Písečtí hokejisté vybojovali cenný bod

Na zimním stadionu dnes domácí přivítali silný tým z Nymburka. Jihočeši hráli v oslabené sestavě doplněné juniory. Zápas byl od začátku nabitý krásnými akcemi na obou stranách. Diváci viděli celkem pět branek. Oba brankáři předvedli skvělé zákroky, které podrželi jejich týmy. Nakonec zápas rozhodlo prodloužení, ve kterém se trefil v 63. minutě hostující Jan Stehlík.
2. liga ČR sk. STŘED, 28. kolo, so 21.1.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Nymburk
2:3p
1:1, 0:1, 1:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Suchan (Urbanec, Hanus), 53. Slavík (Urbanec) – 9. Dyrynk (Ježek, Novák), 25. Knesl (Barbora, Eis), 63. Stehlík (Kříž, Šimek). Rozhodčí: Jechoutek – Vavruška, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 330. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Písek: Gába (Kadlec) – Procházka, Hřebíček, Hanus, Červinský, Koutenský, Kozák, Dvořák – Pašek, Slavík, Suchan, Urbanec, Strnad, Homolka, Šuhaj, Drda, Rod, Klas.
Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Knesl, Novák, Loučka, Rittick, Pýcha – Šimek, Eis, Kuzďas, Stehlík, Barbora, Ječný, Smejkal, Ježek, Dyrynk, Hes.

Písecký tým svedl tuhý boj s těžkým soupeřem z Nymburka, který do Jižních Čech přijel vyhrát. Domácímu týmu chyběli někteří hráči, kteří jsou pro mužstvo důležitou součástí. Nahradit je museli jiní hokejisté, kteří v A- týmu jinak nehrají. Hlavní oporou v brance byl David Gába, který předvedl úctyhodný výkon a pomohl tak svému týmu. Do branky hostů se postavil Brázdil, který také lapil v průběhu zápasu hodně šancí žluto-modrým.

Skóre otevřel Suchan v páté minutě. Po pěkné akci Urbance se dostal sám před brankáře a zamířil přesně. Nymburským hokejistům se povedlo rychle odpovědět. O pět minut později lovil puk ze své sítě Gába. Ježek našel volného Dyrynka, který gólem vyrovnal na 1:1. Další tutovku spálil Šuhaj. Po úniku za hostující obranu nedokázal blafákem překonat Brázdila. Vedení svého týmu mohli zajistit na konci úvodní třetiny hosté. Při přečíslení tři na Gábu nedokázali puk dostat přes brankovou čáru. Další gól už v první třetině nepadl a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Pět minut po začátku prostřední třetiny se hosté dostali znovu do jednobrankového vedení. Barbora našel přesnou nahrávkou Knesla, který nedal domácímu brankáři šanci. Vyrovnávací branku měl na hokejce Pašek, ale po hezké nahrávce spoluhráče se nedokázal přesně trefit. Asi o minutu později se protlačil Urbanec do šance, ale celou situaci zachránil hostující brankář. V další akci se mohli tentokrát prosadit hosté, ale Gába svůj tým znovu podržel. Tři minuty před koncem prostřední části Hes orazítkoval střelou tyčku domácí branky. Ve 40. minutě mohli svůj náskok hosté znovu navýšit, ale brankář nakonec našel puk ve své lapačce. Po dvou třetinách šli hráči Nymburku spokojenější z ledu, protože vedli o jednu branku.

Čtyři minuty po začátku poslední třetiny Jihočeši mohli vyrovnat, ale znovu narazili na připraveného brankáře. V 53. minutě se žluto-modří dočkali vyrovnání v přesilové hře. Urbanec našel u tyčky volného Slavíka, který nekompromisně prostřelil Brázdila. Pět minut před koncem základní hrací doby mohl Nymburk rozhodnout zápas. Po několika příležitostech znovu Gába vytáhl několik skvělých zákroků a muselo rozhodnout o vítězi až prodloužení.

Podle nových pravidel se hrálo tři proti třem hráčům. Ve druhé minutě prodloužení mohl rozhodnout Suchan, ale po krásném průniku přes obranu hostů ho Brázdil znovu vychytal. Vítězná branka padla v čase 62:44. Kříž nahrál krásně osamocenému Stehlíkovi, který střelou do odkryté klece dal rozhodující gól.

Jihočeši můžou být po dnešním utkání spokojeni. Vybojovali cenný bod za prodloužení. Hosté tak nakonec potvrdili roli favorita a odvezli si od Otavy dva body.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: Museli jsme sestavu poskládat trochu improvizovaně, se zapojením juniorů. Bod musíme brát a velkou zásluhu na něm má brankář Gába. Prohra nás ale mrzí, bohužel teď musíme hrát s tím, co máme."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy