovnaném průběhu si nakonec tři body připsali domácí hokejisté.

První třetina mnoho z atraktivní hokejové podívané nepřinesla, oba soupeři začali opatrně ze zabezpečené obrany, a tak úvodní dvacetiminutovka připomínala spíše šachovou partii než hokejový zápas. Oba týmy k utkání také přistoupily značně disciplinovaně, za celý zápas vykázal sudí Dvořák jenom čtyři hříšníky.

Za zmínku v první části tak stojí snad jen individuální šance píseckého Filipiho, který však svoji letošní střeleckou smůlu neprotrhl, na druhé straně byl nejblíže ke gólu v závěru třetiny Wolf.

To ve druhé třetině už se oba gólmani, jak písecký Kubiš, tak řisutský Schwamberger, museli ohánět mnohem více, tempo hry díky oběma celkům narostlo a na ledě se začaly dít věci. Nejprve svoji další vyloženou šanci zahodil Filipi, poté se pohledy diváků soustředily k píseckému brankovišti, kde musel Kubiš několikrát zasahovat proti řisutským střelám.

Převaha hostů však vyvrcholila nedovolenou hrou v šesti a následným trestem, který znamenal druhou přesilovku pro skvadru trenéra Rybáčka. Písečtí si věděli s početní výhodou rady, Řehoř našel přes brankoviště volného Davida Míku, který poprvé usměrnil puk za Schwambergerova záda.

Radost a vedení domácích však netrvaly dlouho, přesně za minutu bylo vyrovnáno. Z mezikruží vystřelil nepokrytý Tomáš Ullrych, puk se odrazil od ramene Kubiše do vzduchu a přes snahu obránce Procházky nakonec doplul za brankovou čáru.

Na smolný gól mohli Písečtí však brzy zapomenout. Vedení jim totiž vrátil svojí přesilovkovou trefou Vladimír Novák, jenž zhodnotil předchozí obětavý zákrok nahrávajícího Mikesky. V závěru třetiny se ještě museli domácí o svůj hubený náskok hodně strachovat, neboť po faulu Vokatého hráli hosté celou minutu ve dvojnásobné přesile, ale Písečtí v čele s pozorným Kubišem svoji branku uhájili.

Začátek třetího dějství zastihl v lepším rozpoložení písecké mužstvo a mnoho nechybělo, aby Řehoř střelou ke vzdálenější tyči nenavázal na dvě branky z Jablonce. Ještě blíž bylo ke třetímu gólu v brance Řisut v 50. minutě, kdy Schwamberger přestál velkou šanci Vondřicha. Také Kubiš musel být ve střehu, aby Bezouškův nebezpečný pokus zpacifikoval.

Jediný gólový zápis třetiny přinesla 53. minuta, kdy se nepřesná střela Vondřicha odrazila od mantinelu zpátky před branku. David Míka dokázal být opět včas na správném místě a lehkou dorážkou rozjásal tribuny potřetí. Hosté se již nedokázali vzepřít a zatlačit domácí tým do defenzívy, nepomohlo ani odvolání gólmana. Naopak při něm mohl Písek dvakrát skórovat, první pokus však zamířil těsně vedle, druhý utnula závěrečná siréna.

Ohlasy trenérů

Eduard Novák, trenér Řisut: Myslím si, že to nebylo vůbec špatné utkání, oba týmy se snažily vycházet ze zabezpečené obrany. Musím říct, že jsme byli trochu smolnější. Písek úžasně bránil, moc se mi líbilo, jak hrál organizovaně a jak fungovala jeho obranná činnost. Čekal na naše chyby, které ovšem nebyly a inkasovali jsme hlavně z přesilových her. Myslím si, že kdyby se za vyrovnaného stavu podařilo dát na dva jedna nám, Písek by to musel otevřít a my jsme nemuseli z utkání vyjít s prázdnou. Škoda těch dvou neproměněných nájezdů.

Jan Rybáček, trenér Písku: „Je to sedmá výhra v řadě, která je pro nás další obrovskou motivací a vzpruhou do další činnosti. Utkání se nerodilo vůbec lehce, tým Řisut je kvalitní s řadou velmi dobrých hráčů, takže jsme očekávali, že to nebude jednoduchý soupeř. My sehráli některá střídání velice slušně, samozřejmě byly tam i takové fáze, ve kterých se nám moc nedařilo. Trochu vázla kombinace a organizace ale přesto mám radost, že mužstvo utkání zvládlo. I když není pohoda úplně po celý zápas, stejně dotáhneme zápas do vítězného konce. Výkon byl opět solidně podpořen Filipem Kubišem, opět jsme v průběhu utkání korigovali ze čtyř formací na tři, jelikož měl Milan Kořánek problémy s rukou a Petr Kica s bruslemi. Psychika mužstva je samozřejmě nahoře, doufám, že nám dlouho vydrží tam, kde má.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy