Strhující finiš! Písek dokázal přetlačit Opavu v prodloužení!

Trpělivost se vyplácí. Touto větou by se dal charakterizovat celý zápas, který byl od samého úvodu v režii Opavy. Domácí hokejisté se dostali v deváté minutě do vedení zásluhou Jakuba Hendrycha, ale Písek dokázal během chvíle odpovědět pomocí třetího nejproduktivnějšího hráče ligy – Jana Sýbka. Opava si ale ještě stihla vzít vedení v první třetině zpět a to když se prosadil Vadim Vilinskij. Ve druhé třetině dokázal přesilovou hru využít Petr Hučko a skóre bylo opět srovnané. Stav 2:2 vydržel až do padesáté sedmé minuty, kdy se dostal k zakončení opět domácí celek - konkrétně Filip Jánošík. Písek ale neházel ručník do ringu a třicet vteřin před koncem třetí části vyrovnal urostlý obránce Vladimír Hanus. V prodloužení se dvě vteřiny před koncem dokázal prosadit útočník Jan Marcilis, který se v posledních několika zápasech potkává s výbornou formou. Bojovný výkon Písku opět přinesl kýžené vítězství a nadále utíká svému pronásledovateli z jihočeské metropole, který nezvládl duel s Hodonínem a na čtvrtou příčku ztrácí již dvanáct bodů.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 34. kolo, so 26.1.2019
Opava
Písek
3:4p
2:1, 0:1, 1:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 9. Hendrych (Spratek, Jánošík), 14. Vilinskij (Herman, Wolf), 58. Jánošík (Spratek) – 12. Sýbek (Matějka), 24. Hučko (Sýbek), 60. Hanus (Hučko, Matějka), 65. Marcilis (Hučko). Rozhodčí: Novák – Konvička, Bartoň.
Opava: Wanecki (Daňa) – Fědor, Bažant, Zouhar, Šindelář (A), Chujac, Kocián, Vilinskij – Jaroš, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Štindl, Spratek, Wolf (A), Peterka, Černý (C), Malina, Hendrych
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek (C), Červinský, Bílek, Hanus, Pelant – Hučko, Šuhaj, Novotný, Sýbek, Koupal, Volf, Maricilis, Strnad, Matějka, Novák

Opava začala dobře. Neuběhlo ani devět minut a domácí šli do vedení. Při přečíslení dva na jednoho Spratek nabil Hendrychovi, který trefou bez přípravy propálil Hausera. Krátce nato sice chyboval Bažant a Sýbek srovnal na 1:1, ale o necelé tři minuty později Vilinskij nahodil puk na píseckou branku a jeden z hostujících beků si puk srazil do vlastní klece – 2:1.

Další opavský gól měl na hokejce Hendrych, jenže z mezikruží přestřelil. Jihočeši udeřili na startu druhé třetiny, když přesilovku po faulu Wolfa proměnil Hučko, jenž objel branku Slezanu a zasunul puk za záda Waneckého. Pak si na Hausera nepřišel Černý, krátce nato pálil vedle z dobré pozice Wolf a Bažant zazvonil na horní tyčku.

V závěru třetí třetiny šel na trestnou lavici za držení hostující Koupal a po Spratkově přihrávce skóroval v čase 57:14 Jánošík. Slibný náskok ale Slezan neudržel. Po vyloučení Peterky si početní výhodu zahráli i Písečtí a Hanus 31 sekund před zvukem třetí sirény poslal duel do prodloužení.

V něm hosté dokonali svůj obrat, když pouhé dvě sekundy před koncem skóroval Marcilis a zajistil Písku dvoubodové vítězství.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy