Písečtí hokejisté nestačili na silný Kolín

Na led domácího výběru přijel uprostřed týdne druhý celek z Kolína. Hosté se v úvodní třetině ujali rychlého vedení 2:0. Písečtí dokázali snížit na konci prvního dějství. Ve druhé části zvýšili hosté o jeden gól. V poslední třetině Kozlové kontrolovali hru, kdy ještě dokázali zvýšit svůj náskok o dvě další branky. Jihočechům se již podařilo dát jen jeden gól, který stačil na konečný výsledek 2:5. Hokejisté z Kolína si tak připsali další důležité body a vyskočili na první místo tabulky Střed.
2. liga mužů - sk. Střed, 41. kolo, st 19.2.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
2:5
1:2, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 17. Dilisi (Arnošt, Novotný), 46. Arnošt (Petřík, Novotný) – 1. Šafránek (Jankovský, Stehlík), 16. Jankovský (Šafránek, Malý), 29. Malý (Šafránek), 44. Šafránek (Malý, Jankovský), 48. Procházka (Stehlík, Jelínek). Rozhodčí: Šperl – Vavruška, Bělohlav. Vyloučení:2:2. Diváci: 85. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.
Písek: Kříž (Buchta) – Šafář, Bílek "A", Růžek, Sivek, Košař, Hanus "C", Turek – Arnošt, Bednařík "A", Bárta, Novotný, Dilisi, Petřík, Matějka, Strnad, Stauber, Novák.
Kolín: Sejpal (O.Martínek) – Sladký, Jelínek, Hanzl, Pýcha, Březina, Barták, Havelka – R. Martínek, Semirád, Jankovský, Hasil, Procházka, Kysela, Kozák, Malý "C", Zumr, Stehlík "A", Němec, Šafránek "A".

Úvodní branka padla z první šance Kozlů, kteří se dostali v první minutě utkání do přečíslení dva na jednoho. Jankovského nahrávka našla Šafránka, který do spodní části branky otevřel skóre. Začátkem osmé minuty nedal velkou šanci Kysela, kterého zastavil Kříž. Hned z další akce přestřelil Jankovský branku. V desáté minutě se dostali hokejisté z Písku před Sejpala, ale šanci přerušil rozhodčí. O dvě minuty později našel Semirád dobře najetého Stehlíka, ale jeho teč dokázal lapit gólman Písku. Čtyři minuty před koncem úvodní třetiny zvýšili Kozlové na 2:0, kdy po přihrávce Šafránka navýšil Jankovský. Žluto-modrým se podařilo snížit hned v následné šanci, kdy se po nahrávce Arnošta radoval Dilisi, který puk trefil do spodní části klece. Necelé dvě minuty před koncem se dostal k možnosti Matějka, ale Sejpal ho zastavil betonem. Po úvodní třetině se šlo do kabin za stavu 1:2.

V druhé části mohl zvýšit Stehlík už ve druhé minutě, ale znovu po teči nedal. Ve 24. minutě mohli domácí srovnat krok, ale Arnošt v samostatném úniku nedokázal překvapit Sejpala. V 29. minutě se hokejisté v modro-bílých dresech dostali znovu do vedení. Po střele Malého vyrazil Kříž puk před sebe, ale dojíždějící Bílek si ho srazil do vlastní klece. Branka byla přiznána Malému, který byl u kotouče jako poslední. O dvě minuty později mohl navýšit Němec, ale na dvakrát nedokázal dostat puk za Kříže. Po čtyřiceti minutách svítil stav na světelné tabuli 1:3 z pohledu domácího mužstva.

Třetí část zahájil druhým gólem v utkání Šafránek, který po přihrávce kapitána Malého zavěsil pod víko. Jihočeši na tuto změnu dokázali rychle reagovat o dvě minuty později. Po Petříkově nabídce neváhal snížit střelou Arnošt. O Další dvě minuty později hokejisté z Kolína znovu zvýšili svůj náskok. Po Stehlíkově přihrátí našel kotouč Procházku a ten přidal další gól. Čtyři minuty před koncem, kdy hrál Písek přesilovku mohl ještě inkasovat, ale Kříž si s únikem hostujícího hokejisty poradil a šanci vychytal.

Písecké áčko se snažilo, ale na druhý celek skupiny nakonec nestačilo a Kolín si tak po konečném výsledku 2:5 odváží další body od Otavy.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Prvních pět minut na začátku bylo hrozných, pak jsme se srovnali a byli jsme vyrovnaným soupeřem. Měli jsme spoustu neproměněných šancí a kdyby toto bylo utkání, které by třeba rozhodovalo o naší účasti nebo neúčasti v play-off, tak by mě to hodně mrzelo. Po posledních výsledcích to bylo lepší utkání."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy