Z vyrovnaného utkání v Trutnově nemá IHC ani bod

Písečtí hokejisté dvakrát dokázali dorovnat nepříznivě se vyvíjející utkání osmého kola II. ligy v Trutnově. Po polovině základní hrací doby se svěřencům trenéra Karla Slabého podařilo zápas otočit a jednogólový náskok si Jihočeši přenesli i do závěrečného dějství. O bodový zisk přišli hráči IHC opět v závěru, kdy se domácím drakům podařilo dokonat obrat.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 8. kolo, so 10.10.2015, PRO HOCKEY Aréna Trutnov
Trutnov
Písek
4:3
1:1, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky: 7. Luštinec (Půlpán), 23. Malý (Kastner, Karlík), 45. Malý (Poul), 53. Cetkovský (Malý, Karlík) – 13. Vlček, 26. Procházka (Sýbek), 33. Sýbek (Urbanec). Rozhodčí: Veselý – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:38. Diváci: 437. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 4:3.
Trutnov: Jeschke – Beneš, Poul, Karlík, Chaloupka, Kozák, Vácha, Kubica – Vacek, Bartoň, Luštinec, Kastner, Malý, Půlpán, Cetkovský, Perutek, Fedulov, Tatar, Uchin, Smékal
Písek: Panec – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, Koutenský, Volf R. – Sýbek, Vlček, Urbanec, Růžička, Ciboch, Slavík, Suchan, Ferebauer, Volf J., Novák, Marek

Domácí hokejisté se do velké šance dostali hned v první minutě, se střelou Cetkovského si poradil gólman Panec a vyrazil ji. Za okamžik se velké šance dostali i Písečtí - na Jeschkeho v brance Trutnova však ujíždějící Marek nevyzrál. Skóre se poprvé měnilo v čase 6:14. Jakub Luštinec projel kolem obránců a prostřelil Pance mezi betony. Písek udeřil těsně po ubráněném oslabení, když chybu obrany využil Filip Vlček a střelou pod víko vyrovnal na 1:1.

Sérii vyloučeních na přelomu první a druhé třetiny už ale Jihočeši neustáli. Vysíleni dvojnásobnou přesilovkou Trutnova inkasovali písečtí hokejisté těsně před koncem oslabení - na konci gólové kombinace stál Pavel Malý. Početní výhodu však zužitkovali i hráči IHC Písek. Domácí nedokázali vyhodit kotouč, ke kterému se mezi kruhy dostal kapitán Pavel Procházka a prudkou ranou prostřelil Jeschkeho - 2:2. Písek dvakrát dotáhl nepříznivý stav a po polovině základní hrací doby se dostal i do vedení. Po několika šancích domácích draků se ke kotouči v rohu kluziště dostal Jan Sýbek, vybruslil si před branku a efektně o tyč dostal kotouč za záda domácího gólmana - 2:3.

Písečtí hráči, kteří doma o kolo dřív nedokázali udržet tříbrankový náskok ze začátku třetí třetiny, si hubené jednobrankové vedení přenesli do závěrečného dějství i na východě Čech. Střelecky aktivnější Jihočeši nakonec z utkání osmého kola nevydolovali ani jeden bod. Ve 45. minutě nejprve v přesilovce vyrovnal pohotovou tečí Pavel Malý. Na každé straně pak brankáři lapili několik slibných příležitostí. Definitivní podobu výsledku dala rána od modré v podání Jiřího Cetkovského necelých osm minut před koncem - 4:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy