Domácí dostali od Bruslařů devítku

Jihočechy na domácí půdě čekal těžký oříšek v podobě prvního mužstva Havlíčkova Brodu. Hostující tým přijel k Otavě s jasným cílem. Vyhrát a upevnit si tak svou vybojovanou první příčku v tabulce. Roli favorita nakonec Bruslaři potvrdili a žluto-modrým nastříleli devět gólů. Domácímu mužstvu nepomohla ani výměna brankářů ve třicáté-první minutě. Havlíčkův Brod může po dnešním duelu slavit další výhru. Písecký výběr se i po dnešním střetnutí dále trápí a chuť výhry už hokejisté nepocítili devět zápasů v řadě za s sebou.
2. liga ČR sk. STŘED, 27. kolo, so 13.1.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
2:9
0:2, 2:5, 0:2
Branky a nahrávky: 24. Vlk (Sýbek), 34. Parýzek (Sýbek, Koupal) – 1. Endál (Třetina), 10. Beneš (Vala, Kulhánek), 21. Endál (Přidal, Třetina), 24. Kuchta (Ludvík, Beneš), 30. Kulhánek (Chlubna, Vala), 34. Přidal (Třetina, Semrád), 35. Ludvík, 43. Třetina (Endál, Přidal), 44. Kuchta (Ludvík, Beneš). Rozhodčí: Hucl – Tvrdík, Sedláček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 280. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6, 2:6, 2:7, 2:8, 2:9.
Písek: R. Kříž (Štekr) – Parýzek "C", Hřebíček, Hanus, Suda, Hora, Stauber, Turek, Kopenec – Sýbek "A", Urbanec, Duchoň, Koupal, Vlk, Volf, Drda, Strnad, Rod, A. Novák.
Havl. Brod: Marek (Č. Novák) – Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, M. Kříž, Hrabaň, Horák – Přidal, Třetina "C", Endál, Voříšek, Milfalt "A", Kozlík, Michálek, Šuhaj, Chlubna, Beneš, Ludvík, Kuchta.

Bruslaři otevřeli skóre už po třiceti vteřinách, kdy z první šance slavil gól Endál. Další trefu přidali hosté v polovině první třetiny. Vala poslal nahrávku do útočné třetiny. Jako první u puku byl Beneš a tvrdou ránou propálil nekompromisně brankáře. Po úvodní třetině se Písek nedostal k žádné větší šanci a prohrával na svém ledě 0:2.

Na začátku druhé části padla třetí branka do klece Písku. Přidal poslal nabídku volnému Endálovi, který svým druhým gólem zvýšil vedení svého týmu. Jihočechům se podařilo snížit na 1:3, kdy Sýbek našel krásně Vlka. Ten dal alespoň malou naději svému týmu a divákům v hledišti. Hráči hrající v červených dresech měli však tento duel pevně v rukou. To potvrdili dalším rychlým proti-útokem, kdy se radoval Kuchta. Na konci třicáté minuty hostující tým slavil už pátou trefu do klece brankáře Písku. Trefil se Kulhánek. V 31. minutě došlo ke střídání domácích brankářů. Odešel Richard Kříž a nahradil ho Jonáš Štekr. Výměna brankářů domácím nepomohla. Už po třech minutách lovil ze své sítě kotouč Štekr, kdy hosté využili přesilovku a Přidal se nemýlil. Písečtí však v další šanci dokázali znovu snížit. Sýbkovo nahrávka si našla Parýzka, který dokázal Marka překvapit. Další změna stavu přišla šest minut před koncem prostřední části, kdy puk dostal Ludvík a překonal brankáře sám. Po čtyřiceti minutách svítil pro domácí na tabuli velmi nepříznivý stav 2:7.

V poslední části se hostům podařilo využít přesilovku pět na tři. Endál našel kapitána Třetinu a ten nedal šanci brankáři Písku. Poslední branka padla v čase 43:56, kdy hráli hosté klasickou přesilovku pět na čtyři. Po přihrávce Ludvíka mohl zvedat ruce nad hlavu Kuchta. Dvanáct minut před koncem měl ještě pěknou šanci snížit Koupal s Vlkem, ale Marek svůj tým podržel. Na druhé straně se mohl prosadit Semrád, ale jeho kličky zastavil Štekr. Sedm minut před koncem měl Písek další gólovou příležitost. Do přečíslení se dostal Vlk s Urbancem, ale jejich pokus zlikvidoval další skvělý zákrok Marka. Hosté se ještě tlačili za desátou brankou, ale nakonec už další branka nepadla.

Domácí tým tak podlehl svému soupeři vysokým výsledkem 2:9 a Bruslaři si tak upevnili první příčku v tabulce.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy