Těsnou výhrou Písečtí získali před posledním kolem osmou příčku

Naděje na play-off stále ještě žije. Písečtí v pondělním utkání porazili sedmý Havlíčkův Brod a před těžkým utkáním v Chomutově se tak svěřenci trenéra Řeháčka nacházejí na osmé pozici. První branku vstřelil Ferebauer, vítěznou pak Suja. Písečtí porazili Rebely v sezoně vůbec poprvé.
1.liga ČR, 51. kolo, po 20.2.2012
Písek
Havl. Brod
2:1
0:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 37. Ferebauer (Suja, Všetečka), 47. Suja (Ferebauer, Vaniš) - 60. Semorád (Vondráček, P. Polodna). Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 920. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Písek: Sedláček - Krstev, Pavlíček, Všetečka, Dvořák, Lukáč, Kanov, Zacpálek, Havran - Antončík, Luňák, Dalecký - Nouza, Knotek, Slavík - S. Polodna, Šperger, Kudrna - Ferebauer, Vaniš, Suja.
Havl. Brod: Suchan - Morava, Knesl, Jelínek, Pavlík, Ostrčil, Protivný, Blažek, Kostourek - Zohorna, Semorád, Vondráček - Rytnauer, Němec, P. Polodna - Meidl, Štěpánek, Musil - Wasserbauer, Zábranský, Švaňhal.
První třetina dnešního utkání příliš pohledného hokeje nenabídla. Obě mužstva si uvědomovala důležitost tohoto utkání a tak se ani jedno nepouštělo do zbytečného a bezhlavého útočení. První větší šance se proto diváci na píseckém zimním stadionu dočkali až v deváté minutě, kdy se před Sedláčkem objevil osamocený Švaňhal, který ale na píseckého gólmana bekhendovým blafákem nevyzrál. Ke konci úvodní části mohl vedoucí branku Písku vstřelit Šperger. Z levého kruhu však šibenici Suchanovy branky netrefil. Proto se hráči rozešli do kabin za bezgólového stavu.

I druhá část začala opatrnou hrou obou soupeřů. Když už to vypadalo, že se někomu podaří otevřít gólový účet, s přehledem zasáhli brankáři na obou stranách kluziště. Jako první se osmělili Rebelové, zahrozili sérií šancí v devětadvacáté a třicáté minutě. Nejprve se totiž do obrovské příležitosti prokombinovali Semorád se Zohornou, první jmenový však šanci neproměnil. Chvíli po něm mohli skórovat Němec a Meidl, ale Sedláček pokaždé zasahoval úspěšně. Pak se dostali ke slovu také domácí. V čase 36:14 si do mezikruží vybruslil Ferebauer a střelou přes obránce překonal havlíčkobrodského gólmana, který měl naprosto zakrytý výhled – 1:0. V závěru prostřední části mohli Písečtí ještě zvýšit své vedení, když se jim naskytla možnost v podobě přesilovky pěti proti třem. Domácím se ale skórovat nepodařilo a proto vedli po druhé třetině nejtěsnějším možným rozdílem.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí, kteří byli očividně namlsáni vstřelenou brankou z předchozí periody. V šancích se ocitli Šperger se Sujou, ale Suchan stále držel šance svého týmu na úspěch v zápase. Ve čtyřicáté sedmé minutě už na světelné tabuli svítil stav 2:0, když nahození spoluhráče od levého mantinelu pohotově sklepl mezi Suchanovy betony Suja. Hosté se snažili o rychlou nápravu a okamžitě se vrhli do útoku. V cestě jim však stála jihočeská obrana v čele s jistým Sedláčkem. Šanci na změnu stavu nevyužil Maidl, chvíli po něm Protivný a úspěch neslavila ani střela z hole Moravy. V dlouhých pasážích bez přerušení se hokejisté z Vysočiny dostávali do tlaku a domácí obraně připravovali horké chvilky. Zhruba dvě minuty před koncem základní hrací doby odvolali Rebelové Suchana ze své klece a pokoušeli se o snížení se šesti bruslaři. To nakonec přišlo. V čase 59:56 překonal po závaru ležícího píseckého brankáře Semorád, který upravil stav na 2:1. Více už totiž hosté nestihli a Písečtí se tak mohli radovat ze zasloužené výhry.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Pro nás to byl velmi důležitý zápas. Po čtyřech prohrách nebyla psychika mužstva vůbec ideální, nicméně jsme šli do tohoto utkání s tím, že už prostě nějaké body urvat musíme. Čekal jsem z naší strany nervózní vstup do zápasu, ale byl jsem celkem překvapen. Dobře jsme bruslili a hráli odhodlaně, akorát v obraně jsme měli trochu problém. Dvakrát nám soupeř ujel v přečíslení a jen zásluhou Sedláčka se neměnilo skóre. Ve druhé části se nám podařilo vstřelit branku, a to nás herně uklidnilo. Pohodu jsme si přenesli do třetí třetiny, kde se náš náskok zvýraznil na dvě branky. Soupeř sice v posledních vteřinách ještě snížil, ale stejnak si myslím, že ten závěr se nás podařilo odehrát velmi slušně. Máme tři body a pořád se rveme o play-off. Poděkovat bych chtěl jak hráčům, tak také divákům, kteří nám připravili velmi slušné domácí prostředí. V posledním kole jedeme do Chomutova, nicméně chceme uspět. Pro nás to bude takový mini zápas play-off.

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod): Domácí zvítězili 2:1, byli lepší v produktivitě. Náš tým se s problémem proměňování šancí potýká již delší dobu. Nejsme schopni překonávat brankáře soupeře a vždy z něj uděláme hvězdu. Dnes jsme se dostali do několika přečíslení a opět ta koncovka... Rozhodují branky. Když nedáme góly, nemůžeme vyhrát.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy