Šelichův hattrick znamená první bod pro Řisuty!

Úvodní duel druhého kola play-off vyzněl lépe pro hokejisty Řisut. Ti se v utkání dostali do vedení ve čtrnácté minutě, když Kubiše prostřelil Šelicha. Druhá třetina přinesla další branku Buldoků – Šelichova lehká střela propadla Kubišovi mezi betony a hosté si šťastným gólem vypracovali dvoubrankový náskok. Písečtí ale nesložili zbraně a v páté minutě poslední fáze vstřelil branku naděje kanonýr David Míka. Ani obrovský tlak, který následoval po vstřelené brance nepřinesl vyrovnání a při hře bez gólmana dokonal hattrick řisutský střelec Šelicha. Druhý souboj čeká písecké hokejisty již ve středu, sledovat ho můžete také pomocí podrobného online přenosu, který bude připraven od 17:30.
2.liga ČR sk. STŘED, ČF2, út 11.3.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Řisuty
1:3
0:1, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 45. Míka (Kašpar, Kica - 14. Šelicha (Klaus, Bezouška), 34. Šelicha (Bezouška), 60. Šelicha (Bezouška). Rozhodčí: Nečas - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 680.
Písek: Kubiš (34. Pinkas) - Burkoň, Svoboda, Vokatý, Hauer, Předota, Jelínek, Novák, Hovora, Mošovský, Nikodém, Vondřich, Mikeska, Míka, Kica, Kašpar, Řehoř, Stejskal
Řisuty: Schwamberger - Janega, Aschenbrenner, Fiala, Babický, Kašák, Mádl, Bezouška, Wolf, Jun, Klaus, Landa, Scherzl, Šelicha
Řisuty byly týmem, který se neměl stát výraznýmn soupeřem rozjetého píseckého celku. Ale první třetina se odehrávala překvapivě zcela ve znamení hostujících Řisut, které vůbec nevypadaly, že papírově jsou jen mírně nadprůměrným týmem ze slabé skupiny západ. Výborné bruslení a vykrývání prostorů, dostatečný důraz, tlačení se do střelby a před Kubiše, přesná kombinace, to vše soupeři nechybělo a přinášelo mu ovoce.

Písek měl sice úvodní tlak, nicméně několik za sebou jdoucích vyloučení stálo domácí psychickou pohodu a hlavně elán. Po pěti minutách převzal soupeř iniciativu a Kubiš se musel pořádně ohánět. Možná to ani nečekal, ale hosté předváděli zvláště při přesilovkách v úvodu utkání souhru skutečně mistrovskou.

Takže když postupně Hauer, Vokatý a Jelínek zahřívali píseckou trestnou lavici, bylo před Kubišem pěkně horko. Přesilovky však skóre nijak nezměnily, Řisuty si na svůj čas počkaly až na plný počet hráčů na ledě. Klaus mazácky uvolnil před brankou zcela osamoceného Šelichu a ten nadvakrát překonal bezmocného Kubiše. 0:1.

Po vedoucí brance se hra přeci jenom vyrovnala, do gólových příležitostí se dostali i domácí hráči. Po přisunutí Vondřicha Novák sám před brankou nedal.

Druhá třetina nepřinesla výraznější změnu v obrazu hry. Hosté si byli vědomi svého náskoku a nepouštěli se do žádných větších útočných dobrodružství. Písek by sice expedice do třetiny soupeře podnikal rád, ale nějak k tomu neměl příležitost. Opravdu precizně fungující úklidová služba Řisut ve středním pásmu bránila jakémukoliv pokusu píseckých nájezdníků.

V největší krizi navíc přišla další branka do sítě Kubiše. Toho, ležícího na zemi, prošťouchl z bezprostřední blízkosti opět Šelicha. Kubiš se pak nechal vystřídat Pinkasem, který tak v letošním play-off nastoupil vůbec poprvé.

Po inkasované brance se Písečtí přeci jenom dostali na dostřel poměrně nejistého Schwambergra, ale šance Nováka a Mošovského zůstaly zase nevyužity. Hosté v sestavě s několika veterány a hrající pouze se třinácti muži v poli, stačili i bruslařsky.

A to i v poslední třetině hry, kdy sice vyklidili střed pole, o to urputněji však bránili vlastní modrou čáru. Písek se však nakonec přesto prosadil. Stupňující se tlak korunoval – pro play-off typickou slepenou brankou – David Míka.

Rozdíl o jeden gól tak opět přikoval již pochybující diváky do sedaček a zároveň rozdráždil domácí hráče jako býka červený šátek. Přestože hráli v krizi, Písek si dokázal ve zbývajících chvílích vytvořit doslova drtivý tlak, až ven z haly smrděl vyrovnávací gól. Ten však nepřišel, naopak…

… v závěrečné powerplay ujel specialista na Písek Šelicha a golfákem z půlky trefil prázdnou domácí klec. Hosté tak odvážejí z Písku cené a překvapivé vítězství.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Do utkání jsme nenastoupili dobře, chyběla nám agresivita a málo jsme se tlačili do střelby. Soupeř nás převyšoval a téměř půlku zápasu byl lepší. Řisuty hrály dobře a výborně bránily. Nám chybělo nasazení a nechali jsme si dát dva laciné góly. Jednou tam byl obsazený hráč a my ho stejně necháme zakončit – tohle jsou chyby, které se v play-off nesmí stávat. Nicméně v průběhu utkání se hra z naší strany zvedla, kluci dřeli a já jim k závěru zápasu nemám prakticky co vytknout. Bojovali, rvali se o výsledek ale bohužel to nevyšlo. Prohráli jsme ale série nekončí, věřím, že se kluci zmátoří a zítra vyhrajeme.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy