Juniorské prokletí zvané Havlíčkův Brod nebylo ani dnes prolomeno

V této sezóně se ještě nepodařilo píseckým juniorům porazit Havlíčkův Brod. V dnešním utkání k tomu ale měli velmi blízko, neboť po dvou třetinách vyzníval stav příznivě 3:2. V závěrečné dvacetiminutovce se ale Havlíčkovu Brodu podařilo dvakrát skórovat. Naděje domácích trvala až do posledních vteřin, neboť hosté hráli oslabení a Písek to zkoušel 6 na 4. Ani tato posilněná přesilová hra na vyrovnávací branku nestačila a juniorka se tak musela poklonit svému soupeři.
REDSTONE Extraliga juniorů, 27. kolo, ne 12.1.2020
Písek
Havl. Brod
3:4
2:2, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 3. Schwartz (Tampier, Šafář), 9. Brož (Schwartz), 25. Brož (Schwartz) – 10. Dymák (Machovský), 18. Cachnín (TS), 48. Krejčí (Musil, Pejchal), 52. Pokorný (Vacík). Rozhodčí: Poskočil – Kučera, Kubíček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: .
Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Kurfurst, Najman, Tampier, Šafář, Kocour, Kulvejt, Cibuzar – Schwartz, Egert, Petřík, Brož, Novotný "C", Lamač, Karbulka Jan, Hrakholski, Fríd "A", Andrle
Havl. Brod: Petržílka (Nedvěd) – Kratochvíl, Klofáč, Škareda "C", Kerber, Trupl, Krejči, Besmák – Machovský, Juřica, Pokorný, Pártl, Dymák, Pejchal, Rauš, Vacík, Musil, Košťál "A", Cachnín "A"

Písečtí do utkání vtrhli jako uragán a ve třetí minutě už se mohlo slavit, protože hostujícího brankáře prostřelil František Schwartz. Domácí hokejisté se po vstřelené brance nadále drželi v útočném pásmu a pokoušeli se o vstřelení další branky a to se jim povedlo. Schwartz nalezl zadovkou Václava Brože, který skóroval. Králové mohli vést už 3:0, ale branku rozhodčí neuznal z důvodu vysoké hole. Avšak krátce po této situaci se ozvala i ofenziva soupeře. Rychlý brejk dokázal využít Filip Dymák. Vypadalo to, že těsné vedení si domácí pohlídají do konce první třetiny, ale dvě minuty před koncem fauloval Matěj Novotný a rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou. Samostatného nájezdu se ujal šikovný útočník Richard Cachnín, kterému nedělalo problém přesně zakončit.

I ve druhé části byla k vidění poněkud rychlá branka z domácí dílny, o kterou se postarala stejná dvojice jako v první třetině. Schwartz skvěle obešel bránícího hráče a jel po křídle nikým nehlídaný, přihrál na opačnou stranu, kde číhal Václav Brož, který si tak připsal druhý gól v utkání. Cachnín chtěl opět vyrovnat, ale s jeho zakončením si poradil brankář Buchta, který předvedl fantastický zákrok hokejkou. Celkově prostřední část byla taková přestřelka a hra se přelévala ze strany na stranu. Nejblíže brance byl hostující Musil. Nejprve trefil tyčku a z následné dorážky branku minul.

Písečtí junioři tedy do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili s jednobrankovým náskokem. Havlíčkův Brod ale nechtěl odjíždět s prázdnou a okamžitě na svého soupeře tlačil. Jeden z protiútoků Havlíčkova Brodu vyšel na výbornou. Autorem vyrovnávací branky byl označen Matěj Krejčí. Poté se bohužel pro domácí projevilo známé hokejové ,,Nedáš, dostaneš!“. Milan Petřík trefil tyč a z následné protiakce se prosadil Lukáš Pokorný. O pár okamžiků později našel Cachnín krásnou žabičkou Pejchala, ale brankář Buchta držel písecké naděje. Největší možnost měli naši junioři minutu a půl před koncem, když na trestnou lavici usedl hostující Musil. Písek to zkoušel v šesti mužích, ale čtveřice obránců dokázala odvrátit jakékoliv nebezpečí.

Utkání tedy končí těsným vítězstvím Havlíčkova Brodu 4:3, který si na Vysočinu odváží všechny tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy