Písek porazil silná Žihadla a slaví druhou výhru v řadě

V dnešním souboji byl favoritem hostující tým z Moravských Budějovic. Utkání bylo velmi vyrovnané a oba brankáři předváděli skvělé zákroky, díky kterým drželi naděje svých týmů. Nakonec Žihadla roli silnějšího celku nepotvrdila a prohrála těsným výsledkem 3:2 pro domácí hokejisty.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 32. kolo, st 16.1.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Moravské Budějovice
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 4. Hučko (Sýbek, Hanus), 37. Matějka (Hanus, Hučko), 58. Strnad – 15. Rytnauer (Horký, Matějka), 58. Havlát (Ferda, Peroutka). Rozhodčí: Horáček – Vavruška, Horažďovský. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. Diváci: 270. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2.
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek "C", Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, Šuhaj, Sýbek "A", Rod, Polata "A", Tintěra, Koupal, Volf, Strnad, D. Matějka, Novotný, Novák.
Moravské Budějovice: Groh (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka "C", Kabelka, Kliment, Pospíchal – F. Matějka, Juráň, Horký, Mikeš "A", Rytnauer "A", Čejka, Hrala, Ferda, Heinrich, Havlát.

Domácí výběr vstoupil do utkání lépe. Už po čtyřech minutách slavil po krásné nahrávce Sýbka jeho spoluhráč Hučko, který přesnou ranou k tyčce propálil brankáře hostů. O dvě minuty později se k zakončení dostal znovu Hučko, ale Groh ho dokázal vychytat. V osmé minutě mohl srovnat ve vlastním oslabení Havlát, ale ani první ránu ani následné dorážky nedokázal využít a Hauser vše dobře uhlídal. V polovině první třetiny se protlačil do šance Sýbek, ale brankář Žihadel svůj tým podržel. V té samé minutě spálili obrovskou příležitost hosté, kdy se dostali do přečíslení Mikeš s Rytnauerem, ale nedokázali puk umístit mezi tři tyče. Vyrovnání Žihadel zařídil v patnácté minutě Rytnauer, kdy umístil svoji ranou puk za gólmanova záda.

V první minutě prostřední části se do rychlého útoku dostal nehlídaný Sýbek, ale Groh znovu zasáhl pohotovým zákrokem. V 27. minutě mohla zvýšit náskok Žihadla, ale Čejka nastřelil jen tyčku. O další dvě minuty později spálil Čejka další šanci, když nedokázal trefit prázdnou branku. Další gól měl na hokejce znovu rozjetý Sýbek, ale Groh se neukvapil a na blafák píseckého hráče zareagoval přesným zákrokem. Sedm minut před koncem ujel jeden z hráčů hostů do nebezpečné šance, ale Hauser mu zmenšil střelecký úhel a vyčapal ho. Modro-žlutí šli znovu do vedení tři minuty před koncem druhé části. Z velkého tlaku před hostující brankou mohl skórovat Hanus, ale na dvakrát nedokázal zasunout kotouč za Grocha. Po něm se dostal k zakončení David Matějka, který měl odkrytou klec a dokázal toho využít trefou na 2:1.

V poslední třetině se do ohrožení domácí svatyně dostal Heinrich, Hauser svým betonem ho dokázal zastavit. Ve čtyřicáté-osmé minutě se nejprve neprosadil Ferda. Pak ani z následného tlaku Filip Matějka. V padesáté minutě byl úspěšný proti další akci Písku hostující Groh. Čtyři minuty před koncem spálil tutovku znovu Heinrich, který dostal přesnou přihrávku. Tu poslal k tyčce, kde si na ní počíhal připravený Hauser. V čase 57:06 si Jihočeši připsali třetí zásah, kdy se z parádní rány z velké blízkosti radoval Strnad. Hokejistům v žluto-černých dresech se v té samé minutě podařilo snížit. Ferda v útočném pásmu vybojoval puk a našel volného Havláta, který se nemýlil. Moravské Budějovice zkoušeli v poslední minutě hru v šesti hráčích v poli. Měli velký tlak, ze kterého naštěstí pro domácí hokejisty dokázal Horký nastřelit pouze tyčku.

Jihočeský celek tak dokázal po velmi vyrovnaném zápase dojít k vítězství a dalším bodům do tabulky.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Do zápasu jsme nastoupili v okleštěné sestavě, v zápase se navíc zranil Honza Polata. Všichni předvedli obrovskou bojovnost, hodně nás podržel gólman. Byli jsme produktivní, hodně jsme stříleli a ty góly přišly. Škoda druhého obdrženého gólu, kterým jsme si to trochu zkomplikovali, ale hrozně si ceníme toho, že jsme ubojovali dvě výhry po dlouhé šňůře nezdarů."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy