Dva góly v přesilovce a dva v oslabení! Písek porazil Vrchlabí

Písečtí hokejisté si v utkání 31. kola spravili chuť po prohrách ve dvou posledních zápasech. Přitom je u Otavy nečekal zrovna jednoduchý protivník. Do Písku přijelo houževnaté Vrchlabí. Domácí se od úvodních minut prezentovali jednoduchým a efektivním hokejem, který jim vynesl potřebné body. Trefil se například novic v sestavě Písku, obránce Martin Semrád (na snímku). Výborný výkon předvedl nejen maskovaný muž v domácí brance Michael Panec.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 31. kolo, so 30.1.2016
Písek
Vrchlabí
7:3
3:1, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 6. Škopek (Hanus, Pašek), 14. Růžička (Jirků), 17. Vlček, 32. Semrád (Hanus, Vlček), 32. Sýbek (Bernad J., Semrád), 46. Volf (Urbanec), 54. Vlček – 10. Šťastný (Filip, Maďar), 39. Šťastný (Jandejsek, Procházka), 43. Jirků (Urban). Rozhodčí: Mertl - Žídek, Beránek. Vyloučení: 4:5, navíc Bittner (VRC) 10 osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 485. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 7:3.
Písek: Panec – Semrád, Jirků L., Hanus, Škopek, Pavlíček, Koutenský – Volf, Vlček, Urbanec, Sýbek, Bernad J., Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička
Vrchlabí: Jelínek – Klement, Lenoch, Jebavý, Matějka, Kadavý, Matějček, Jandejsek, Hejda – Maďar, Filip, Šťastný, Bittner, Urban, Procházka M., Jirků T., Šimoníček, Bláha, Srnský, Vacek, Oppelt.

Oběma týmům se v uplynulých zápasech nedařilo podle představ, o to důležitější bylo v utkání 31. kola uspět. Lepší vstup do zápasu zaznamenali domácí Jihočeši, kteří se v 6. minutě ujali vedení. Písečtí vyhráli vhazování v útočné třetině a Petr Škopek prostřelil od modré Jelínka - 1:0. Jenže hosté se svou odpovědí nečekali příliš dlouho a v polovině třetiny dorazil Pancem vyražený kotouč Tomáš Šťastný a skóre bylo opět nerozhodné.

Následovaly dva kuriózní momenty píseckých hráčů. Tým trenéra Slabého totiž dvakrát po sobě paradoxně udeřil při početní nevýhodě. Nejprve se na začátku 14. minuty prosadil Tomáš Růžička, který se osamostatnil s pukem a za záda brankáře Vrchlabí propašoval puk bekhendových zakončením mezi betony. O další tři minuty později pak při hře ve čtyřech využil chybné rozehrávky soupeře Filip Vlček a uklidil puk do odkryté brány - 3:1.

Druhou fázi utkání odstartovali hosté náporem. Od modré pálil Jandejsek a jeho tečovaný pokus zazvonil o horní tyčku Pancovy branky. Sám před brankou Písku se posléze objevil také Procházka, Panec se ale v důležitý moment blýskl ukázkovým rozštěpem. Štěstí nemělo Vrchlabí ani při svém dalším útočném snažení, kdy Jirků opět pouze orazítkoval brankovou konstrukci.

Po nevyužitých šancích Stadionu přišel trest. Domácím se naskytla šance více než minutové početní výhody 5 na 3 a jihočeský celek ji dokázal dokonale využít. Přímo z trestné lavice zamířil před branku soupeře Martin Semrád a úspěšně dorazil za záda brankáře Jelínka pokus z Vlčkovy hole - 4:1. O 29 vteřin později se domácí tým opět zaradoval. V přečíslení vzal celou akci na sebe Jan Sýbek a ranou do horního růžku navýšil náskok Písku na čtyři branky. Také Vrchlabí se před druhou sirénou ovšem podařilo se prosadil. Ranou od mantinelu před přestávkou překvapil Pance Tomáš Šťastný a zaznamenal svou druhou branku v utkání.

Píseckých se v posledních zápasech nedařilo zejména v závěrečných dvacetiminutovkách. A v podobném duchu se nesl také začátek třetího dějství sobotního klání. Hosté totiž zkraje třetiny udeřili brankou, když píseckou klec objel Tomáš Jirků a zasunul puk mezi betony domácího gólmana. Rozdíl dvou branek a téměř celý čas ve třetí třetiny mohl slibovat v dalším průběhu dramatické chvilky. Domácí se ale následně získali důležitou pojistku. Na Jelínka uháněl s pukem Urbanec a z druhé vlny dojíždějící Jakub Volf dokázal z dorážky uspět - 6:3.

Takřka definitivní jistotu vítězství pak dodal Píseckým v 54. minutě Filip Vlček, který se prokličkoval před vrchlabského brankáře a ranou do pravého růžku zvýšil na 7:3. Krátce poté ještě mířil Semrád od modré do pravé tyče, ani on, ani nikdo další už se ovšem v utkání neprosadil. Také ve druhém vzájemném utkání tak uspěl domácí celek, tři body zůstaly na jihu Čech.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Máme z výkonu radost, ale pořád jsou tam momenty, které prostě nevyřešíme správně a dostaneme se do zbytečných situací. Soupeř z toho pak těží, dneska dal ale naštěstí jen tři góly. Dneska nás podržel brankář Panec a my jsme trestali chyby, které nám hosté nabídli. To klukům vždycky připomínám, že příležitosti, které mám soupeř daruje, musíme využívat. My toho štěstí v zápasech příliš nemáme, tak aspoň teď. Body potřebujeme, desítku chceme udržet."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy