Smutná rozlučka. Naději rozprášila třetí třetina

Písečtí hokejisté se rozloučili s letošním druholigovým ročníkem vysokou prohrou v Táboře. Derby se vyvíjelo dvě třetiny nadějně, a i když byli domácí kohouti lepším týmem, Králové od Otavy vzdorovali statečně. Výsledkově vyrovnaný zápas rozlouskla třetí třetina, kde husité nasypali do písecké kádě dalších šest grošů.
2. liga mužů - sk. Střed, 40. kolo, st 26.2.2020
Tábor
Písek
9:2
2:2, 1:0, 6:0
Tábor: Novák – Havran, Hajič, Havelka, Černý, Dvořák, Radoš, Beran – Heřman, Bárta, Březina, Šulek, Matušík, Seidl, Dančišin, Zayml, Blažek, Pejchal, Řepík, Prášek
Písek: Kříž – Bílek, Hanus, Najman, Turek, Sivek, Košař, Šafář – Matějka, Arnošt, Bednařík, Novák, Bárta, Strnad, Rod, Novotný, Petřík

Kdo je doma pánem ukazovali Kohouti již od samotného úvodu, když se doslova vrhli na písecké Krále. Čtyři počáteční minuty byl Tábor jasně lepším týmem, ale poté se Písek rozkoukal a také vystrčil růžky. Bohužel pro Písek se Tábor dostal vedení, když Radek Seidl ležící na zemi dokázal ještě přihrát na Ondřeje Šulka. Následovala přesilovka domácího celku a společně s ním rovněž konstantní tlak, kterému nemohla hostující obrana vzdorovat věčně. Jakub Matušík vypálil přesně z mezikruží a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Krátce na to, ale dokázali najít Králové odpověď, když protiútok dokázal zužitkovat David Matějka. Již zmíněný hráč se ozval ještě jednou, když se prosadil krátce po skončení přesilové hry – 2:2.

Druhá třetina byla na branky chudší a tempo obou soupeřů se víceméně vyrovnalo, i když vícero šancí měl domácí Tábor, kterému se povedlo i na několik minut usadit v pásmu a bedlivě dobíjet královskou tvrz. Táborité dobývali tak dlouho, až David Blažek potrestal zaváhání píseckých obránců a poslal tak svůj tým zpět do vedení. Hattrick mohl vstřelit písecký Matějka, ale tečovaný kotouč dokázal vystihnout brankář David Novák.

Třetí, pro Písek hororová třetina, neboť Tábor skóroval hned šestkrát. Začalo to, když měl celek od Jordána přesilovou hru. Ondřej Šulek byl v samostatném úniku podražen, ale i přesto dokázal poslat kotouč do sítě. Husité využili i další přesilovou hru, když vyslal dělovou ránu od modré Radek Seidl. Vzápětí našel Havelka přesnou přihrávkou mezi kruhy Davida Blažka, který propálil Kříže. Šulek se následně dostal do úniku a připsal si zasloužený hattrick. Když už to vypadalo, že se Písek osvobodí ze sevření z důvodu přesilové hry, tak to bylo přesně naopak. Jan Březina využil laxnosti píseckého beka, obral ho za bránou o puk a skóroval. Hřebíček do rakve píseckým zatloukl Blažek, který se prosadil desetinu před koncem utkání.

Písečtí hokejisté drželi dvě třetiny nadějný výsledek, ale poté Tábor zařadil rychlejší stupeň a svého soka jasně přehrál. Poslední utkání v sezóně je pouze důkazem, že Písek letos nepředváděl hru hodnou pro další účinkovaní v sezóně 2019/2020.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy