Vyrovnané dorostenecké derby musela rozhodnout dovednostní soutěž, ve které uspěl celek od Otavy

Ke druhému kolu ligy dorostu odcestovali svěřenci trenéra Hejla do nedalekého Tábora, kde je čekal poměrně vyostřený duel s místním celkem Kohoutů. Do utkání vstoupil lépe mančaft z Písku, který vsítil v první třetině dvě branky. Táboru se ale podařilo pár vteřin před první sirénou snížit na rozdíl jedné branky. Druhá perioda přinesla branku na každé straně a stav po ní byl 3:2 pro Krále. Ve třetí třetině to už vypadalo, že si hosté dojdou pro vítězství v základní hrací době, avšak proti byl táborský Škrleta, který srovnal stav na 4:4 zhruba minutu a půl před koncem. O vítězi musela rozhodnout tedy dovednostní disciplína - samostatné nájezdy, ve které si lépe vedlo družstvo od Otavy. Další utkání sehrají Písečtí příští týden 19.9. s HC České Budějovice B a následně 20.9., kdy dorostenecký tým vyrazí do Českých Budějovic k utkání s HC DDM.
Liga dorostu 2020/2021, 2. kolo, so 12.9.2020
Tábor B
Písek
4:5sn
1:2, 1:1, 2:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 20. Janda (Šimák), 31. Dušek (Kupka), 41. Dušek (Janda, Šimák), 59. Škrleta (Syrovátka) – 7. Seidl (Hlaváček), 17. Hlaváček (Koška, Krejčí), 26. Sládek (Císař, Velíšek), 43. Hlaváček (Koška), 60. Hlaváček (TS). Rozhodčí: Lukáš Květoň — Václav Kubíček, Jan Kubeš. Vyloučení: 5:2. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Tábor B: P. Soukup — M. Musil, I. Shaklein, M. Klečacký, V. Špaček — A. Dušek, J. Janda, M. Šimák, T. Škrleta, D. Kupka, O. Syrovátka, V. Slosiarik, M. Duben, F. Voráček, J. Pufr, J. Koutenský, L. Lutovský
Písek: M. Císař — M. Velíšek, L. Krejčí, V. Častoral, Z. Brousil, M. Koutník, J. Junek — T. Hlaváček, T. Koška, O. Sládek, J. Seidl, M. Císař, M. Bečvář, M. Rottenberg, M. Kudrna, J. Bejšák, M. Sopek, P. Bouška

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Pavel Hejl: Domácí tým byl posílen o 8 hráčů z A-týmu, neboť extraliga začíná až příští týden, tak mohly nastoupit. Od první minuty se hra přelévala z jedné strany na druhou, byla plná bruslení a soubojů. Opět jsme měli více ze hry, ale ta koncovka je hodně slabá, a když k tomu přidáme hrubé chyby nejen v obraně, ale i v útočném pásmu, tak za to tvrdě pykáme brankou v naší síti. Dnes o proti minulému zápasu byla v mužstvu bojovnost a chuť hrát hokej. Tak doufám, že v dalších zápasech to bude jen lepší a lepší.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy