Řehořova střela pod horní tyčku znamená první bod pro Jihočechy!

Písečtí hokejisté se v sérii proti Klatovům ujímají vedení! Souboj mezi jihem a západem přinesl první branku utkání až ve třetí třetině, kdy v pětačtyřicáté minutě otevřel skóre Vondřich. Písečtí byli velmi blízko těsnému vítězství, jenže tři minuty před naplněním základní hrací doby dramatizoval klatovský Polák. Následovalo desetiminutové prodloužení, jehož průběh pomalu ale jistě směřoval k samostatným nájezdům. Necelé dvě minuty před koncem nastaveného času se ve skrumáži před brankou Halmošiho nejlépe zorientoval Jan Řehoř a střelou pod horní tyčku strhnul úvodní souboj na domácí stranu. Série pokračuje již zítra, utkání můžete také sledovat pomocí podrobného online přenosu, který začíná v 17:00.
2.liga ČR sk. STŘED, ČF1, so 1.3.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Klatovy
2:1
0:0, 0:0, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 45. Vondřich, 68. Řehoř - 57. Polák (Kalafut). Rozhodčí: Ondřej - Beneš, štofa. Vyloučení: 8:12, navíc Kořánek a Vokatý (PÍS) - oba 10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 820.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Hauer, Vokatý, Kříž - Kica, Míka, Novák, Kořánek, Mošovský, Nikodém, Vondřich, Mikeska, Slavík, Kašpar, Řehoř
Klatovy: Halmoši - Kepl, Polák, Černý, Čuban, Geltner, Setikovský, Mužík, Holý, Kalafut, Straka, Horník, Plánička, Kuželík, Kreuzman, Holub, Kuna, Vondryska, Dvořák
Hned v první minutě zavezli Písečtí puk do útočného pásma, v přečíslení Jihočechům chyběla střela a po špatné přihrávce se naskytla z protiútoku šance hostům a Straka se postaral o první zákrok gólmana Kubiše. Začátek utkání přinesl spoustu šancí na obou stranách – před Kubišem se zmocnil osamoceného puku Setikovský, jeho střelu domácí gólman vytěsnil mimo klec. Na druhé straně si připravil vyloženou šanci před Halmošim písecký Mikeska, pohotový zákrok klatovského gólmana však překazil Jihočechům radost. V polovině šesté se poprvé vylučovalo – Černý nedovoleně bránil Kicu a dvířka na trestnou lavičku pro něho byla otevřená. Písečtí měli potíže v přechodu do klatovské obrany a tak první početní výhoda domácích nepřinesla výraznější ohrožení Halmošiho. Když byli hosté kompletní, zanedlouho se situace vystřídala a ve čtyřech byli domácí. Klatovští uzavřeli píseckou čtveřici před Kubiše a dlouhá kombinace v domácí třetině vyústila ve střelu Kreuzmana od modré, kterou pozorný Kubiš podržel v lapačce. Když byli Jihočeši v plném počtu, okamžitě se vydali před Halmošiho. Po půlminutové okupaci nakonec skončil touš v náruči hostujícího gólmana. V dalším průběhu drželi kotouč na holi převážně domácí, do ohrožení Halmošiho se ale vůbec nedostali. Následná hra v šesti hráčích znamenala pro Klatovy dvouminutové oslabení. Hosté se ale v poklidu bránili a všechny pokusy domácích odráželi až ke Kubišovi.

Na začátku druhé dvacetiminutovky si Klatovští vytvořili zřejmě největší šanci zápasu - Kuželík dostal na hokejku přesný dlouhý pas a ocitl se před Kubišem takřka sám. Jeho střela prosvištěla Kubišovi mezi betonama a zastavila se těsně před brankovou čárou. Po vyloučení klatovského útočníka Kepla se zrodila megašance také ta domácí straně – Míka překonal Halmošiho ale proti opuštěné hostující brance ztroskotal. Další průběh přesilovky Písku nebyl zrovna povedený a domácí v početní výhodě poslali puk na zakázané uvolnění. Těsně před polovinou druhé části se opět vylučovalo – za faul kolenem odešel pykat Kuna. V oslabení Klatov Kuželík vyhodil puk z pásma, touš se zastavil až před Kubišem a ten jej raději podržel před dojíždějícími hráči hostů v lapačce. Poté Písečtí založili klasický přesilovkový vzorec, na jehož konci zakončoval Řehoř. Halmoši se po jeho střele ohlížel, pak ale zjistil, že má puk se své rukavici a posečkal do přerušení. V polovině pětatřicáté minuty Mošovského útok hodně zatápěl před Halmošiho brankou. Jeho spoluhráči se v jednu chvíli dokonce radovali z gólu, Halmoši však nebyl pokořen a držel bezpečně puk pod svou výstrojí. Excelentní Halmoši pokračoval ve svých skvělých zákrocích i nadále, kapitán domácích byl dalším hráčem, který marně hledal na gólmana hostů recept. Na opačné straně mohl v závěru druhé fáze poslat hosty do vedení kapitán Straka, pozorný Kubiš ale neponechal nic náhodě a oba gólmani byli po čtyřiceti minutách hrdiny svých mužstev.

Třetí perioda odstartovala, jak jinak, než vyloučením na obou stranách. dvouminutový trest pykal Mikeska a Holý, přičemž se pokračovalo ve čtyřech. Snížený počet hráčů na ledě sedět Jihočechům a ti šli v polovině pětačtyřicáté minuty do vedení – technik Vondřich střelou pod horní tyčku nedal Halmošivu možnost – 1:0. Ihned po vstřelené brance mohli jít Písečtí do dvoubrankového vedení, proti stál ale dobře naladěný Halmoši, jenž všechny pokusy na zvýšení bezpečně zneškodnil. V sedmačtyřicáté minutě utkání přišla velká příležitost na straně hostů – Martina Holého dělil od vyrovnání hbitý beton píseckého gólmana. Když obdržel domácí Kalečík dvouminutový trest, vycítili aktivní hosté možnost a Kubiš musel opět zasahovat – jedovaná střela z hole Kuny způsobila rozruch před domácí brankou, nakonec se vše obešlo bez vylučování. V polovině jedenapadesáté minuty se zčista jasna před hostující brankou objevil zkušený útočník Míka, jeho bekhendovou kličku ale Halmoši dobře vystihl a nedal píseckému forvardovi šanci. Minutu poté byl tvrdě atakován domácí obránce Kříž a pro problémy se tříslem pro něho utkání předčasně skončilo. V šestapadesáté minutě se Vokatý provinil proti pravidlům a vyfasoval 2+10 minut za podražení. Poklidná hra směřující do těsného vítězství Písku se v přesilovce Klatov stala minulostí – Kalafut našel Poláka a ten vyrovnávací brankou rozjásal početnou skupinku hostujících příznivců – 1:1.

Po úpravě ledu a třetí přestávce bylo na řadě prodloužení. Vyrovnaný hokej, ve kterém se obě mužstva snažila vyvarovat se sebemenší chybě přinesl ve třetí minutě nastaveného času vyloučení Černého. Z přesilovky Písku vyplynula šance Míky, domácí útočník ale nechal po několikáté vyniknout gólmana Halmošiho. V dalším průběhu početní výhody Jihočeši minutu drželi svého soupeře v pásmu, k úspěchu ale chyběla přinejmenším střela. Když byli hosté komleptí, dostali se do přečíslení, na jeho konci prudkou střelou málem překonal Kubiše Setikovský. Neproměněná šance na straně hostů byla zastíněna rozhodující brankou – v čase 68:19 se v závaru před Halmošim nejlépe zorientoval písecký Řehoř a příklepem pod horní tyčku ukončil sobotní zápas. Písečtí se tak ujímají celkového vedení v sérii.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Jsem hodně rád, že jsme vyhráli. Bylo to sice vypracované a těžké vítězství, o to víc si myslím, že nás povzbudí do nedělního utkání. Soupeř hrál velmi dobře, výborně bránil a projevilo se, že má kvalitní mužstvo. Musím hráče za bojovnost pochválit i když se některé věci nedařily, jak by měly, ale takový je hokej. Pro nás je důležité vítězství a je nám jedno, jesli se odvíjelo z výsoké výhry nebo výhry z prodloužení.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy