Souboj nováčků vynesl body domácím

Sobotní zápas už ze strany Písku nebyl tak vydařený jako ten středeční. Na první dvě trefy Litoměřických ještě Jihočeši uměli odpovědět, na tři slepené branky v závěru druhé části však nikoliv. Dobře rozehraný zápas Litoměřičtí dotáhli do vítězného konce a Písek tak zůstáva i nadále poslední.
1.liga ČR, 29. kolo, so 18.12.2010, Kalich Arena
Litoměřice
Písek
5:3
1:1, 4:1, 0:1
Branky a nahrávky: 6. Heinisch (Novák, Hlusička), 22. Horčička (Vobořil), 34. Doležal, 35. Martinka (Horčička, Hašek), 36. Rod (O. Kříž, Šinágl) - 19. Výborný (Červený), 29. Vráblík, 58. Ferebauer (Luňák). Rozhodčí: Smitka - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030. Střely na branku: 39:28.
Litoměřice: Volke (Wegert) – Evan, O. Kříž, Vobořil, Martinka, Stříteský, Štěpánek, Kolbaba, Brož – Sklenička, Šinágl, Doležal - Horčička, Slížek, Hašek - Přeučil, Zíma, Rod - Heinisch, Hlusička, Novák
Písek: Hrubec (Pinkas) – Výborný, Vráblík, Všetečka, Kalečík, Tůma, Procházka, Vomela - Ferebauer, Zdráhal, Pšurný - Dragoun, Fadrný, Luňák - Slavík, Suja, Polodna - Červený, Kellner, Stejskal

První třetina nabídla divákům v Kalich Areně střídání poněkud nevýraznějších pasáží s okamžiky, při kterých bylo před brankou zejména píseckého Hrubce pořádně horko. Také domácí brankář Volke se však nejednou musel ohánět. Starosti mu přidělával hlavně Červený, se kterým se letos tváří v tvář utkal již při působění mladého útočníka v dresu Tábora. V 5. minutě předvedl kličkovanou v útočném pásmu Slavík, ale po jeho střele z otočky se dostali k puku Litoměřičtí. Heinisch zavelel k protiútoku, který také v polovině 6. minuty sám zakončil. Po několika dorážkách před píseckou brankou dorazil puk za již bezmocného Hrubce a Litoměřičtí šli do vedení. Ve zbytku prvního dějství měli více šancí domácí, i když ojediněle zahrozili také Jihočeši. Vedení domácího mužstva vydrželo jen do 19. minuty. Na trestné zrovna seděl útočník Litoměřic Hašek, když od modré vypálil Martin Výborný a tečovaný kotouč zapadl do Volkeho branky. Skóre se mohlo do přestávky změnit ještě jednou, ale dobrou práci Slížka z brankou nezúročil Petr Horčička, který z prostoru před Hrubcem nastřelil jen rameno hostujícího brankáře. Do kabin tak oba týmy odcházely za vyrovnaného stavu 1:1.

Do prostředního dějství vlétli aktivněji Litoměřičtí a ve stejném duchu odehráli i celou dvacetiminutovku. Skóre 4:1 v jejich prospěch je naprosto jasným důkazem. Jako první se po dvou nepovedených akcích Slížka zapsal mezi střelce druhé třetiny Petr Horčička v čase 21:51. Krátce poté byl vyloučen Tůma a domácí opět tlačili. Hrubec v tu chvíli ale ještě držel naděje Jihočechů. Ve 29. minutě bylo znovu vyrovnáno. Vráblík po obrovském závaru protlačil puk do sítě a hosté byli chvíli na koni. Na kolena je však srazily tři slepené branky v rozmezí jedné minuty a osmačtyřiceti sekund. Po gólech znovunalezených střelců domácích se druhé dějství jen dohrálo, i když se ze strany Písku dost přiostřilo. Doležal, Martinka a Rod se ale postarali o vedení Litoměřic 5:2 a ani dva ostré zákroky na Haška a Přeučila jim už náledu do druhé přestávky nepokazily.

Závěrečná dvacetiminutovka se již pouze dohrávala, i když stále byly k vidění střelecké příležitosti na obou stranách. Snaha domácích ale byla naprosto zřejmá, udržet Jihočechy co nejdále od Volkeho. Písečtí působili poněkud odevzdaně po většinu posledního dějství, ale i tak dokázali ještě alespoň jednou skórovat. V 58. minutě stanovil konečný výsledek Ferebauer a Jihočeši se pokusili o alespoň náznak tlaku. Zápas, který rozhodla pasáž z přelomu utkání, kdy se prosadili dosud trápící se střelci Stadionu, tedy skončil výsledkem 5:3. Tři body za výhru tedy zůstávají v Kalich Areně.

Ohlasy trenérů

Míka David – asistent trenéra IHC Písek

Dnešní zápas se mi nehodnotí dobře. Věděli jsme, že se vlastně hraje o šest bodů. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a celý zápas jsme pouze dotahovali vedení domácích. Za stavu 5:2 již bylo o utkání rozhodnuto.

Tvrzník Daniel – trenér HC Stadion Litoměřice

Pro nás to byl hodně důležitý zápas a jsme rád, že jsme ho takto zvládli. Ani si nepamatuji, kdy jsme naposledy vstřelili pět branek. Myslím si, že posledních pět nebo šest zápasů jsme sehráli dobrých a dnes jsme tento výkon korunovali ziskem tří bodů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy