Drama se šťastným koncem! Písek bere dva body

První mistrovský zápas vyhrál Písek brankou v prodloužení 4:3! Byl to boj, místy zbytečně nervózní. Řisuty třikrát vedly, Písek třikrát vyrovnal a nakonec rozhodl. Branky dali Lukáš Volf, Tomáš Rod starší a dvě trefy zaznamenal David Matějka.
2. liga - skupina Jih, 2. kolo, st 23.9.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Řisuty
4:3p
2:2, 0:1, 1:0 - 1:0
Písek: Kříž – Parýzek (C), Dvořák, Bílek, Tampier, Šafář, Dudáček – Sýbek (A), Rod st., Volf L., Matějček, Kosnar, Bednařík, Matějka, Novák, Rod ml., Volf J., Přibyl
Řisuty: Stahl – Dunchanka, Potechin (C), Flachs, Řepka, Kučera J. – Keszi, Danov, Kučera M., Vyskočil, Formánek, Fortelka, Patyk, Rendla, Okegawa, Parshakov

Po slavnostním zahájení, které vhozením čestného buly provedla starostka Písku Eva Vanžurová, se do toho hráči obou týmů pěkně obuli. Písečtí hokejisté začali lehce rozpačitě, možná byla na jejich hokejkách až příliš znát nervozita z prvního ostrého představení na domácí scéně. Do vedení šli zaslouženě Středočeši po střele Michala Fortelky z předbrankového prostoru. Srovnání zařídil David Matějka, když trochu neurovnanou souhru v útočném pásmu utnul výstavní ranou do pravé šibenice - 1:1.

Buldoci znovu odskočili do vedení v 17. minutě zásluhou Petra Patyka, který zůstal trestuhodně nekrytý před brankou. Když tam dostal zpoza klece pas, neomylně poslal puk mezi Křížovy betony. Ještě do pauzy zvládli Králové srovnat zásluhou Lukáše Volfa, který v oslabení pláchnul obráncům a vymíchal jinak skvěle chytajícího Stahla blafákem do bekhendu - 2:2.

Velkým paradoxem byla druhá třetina. V té většinu času dominovali hráči od Otavy. Byl to pro ně velký šok, když svůj největší tlak neproměnili gólem, ale museli zase dotahovat ztrátu. V ojedinělé šanci se ocitl Roman Formánek a napálil kotouč do levé šibenice jinak jistého Kříže. Na vyrovnání si Písečtí počkali až do 46. minuty. První formace pokračovala v tlaku střídajících spoluhráčů, kapitán Parýzek nastřelil břevno a v závaru před brankou se nejlépe zorientoval Tomáš Rod starší. I když hosté reklamovali kop bruslí, sudí rozhodl, že gól platí.

Rozháraný závěr zápasu vyhrocený i řadou vyloučení přinesl více početních výhod na straně Písku. Přesilovky však zůstaly bez využití. Zásluhu na tom měl především brankář David Stahl, který vloni chytal Chance ligu za Ústí nad Labem. Ujala se až přesilovka v prodloužení. Tam Písek v 64. minutě zachytil rozehrávku Řisut na modré čáře, puku s zmocnil David Matějka a z mezikruží dal tečku na píseckou výhru střelou nad lapačku.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Luboš Rob: "Byl to těžký zápas, ale zbytečně nervózní. Bylo vidět, že je to první utkání před domácím publikem. Potřebujeme si takové zápasy prožít. Nebylo to lehké a vítězství bereme. Šancí bylo plno, jenže když jsme potřebovali gól dát, dostali jsme ho v nečekané chvíli. Nešly nám přesilovky, kde jsme mohli rozhodnout. Bylo tam několik dobrých pasážích, ale více momentů, které se nám nelíbily. Musíme na tom pracovat."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy