Písečtí junioři poprvé v letošní sezóně porazili Bruslaře. Rozhodl Petřík v prodloužení

V pondělním boji o další body čekal domácí juniory soupeř z Havlíčkova Brodu. Ten v letošní sezóně porazil Krále z pěti odehraných zápasů pětkrát a do zápasu šel s tím, že si odveze i šestý skalp. Do utkání vstoupil lépe domácí celek, ale hosté dokázali hned vyrovnat. V druhé části šli do vedení Bruslaři, ale Písek dokázal také rychle srovnat krok. Poté měli více ze hry hokejisté z Brodu, kteří si vypracovali dvou-gólový náskok. Ten dokázali Králové ve třetí třetině smazat dvěma zásahy. Po třetí části muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém se parádně trefil domácí Petřík.
REDSTONE Extraliga juniorů, 33. kolo, po 24.2.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
5:4p
1:1, 1:3, 2:0 - 1:0
Branky a nahrávky:17. Egert (Petřík, Přibyl), 24. Krýner (Karbulka, Novotný), 50. Egert (Karbulka, Šafář), 52. Cibuzar (Karbulka, Krýner), 63. Petřík (Egert, Krýner) – 18. Vacík (Pártl, Pokorný), 22. Pártl (Trupl, Vacík), 30. Trupl (Pokorný, Kerber), 40. Pejchal (Cachnín, Musil). Rozhodčí: Horáček – Vavruška, Kotounová. Vyloučení:5:9. Využití:1:1. Diváci:75. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 4:4, 5:4.
Písek: Buchta (Jakub Karbulka) – Tampier, Kulvejt, Najman, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Remta – Přibyl "C", Petřík "A", Novotný "A", Krýner, Schwartz, Jan Karbulka, Kovařík, Egert, Andrle, Brož.
Havl. Brod: Vácha (Nedvěd) – Endl, Křišta, Kerber, Trupl, Škareda "C"- Machovský, Košťál "A", Cachnín "A", Pokorný, Pejchal, Pártl, Vacík, Musil, Havel, Vyvial.

Skóre utkání otevřel v 17. minutě Egert tvrdou ránou do spodní části klece. Bruslaři dokázali hned v zápětí srovnat na 1:1, kdy Pártlova přihrávka našla Vacíka a ten z blízkosti vyrovnal.

Dvě minuty po začátku druhé třetiny se radovali z dalšího gólu hosté, když se Pártl zjevil před brankářem Písku a nedal mu šanci kotouč chytit. O další dvě minuty udeřili Králové. Jan Karbulka našel Krýnera a ten srovnal přesnou střelou na 2:2. Ve 30. minutě odskočili hosté do jedno-brankového vedení, když se po tvrdé ráně radoval Trupl. Hokejisté v modro-červených dresech bodovali ještě jednou a to v poslední vteřině před druhou sirénou v přesilové hře. Cachnín nahrál přesně Pejchalovi, ten pálil z kruhu v pádu, ale dokázal kotouč dostat za Buchtovo záda. Havlíčkův Brod šel tak po čtyřiceti minutách do šaten více v klidu, protože domácí na ně ztráceli dvě branky.

V 50. minutě se domácí junioři dočkali po tlaku na branku soupeře další trefy v podobě druhého gólu Egerta. O další dvě minuty později dokázali Králové srovnat na 4:4, když přesilovou hru využil ranou Cibuzar. V posledních minutách třetí třetiny měli Bruslaři ještě dvě další šance, ale vše dokázal pokrýt Buchta. Šedesát minut boje o další body vítěze neurčilo a tak muselo následovat pěti minutové prodloužení, ve kterém oba týmy hrály ve třech.

V první minutě prodloužení zahrozil z bezprostřední blízkosti Musil, ale Buchta podržel svůj tým a vychytal ho. Vítězná trefa padla v čase 62:51 kdy se po dobré akci prosadil Petřík, který se trefil do horní části Váchovo branky.

Jihočechům se tak podařilo poprvé v sezóně porazit Bruslaře a získat tak další cenné body do tabulky. Hostující tým se musí spokojit s jedním bodem, se kterým odjíždí od Otavy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy