David Servis slavil výhru i na píseckém ledě

Ve čtvrtém zápase přípravy čekal Písek tradiční soupeř z Českých Budějovic. David Servis odehrál u Otavy dobrý zápas a i když byl hlavně během druhé třetiny pod velkým tlakem domácího týmu, dokázal nasázet čtyři góly. Postupně se trefili Petr Šulčík, Babka, Ferebauer a Roman Šulčík. Modro-žlutí dokázali skórovat jen dvakrát a po gólech Vlka a Jiřince prohráli odvetu 2:4.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., st 16.8.2017, Zimní stadion Písek
Písek
David Servis ČB
2:4
0:0, 1:2, 1:2
Písek: Hauser (Štekr) – Parýzek, Hřebíček, Červinský, Pavlíček, Suda, Hanus, Koutenský – Turek, Koupal, Pašek, Polata, Drda, F. Bárta, Jiřinec, Rod, Torba, Novák, Stauber, Vlk, Ciboch.
David Servis ČB: Dudáček (Bubeníček) – Michal, Kříž, Babčuk, Záček, J. Kříž, Benda, Stodolovský – Ferebauer, Mrkvička, Šulčík, Šesták, Farva, Bílek, Škopek, J. Bárta, Vylíčil, Wolf, Babka, Rousek, Šulčík, Canda.

Domácí mužstvo na svém stadionu přivítalo svého rivala David Servis. V prvním klání přípravného zápasu Písek nestačil na hosty až v prodloužení po velmi vyrovnaném utkání. V dnešní odvetě modro-žlutým jejich výkon nestačil a u břehu Otavy opět vyhrál soupeř z Českých Budějovic.

V úvodní třetině jsme mnoho šancí na obou stranách neviděli. Největší možnost otevřít skóre měl v jedenácté minutě Pavlíček. Dostal se do úniku, ale gólman hostů ho vychytal. Čtyři minuty před koncem třetiny měli šanci hosté, ale Hauser ukryl puk do svých chráničů. Po dvaceti minutách se šlo do šaten za stavu 0:0.

V 2. třetině se hned v šesté minutě dostal do šance Šulčík, ale Hauser dokázal puk znovu přesně pokrýt. O minutu později zahrozil Písek, kdy se do pěkné šance dostal Koupal, ale brankář hostí znovu zasáhnul přesně. Na první branku se čekalo až do 32. minuty. Hostující Petr Šulčík si sám vytvořil šanci a z krásného úniku dokázal překonat domácího gólmana. Modro-žlutým se podařilo o tři minuty později dát vyrovnávací branku. Po krásné nahrávce Hanuse se ke kotouči dostal Vlk a střelou pod vyrážečku srovnal. Dvě minuty před koncem prostřední části znovu udeřil David Servis. Škopkovo adresovaná nahrávka našla volného Babku, který nekopromisně zavěsil do horní části domácí klece.

Po dvou třetinách na tabuli svítil stav 1:2.

V poslední třetině se dlouhou dobu nemohl nikdo prosadit díky dobrým zákrokům obou brankářů. Na začátku 54. minuty se znovu radoval z gólu tým z Českých Budějovic. V závaru před domácí bránou se nejlépe orientoval Ferebauer, který dorazil puk za ležícího Hausera. O minutu později se hosté znovu prosadili díky trefě Kříže. Na začátku 57. minuty měl brankář hostů štěstí, protože střela hráčů od Otavy orazítkovala tyčku. Snížení v samém závěru zařídil Jiřinec v přesilové hře, kterému puk naservíroval Drda.

Písecký tým tak v odvetě nakonec nestačil na svého soupeře a prohrál 2:4.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Začátek nebyl dobrý, ale pak jsme začali hrát aktivně. Měli jsme spoustu šancí, bohužel koncovka nás trápí. Musíme se víc tlačit do střel a dorážek a být důraznější. Soupeř nás pak potrestal. Ale celkově si myslím, že jsme neodehráli špatné utkání."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy