Stíhací jízda na Kobře skončila bez bodů

Těsná prohra 6:4. Králové na pražském Braníku vstali z mrtvých a favoritovi pořádně zatopili. V závěrečné power-play pak Kobra definitivně rozhodla. Za Písek se trefili výborně hrající junior Yahor Hrakholski, Jakub Čížek a dvakrát Lukáš Volf.
2. liga - skupina Jih, 31. kolo, so 15.1.2022, Praha - Kobra, Zimní stadion HC Kobra Praha
Kobra Praha
Písek
6:4
1:0, 4:2, 1:2
Branky a nahrávky: 19. D. Novák (Janda), 24. Šťastný (Bříška, Tondr), 27. Tondr (Bříška, Šťastný), 30. Šťastný (Bříška), 34. Petrák (Havrda), 60. Bříška (Tondr, Janda) – 22. Hrakholski (Dudáček, Bednařík), 36. Čížek (Hrakholski), 51. L. Volf (Šuhaj), 54. L. Volf (Čížek, Dudáček). Rozhodčí: Květoň – Žídek, Hlinka. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76.
Kobra Praha: Sochůrek – Ženíšek, Zmeškal, Holý, Svach, Šteiner (A), Knesl, Janda – Tondr, Čech, Petrák, Šťastný, Heldák, Janča, Bříška (C), Ksandr, Havrda, D. Novák, Hlinka.
Písek: Kříž – Tampier, Dudáček, Dosek, F. Novák, Turek – Čížek, Hollar, Bednařík, Hrakholski, Januška, L. Volf, Sýbek (C), J. Volf, Brož, Šuhaj

V první třetině si první vyloženou šanci připravili Pražané, a to už ve 3. minutě. Dominik Novák ujel obráncům Písku, při nájezdu chtěl puk uklidit k pravé tyči, jenže branku Jihočechů úplně minul. Novák si spravil chuť v 19. minutě, kdy z pravého kruhu překvapil Lukáše Kříže střelou na bližší tyč. Kobra jednobrankové vedení pak udržela až do konce této části.

Druhá část nabídla hned šest gólů! Nejdřív nachytal Lukáše Sochůrka Yahor Hrakholski, jehož pokus proletěl domácímu brankáři nad připravenou lapačkou. Braničtí se ale rychle oklepali a za necelé dvě minuty opět vedli. Písečtí hokejisté si nepohlídali hvězdou první formaci ve složení Tomáš Šťastný-Kamil Bříška-Lukáš Tondr a právě Šťastný z hranice brankoviště překonal Kříže. Útočné trio Pražanů pak připravilo ještě další tři branky. Na listinu střelců se zapsal v 27. minutě Tondr, a to po přihrávce od Šťastného, který v 30. minutě přidal svůj druhý zásah v zápase. Kobra tak utekla Písku o tři góly a vedla 4:1. Další zásah do sítě Písku ještě přidala mladá puška ze Slavie Martin Petrák, kterému nahrál další kmenový hráč sešívaných Maxim Havrda. Celek od Otavy dokázal do konce druhé periody ještě snížit na 5:2. Braničtí hokejisté pak byli uspaní vysokým náskokem a nechali volného Jakuba Čížka, jenž z předbrankového prostoru, prostřelil Sochůrka.

Ve třetí periodě forvard Tomáš Šťastný vyhlížel vytoužený hattrick. Velmi blízko mu byl ve 49. minutě, kdy mu chtěl předložit gól do odkryté klece Bříška, jenže branický kapitán nepřihrál ideálně a Šťastného pokus skončil v rukavici Kříže. Úspěšnější v zakončení byli pražstí hokejisté, jež ještě o dvě minuty později zásluhou Lukáše Volfa zdramatizovali vývoj zápasu. Na 5:4, tedy na rozdíl jediného gólu, snížil necelých 6 minut před koncem opět rozjetý Volf. Králové v závěru zápasu ještě sáhli ke hře bez brankáře, ale tuto výhodu nevyužili. Definitivní tečku za utkáním udělal 15 vteřin před koncem trefou do prázdné klece Kamil Bříška. Hvězdný útočník si tak připsal čtvrtý bod v utkání a Kobra přestřílela Písek 6:4. Pro domácí je to navíc páté vítězství proti Jihočechům v řadě.

Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Po krachu v Rišutech jsme avizovali, že chceme hrát celoplošný, náročný hokej s pevnou obranou. Byla vidět snaha hrát týmově a co nejrychleji zakládat útoky. Snažili jsme se o střelbu, což myslím, že bylo vidět. Soupeřův gólman měl přes čtyřicet zásahů. Nepovedla se nám akorát třetí třetina, kdy jsme inkasovali po chybách. Bylo z toho zbytečné drama. Důležité ale je, že máme tři body, od toho se můžeme odpíchnout.

Pavel Hejl (IHC Králové Písek): Začátek nebyl z naší strany úplně špatný. Dostali jsme se do zajímavého přečíslení, nic z toho ale nebylo, to byla škoda. Potom jsme dostali branku po zbytečné chybě, propadli jsme. Ve druhé třetině jsme se vrátili do hry, srovnali jsme, ale pak rozhodly individuální chyby, prohrávali jsme 1:5. Kluci to nevzdali, šlapali až do konce a v závěru jsme byli lepším týmem. Chybělo málo, abychom dosáhli alespoň na bod nebo dva. Hlavy držíme vzhůru, příští zápas se snad štěstí přikloní k nám.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy