Písek proti Sršňům splnil povinnost

Písečtí hokejisté úspěšně zvládli také desáté utkání a v během úvodních odvet se tak nenašel jediný soupeř, který by dokázal Jihočechy obrat o body. V utkání s Kutnou Horou šli svěřenci trenéra Suchánka do vedení v početní převaze, kdy Bláhovu střelu dorazil z bezprostřední blízkosti za záda Malého Hovora. Svůj náskok Písečtí ve dvanácté minutě ještě navýšili v oslabení, když perfektní přihrávka Mošovského našla před brankou najetého Heršálka a obránce Písku si s Malým poradil. Hosté v prostřední části sice Beránkovým gólem v přesilovce snížili, dorovnat skóre se ale Kutné Hoře ani při hře bez gólmana v závěru utkání nepodařilo. Písek hubené vedení udržel až do konce a počet výher píseckého týmu se zakulatil na desítku.
2.liga ČR, 11. kolo, so 24.10.2009
Písek
Kutná Hora
2:1
2:0, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 6. Hovora (Bláha M.), 12. Heršálek (Mošovský, Novák) - Beránek (Bláha R.). Rozhodčí: Wütherle P. - Marek, Nepomucký. Vyloučení: 6:5, navíc Malý (KHO) - 10 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Písek: Pinkas - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Mazanec, Všetečka, Žlůva - Gába, Hovora, Hájek, Bláha M., Ježek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Javůrek
Kutná Hora: Malý (39. Kalousek) - Bláha R., Nakládal, Prachař, Veselý, Muras, Beránek, Heřmanský, Florian, Kadlec, Kraučuk, Králíček, Krpálek, Křišťán, Musil, Šlejtr, Janata, Chvalovský
Úvod utkání začal z ostra, Bláhův nájezd zastavila až píšťalka sudího. O chvíli později Bláhovu střelu vytěsnil Malý těsně vedle pravou tyč. Tlak domácích se stupňoval a písečtí vstřelili první branku, konkrétně Radek Hovora, který dorážel do odkryté brány. Hosté se poprvé ukázali v jedenácté minutě, Florian pálil z kruhu těsně nad Pinkasovu branku. O minutu později nádherně přihrál Mošovský mezi kruhy Lubošovi Heršálkovi, který přesnou střelou k levé tyči zvýšil náskok domácích na 2:0. O další minutu později nabídli domácí kutnohorským dvojnásobnou početní výhodu, ve které si hosté vytvořili řadu příležitostí, ale všechny pokusy pochytal Pinkas. V sedmnácté minutě tvrdě střílel Florian, ale pouze do středu branky. Minutu před koncem první třetiny se ocitnul v samostatném úniku Novák, Malý jeho kličku vystihnul. Za chvíli později Květoň dorážel do poloprázdné klece, jeho pokus zastavila tyč.

Úvodní třetina byla poměrně jasnou záležitostí, domácí většinu času strávili ve svém útočném pásmu, že byl stav 2:0 mohli kutnohorští děkovat svému brankáři Malému.

Hned v začátku druhé třetiny měl velikou šanci Prachař, ale puk za Pinkasova záda nezasunul. V dvacáté čtvrté minutě vstřelil branku Pavel Beránek, který střelou překonal domácího brankáře. Hosté hráli i nadále aktivně, Prachařově tečované střele chyběly centimetry. O pět minut později Beránek těsně minul kotouč, jinak by střílel do odkryté klece. Ve třicáté čtvrté minutě zastavil Míkovo pokus beton hostujícího gólmana, Malý si poradil i následnou dorážkou. O dvě minuty později se Šulčík řítil sám na brankáře, ale jeho střela minula bránu. Minutu před koncem byl vyloučen hostující brankář, Malého vystřídal Kalousek.

Druhá třetina byla hodně vyrovnaná, kutnohorští hráli aktivně, dobře bruslili a jejich aktivita, byla odměněna jejich první brankou. Domácí měli také hodně příležitostí, ale všechny jejich pokusy zastavil hostující brankář.

V úvodu třetí třetiny dorážel Mošovský, Kalousek si ale celou akci pohlídal a zabránil domácím ve skórování. V následných minutách se hrálo nahoru dolu. V čtyřicáté deváté minutě měl další příležitost Šulčík, který se sám objevil před brankou hostů, ovšem Kalousek byl úspěšnější. V následujících minutách se hrál útočný hokej na obou stranách, ovšem oba brankáři byli pozorní. V padesáté deváté minutě byl vyloučen domácí hráč, hosté hráli bez brankáře, Bláhovi zabránil ve skórování do prázdé brány jeden z bránících hráčů Kutné Hory.

Písečtí hokejisté nakonec hubené vítězství udrželi a připsali si tak desátou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Soupeř vyměnil trenéra a odehrál v Písku dobré utkání. My si nejvíce šancí vytvořili v první třetině, kde bylo několik nájezdů, nedařilo se nám ale brankové příležitosti zužitkovat. Bohužel jsme nehráli to, na co jsme zvyklí. S výkonem tak spokojený být nemohu, ale za výhru jsem rád. Samozřejmě si uvědomujeme, že pořád nemůžeme vyhrávat 5:0. Alespoň jsem ale viděl hrát mužstvo pod menším tlakem, což mi tak trochu otevřelo oči.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy