Důležitý zápas s Řisuty Králové zvládli!

Veledůležitý mač dopadl pro písecké hokejisty dobře. Celek od řeky Otavy si s posledním týmem tabulky poradil a nasbíral cenné tři body. Nejzajímavější byla prostřední třetina, která přinesla čtyři písecké góly v rozmezí čtyř minut. V závěrečné třetině se povedlo Buldokům snížit, ale svěřenci trenéra Filipiho dokázali vedení uhájit. Ve střelecké formě je i nadále Jakub Čížek, který nasázel hattrick. Prosadili se ještě Vojtěch Šuhaj a Lukáš Volf.
2. liga - skupina Jih, 28. kolo, so 8.1.2022, Písek, Zimní stadion
Písek
Řisuty
5:2
1:1, 4:0, 0:1
Branky a nahrávky: 20. Čížek, 27. Šuhaj (Volf, Kouba), 28. Čížek (Bednařík), 31. Čížek (Bednařík, Dosek), 32. Volf (Šuhaj) – 12. Janeček (Formánek, Havlůj), 45. Janeček (Havlůj). Rozhodčí: Mejzlík – Kubíček, Tuháček. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
Písek: Kříž (Buchta) – Kouba, Dudáček, Tampier, Dosek, Dvořák, Hail, Novák, Turek – Volf J., Volf L., Sýbek (C), Čížek, Šuhaj, Bednařík, Januška, Brož, Hrakholski
Řisuty: Pánek (32. Stahl) – Houška, Zich, Pika, Matula (A), Malovický, J. Kučera – Sýkora, Patyk (C), Petráš – Havlůj, Janeček, Formánek (A) – Okegawa, M. Kučera, Rendla – Čermák, Řepka

Úvodních deset minut patřilo jednoznačně domácím, kteří se ihned do svého soupeře zakousli. Nátlak ale postupně uvadal a do hry se dostal i tým Řisut. První větší tlak hostů skončil brankou, o kterou se postaral Petr Janeček. Inkasovaná branka Písek psychicky srazila, a tak s kotoučem stále hráli Buldoci. Blízko gólu byl Petr Havlůj, který se dostal do drobného úniku, ale kotouč ho neposlouchal. Už to vypadalo, že si Řisuty odnesou do kabin jednobrankové vedení, avšak proti byl kanonýr Jakub Čížek, který po vyhraném vhazování okamžitě zakončil a překvapil tak brankáře Pánka.

Prostřední dějství patřilo jednoznačně Králům, kterým se podařilo nasázet čtyři branky v krátkém časovém sledu. Kanonádu zahájil šikovný útočník Vojtěch Šuhaj, který objel branku a zasunul puk za brankovou čáru. Dvakrát pak na něj navázal Jakub Čížek, který úspěšně zkompletoval hattrick. Střelecké hody zakončil Lukáš Volf, který našel mezírku mezi betony brankáře Pánka. Brankář hostů Pánek byl po této inkasované brance vystřídán a nahradil jej David Stahl. Nápor domácích pokračoval nadále, ale Čížek a Lukáš Volf si na novém maskovaném muži vylámali zuby.

V závěrečné dvacetiminutovce padla pouze jedna branka, a to na straně Řisut. Naději svému týmu dal Petr Janeček. Buldoci si pak ale na píseckého brankáře nepřišli a prohráli poměrem 5:2. Králové z Písku tak odskočili a na poslední příčku mají aktuálně náskok pěti bodů.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy